شرایط حمایتهای بیمهای از بیماران صعبالعلاج
معاون درمان مستقیم سازمان تامین اجتماعی گفت: درمجموع بیماران خاص با دفترچههای ویژه بسیار وسیع پوشش داده میشوند اما آن دسته که جزو بیماران خاص به معنای قانونی نیستند، در ارتباط با بیماریشان هزینههایی را انجام میدهند که ما نمیتوانیم آنها را پوشش دهیم.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، محمد توانایی با تاکید بر اینکه بیماران خاص مشمول حمایتهای خاصی هستند، گفت: دسته نخست بر اساس قانون عنوان بیمار خاص به آنها اطلاق می شود که بیماران مبتلا به تالاسمی، هموفیلی و بیماران کلیوی در این دسته هستند.
معاون درمان مستقیم سازمان تامین اجتماعی ادامه داد: دفترچههای خاصی در اختیار این افراد قرار گرفته که با این دفترچهها تمامی هزینههای درمانی آنها شامل هزینههای بیماری اصلی و یا هزینههای جانبی ناشی از بیماریهایی مانند سرماخوردگی و... به صورت صد در صد پوشش داده می شود، افزون بر این در بودجهها نیز پیش بینیهایی صورت گرفته فرانشیز بخشی از هزینههای دارویهای این بیماران که از خارج کشور تامین میشود پرداخت شود.
وی افزود: این بخش فراتر از قانون بوده و گاهی حتی فراتر از پیش بینیهای صورت گرفته پرداخت شده است.
توانایی گفت: دسته دوم افرادی مانند بیماران مبتلا به ام اس، بیماران سرطانی و... هستند که به طور عمومی بیمار خاص اطلاق میشوند اما در واقع بیمار خاص نیستند. این دسته از دفترچههای ویژه برخودار نیستند و پوششی که بر این افراد در نظر گرفته شده درواقع یک مرحله پایین تر از دسته نخست بوده و فراگیری درمانی را ندارند.
معاون درمان مستقیم سازمان تامین اجتماعی اضافه کرد: برای این افراد نیز به طور مثال در مراحل شیمی درمانی چنانچه در مراکز تامین اجتماعی انجام شود، تمامی هزینهها به صورت رایگان محاسبه خواهد شد.
وی اظهار کرد: بیماران یک سری مشکلاتی را منعکس میکنند و به جا هم هست، به طور مثال داروی جدیدی آمده که هنوز وارد فارموکوپه دارویی نشده است. طبیعی است که سازمان بیمه گر طبق مصوبات شورای عالی بیمه عمل کند. اگر بخواهیم فراتر عمل کنیم، باید پاسخگوی مزاجع نظارتی باشیم چرا که این گونه داروها تحت پوشش بیمهای نیستند.
توانایی ادامه داد: بنابراین این مابهالتفاوت ها زیاد است و این موارد نارضایتی ایجاد میکند که در جای خود درست است. البته ایراد آن به قوانین بیمه ای باز نمیگردد.
معاون درمان مستقیم سازمان تامین اجتماعی گفت: آیا ما کشوری با تولید ناخالص داخلی خاص میتوانیم داروی لاین اول کشور اروپایی که بیست برابر ما تولید ناخالصی دارد را پوشش دهیم؟ به این ترتیب این دارو وارد کشور می شود اما پوشش بیمهای برای آن اتفاق نمیافتد و در این مواقع نارضایتی به وجود میآید.
به گزارش فارس وی در پایان خاطر نشان کرد: درمجموع بیماران خاص با دفترچههای ویژه بسیار وسیع پوشش داده میشوند اما آن دسته که جزو بیماران خاص به معنای قانونی نیستند، در ارتباط با بیماریشان هزینههایی را انجام میدهند که ما نمیتوانیم آنها را پوشش دهیم.
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/GOKb