پیوند سلولهای بنیادی خونساز، هیچ تاثیری در بهبود عفونت HIV بیمار ندارد
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت: تا یک دهه قبل امکان پیوند عضو برای بیمار مبتلا به اچ آی وی، وجود نداشت و این قبیل بیماران به دلیل ضعف سیستم ایمنی، فوت می کردند.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، محمدرضا صالحی، در ارتباط با اولین پیوند سلولهای بنیادی خون ساز در بیمار مبتلا به عفونت اچ آی وی گفت: این تکنیک درمانی از ابتدای قرن ۲۱ در کشورهای پیشرفته جهان همچون آمریکا، استرالیا و کانادا انجام شده و برای اولین بار، یک ماه قبل این نوع پیوند بر روی یک بیمار مبتلا به اچ آی وی، در بیمارستان امام خمینی (ره) تهران، با موفقیت انجام شد.
وی با اشاره به موفقیت پیوند سلولهای بنیادی خون ساز در بیمار مبتلا به عفونت اچ آی وی، افزود: این بیمار بعد از دو هفته از بیمارستان مرخص شد. پس انجام ویزیت این بیمار، متوجه شدیم که سرطان او درمان شده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص اینکه امکان عفونت اچ آی وی بیمار پس از پیوند وجود دارد یا خیر گفت: پیوند سلولهای بنیادی خون ساز، هیچ تأثیری در بهبود عفونت اچ آی وی، بیمار ندارد.
صالحی با عنوان این مطلب که بیمار مبتلا فرد ۴۴ سالهای است که ۷ سال بوده اچ آی وی مثبت داشته، گفت: این بیمار تا زمانی که زنده است، باید تحت معاینه باشد. به طوری که در سال اول، هر سه ماه یکبار و در سالهای بعد، هر ۶ ماه یکبارویزیت شود.
وی اضافه کرد: برای بیماران مبتلا به اچ آی وی که نیازمند پیوند هستند، برنامه داریم، البته تعداد این بیماران که در لیست پیوند هستند، زیاد نیست.
به گزارش مهر این متخصص بیماریهای عفونی در پایان گفت: تا یک دهه قبل انجام عمل پیوند برای بیمار مبتلا به اچ آی وی ممنوع بود، چون سیستم ایمنی این افراد ضعیف بود، امکان پیوند برای آنها وجود نداشت، چون میمردند. اما، با پیشرفت علم و دانش پزشکی و درمانهای جدید، موضوع پیوند برای این بیماران عملیاتی شد و ما توانستیم برای اولین بار در ایران و خاورمیانه، پیوند سلولهای بنیادی خون ساز را در بیمارستان امام خمینی (ره)، با موفقیت انجام دهیم.
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/hHyj