پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
بسیاری از نیرو‌های کاردان دندانپزشکی، بعد از کسب مهارت دیگر به مناطق محروم بازنگشتند
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، قاسم صادقی اظهار کرد: در سال ۶۳ اولین دوره تربیت نیرو‌های بهداشت کاردانی با هدف رفع نیاز نیرو‌های بهداشتی درمانی برای مناطق محروم و روستایی کشور شروع شده بود.

رئیس اداره دندانپزشکی وزارت بهداشت ادامه داد: در ۳۵ سال پیش مجلس وزارت بهداشت را به تأمین نیرو‌های دندانپزشک برای رسیدگی به امور سلامت دهان و دندان مناطق محروم و روستا‌های سراسر کشور مکلف کرد که بر اساس آن افرادی تحت عنوان نیرو‌های حد واسط یا بهداشت نیروهای حد واسط دهان و دندان بر اساس مصوبه مجلس دوره‌های کوتاه مدتی را دیده سپس این افراد با مدرک کاردانی یا کاردان بهداشت دهان و دندان تحت عنوان دندانپزشک در روستا‌ها مشغول به خدمت شوند.

وی افزود: قانون مجلس باید اصلاح شود، زیرا بسیاری از نیرو‌های کاردان دیگر به مناطق محروم و روستا‌های کشور برنگشته‌اند، بعد از اینکه نیرو‌های حد واسط تحصیلات تکمیلی را گذراندند، دیگر به مناطق محروم و روستا‌ها برنگشتند و در شهر‌های بزرگ مشغول به فعالیت شدند و همین مسئله باعث شد تا مراکز دندانپزشکی روستا‌ها و مناطق محروم عاری از نیرو‌های دندانپزشک یا حد واسط شود.

صادقی گفت: با نبود نیرو‌های حد واسط در مراکز دندانپزشکی مناطق محروم و روستا‌ها میدان برای ورود دندانپزشکان تجربی و افراد کلاهبردار باز شد و همین مسئله سلامت دهان و دندان مردم مناطق محروم و روستا‌ها را دچار تهدید کرده است.

رئیس اداره دندانپزشکی وزارت بهداشت اضافه کرد: فعالیت افراد نالایق و غیرکارشناس از این منظر خطرناک است، زیرا بسیاری از بیماری‌های عفونی مانند هپاتیت و ایدز در حوزه دهان و دندان به دیگران قابلیت انتقال دارد و همین مسئله سلامتی مردم مناطق محروم و روستا‌ها را با خطر روبرو می‌کند.

وی تصریح کرد: در قالب طرح تحول نظام سلامت نیرو‌های حد واسط ویژه مناطق محروم تربیت شده تا این افراد در قالب دندانپزشک کمبود متخصص حوزه دهان و دندان را در این مناطق جبران کنند که در اوایل اجرای این طرح موفقیت‌های خوبی به دست آمد، اما به دلیل مشکلات مالی و پرداخت نکردن مطالبات دندانپزشک‌های خانواده از سوی دانشگاه‌های علوم پزشکی بعد از ۳ سال از اجرای این طرح ما با کمبود نیروی دندانپزشک در مناطق محروم مواجه شدیم.

صادقی با بیان اینکه نزدیک به یک، سوم مراکز دندانپزشکی مناطق محروم دندانپزشک خانواده ندارد، ادامه داد: در حال حاضر در حدود هزار و ۱۰۰ مرکز دندانپزشکی مناطق روستایی و محروم فاقد دندانپزشک است و همین مسئله باعث شده است تا مردم ساکن در این مناطق برای تأمین نیاز‌های خود به سمت افراد غیرمجاز و فاقد صلاحیت بروند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان رئیس اداره دندانپزشکی وزارت بهداشت در پایان گفت: متأسفانه وزارت بهداشت از نیرو‌های حد واسط که بعد از گذراندن دوره‌های تکمیلی به دندانپزشک تبدیل شده‌اند تعهد نگرفته است، تا دو برابر طول مدت تحصیلشان در مناطق محروم مشغول به فعالیت شوند و همین مسئله سبب شده تا نیرو‌های حد واسط به سمت شهر‌های بزرگ برای ادامه کار در حوزه سلامت دهان و دندان بروند.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/S8rh