پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
بخش خصوصی رقیب دولت نیست
پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)؛

جناب دکتر عابدی، سخنگوی محترم کمیسیون بهداشت و درمان مجلس فرموده‌اند: «طرح پزشک خانواده، پزشکان خصوصی را در چرخه خدمات قرار می‌دهد و تمامی مطب‌ها را به عنوان یک واحد‌ ارائه خدمات بهداشت و درمان منصوب می‌کند.» https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/Ey6o

 نماینده محترم!

حدود ۱۵ سال قبل در کشاکش شروع طرح پزشک خانواده روستایی، اعلام شد که طرح پزشک خانواده برای 6 هزار پزشک، اشتغالزایی ایجاد خواهد کرد. چندی بعد و با امضاء یک قرارداد بین وزارتین رفاه و بهداشت، اجرای طرح به وزارت بهداشت سپرده شد. در ادامه  وزارت بهداشت به تعدادی از پزشکانی که از قبل در مراکز بهداشت و مراکز بهداشتی - درمانی شهری و روستایی شاغل بودند، عنوان «پزشک خانواده» داد و به مابقی پزشکان تقسیم‌شده طرحی و پیام‌آور در بسیاری از استان‌ها، گواهی عدم نیاز دادند (بخوانید اخراج شدند!) و بدین ترتیب این طرح در زمان خودش، نه فقط «اشتغال‌زایی» نداشت، بلکه «اشتغال‌زدایی» کرد.

 عضو محترم کمیسیون بهداشت!

در استان فارس، نسخه ۰۲ پزشک خانواده اجرایی شد. در این روش اجرا، پزشکان عمومی مخیر به پذیرش شرایط پزشک خانواده و یا عدم قرارداد با بیمه‌ها شدند! چیزی شبیه انتخاب بین زندگی فلاکت‌بار یا مرگ! بیمه‌های پایه حقی برای پزشکان عمومی به داشتن قرارداد با بیمه و عدم تقبل پزشک خانواده قائل نبودند! 

سخنگوی محترم کمیسیون!

متضرر اصلی نسخه ۰۲ پزشکان عمومی بودند و متخصصین با توجه به عدم تغییر شکل قراردادشان با بیمه‌ها و عدم نیاز بسیاری از ایشان به قرارداد با بیمه، چندان ضرری نکردند؛ اما در نسخه‌ای که قرار شده در کشور اجرایی شود چه؟

 جناب دکتر عابدی!

فرموده‌اید: «طرح پزشک خانواده، پزشکان خصوصی را در چرخه خدمات قرار می‌دهد.»

این گفتار شما علاوه بر ایجاد تعجب مفرط، با بسیاری از گفته‌ها و نوشته‌های وزارتیون در تضاد است. تعجب از این باب که مگر پزشکان خصوصی تا به حال خارج از چرخه خدمات بوده‌اند؟!

از دیگر سو، جناب دکتر حریرچی بارها هدف از ایجاد کلینیک‌های ویژه را بسترسازی برای طرح پزشک خانواده عنوان کرده‌اند و در دستورالعمل اجرایی برنامه استقرار نظام ارجاع الکترونیک، اولویت ارجاع به بخش دولتی و کلینیک‌های ویژه ذکر شده است!

آقای دکتر!

طبق آمار بخش خصوصی ۸۰ درصد از مراجعات سرپایی و ۲۰ درصد از خدمات بستری و بالعکس، بخش دولتی ۲۰ درصد از خدمات سرپایی و ۸۰ درصد از مراجعین بستری را پوشش می‌دهند. سوال اینجاست که مراجعینی که طبق «بند ۲ قسمت ج ماده ۱۰ دستورالعمل اجرایی برنامه استقرار نظام ارجاع الکترونیک» ضروری است تا پر شدن ظرفیت مراکز دولتی به این مراکز ارجاع شوند، از کدام آمار فعلی کسر خواهند شد؟ ۸۰ درصد مراجعه سرپایی به بخش خصوصی یا ۲۰ درصد مراجعین بخش دولتی؟

 سخنگوی گرامی کمیسیون بهداشت مجلس!

 وزارت بهداشت و شما سیاستگزاران، سال‌هاست که پزشکان عمومی را از چرخه درمان خارج کرده‌اید و با این شرط و شروط وزارت بهداشت، سرنوشت متخصصین در طرح پزشک خانواده، همان سرنوشت پزشکان عمومی فارس (انتخاب زندگی فلاکت‌بار یا مرگ) در نسخه ۰۲ و پزشکان جوان طرحی و پیام‌آور در شروع طرح پزشک خانواده روستایی (اشتغال‌زدایی) و به صورت خلاصه «خروج بخش خصوصی از چرخه درمان» با شعار «قرار دادن پزشکان خصوصی در چرخه درمان» خواهد بود. گویی که دولت، بخش خصوصی را رقیب می‌داند و قصد سلب حیات این بخش را کرده است.

ezgif.com-webp-to-jpg.jpg 103.37 KB


برای مشاهده متن کامل دستورالعمل اجرایی برنامه استقرار نظام ارجاع الکترونیک بر روی لینک زیر کلیک کنید.

دانلود فایل نظام ارجاع الکترونیک

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/mOYG