پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
بحث عدم وجود رانت در سازمان غذا و دارو منتفی است
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، کیانوش جهانپور درباره اظهارات اخیر وزیر بهداشت راجع به امضاهای طلایی گفت: وزیر بهداشت لزوما نگفته اند صاحبان امضاهای طلایی، امضای طلایی به این معناست که در فرایند صدور مجوز ساخت یا واردات و هر نوع مجوزی،فرایندها به گونه ای باشد که برخی منتهی شود به امضاهایی که چون همه فرایند موکول به آن شده، ماهیت طلایی پیدا می کند.

سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت ادامه داد: امضاهای طلایی در درجه اول قبل از اینکه متوجه افراد باشد، موضوع نوع فرایند در آن مطرح است مانند فرایند صدور مجوز یا فرایند تخصیص ارز یا فرایند صدور مجوز واردات و ... و وزیر بهداشت در درجه اول این فرایندها را مورد توجه خود قرار داده است و هرگونه اصلاحی در این زمینه ، چه قبلا انجام شده و چه اکنون در حال انجام است متوجه این فرایندها است.

وی افزود: مشکل در فرایندها به معنای این نیست که افراد ممکن است متخلف باشند ولی اصل بر این است که در پیشگیری از وقوع اقداماتی که به نوعی بی انضباطی مالی یا بی انضباطی اداری محسوب می شود قبل از آن اصلاح فرایندها صورت گیرد که این فرایندها وابسته و منتهی به امضاهای طلایی نشود. این چیزی است که مورد توجه وزیر بهداشت قرار گرفته است و البته اگر افرادی هم در هر جایی از سیستم باشند که در جهت اصلاح این فرایندها بخواهند توقف، تاخیر یا تعلل ایجاد کنند قاعدتا وزیر بهداشت آنها را هم خطاب قرار داده است.

جهانپور گفت: از برکناری برخی افراد در سازمان غذا و دارو به دلیل امضاهای طلایی خبری ندارم، دکتر اصغری با تمایل خودشان موضع ریاست سازمان را ترک کردند و قبلا هم وزیر بهداشت در مورد وی اشاره کردند که دکتر اصغری یکی از ناب ترین فرزندان انقلاب اسلامی و یکی از پاکدست ترین داروسازان ایران است.

سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: وزیر بهداشت به نوعی احساس مسوولیت در قبال وضعیت موجود می کند، اگرچه روند حرکت در حوزه غذا و دارو یک سیر رو به رشد بوده ولی آن چیزی که مشخص است این روند هنوز برای وزیر بهداشت قابل پذیرش نیست و وزیر بهداشت معتقد است باید با سرعت و شدت بیشتری این اصلاح فرایندها و حذف فرایندهایی که منتهی به امضاهای طلایی می شود، اتفاق بیفتد.

وی در خصوص اینکه بلاخره رانت در سازمان غذا و دارو وجود دارد یا خیر با توجه به اینکه وزیر بهداشت به صراحت اعلام کرده اند که حتی اگر قرار باشد خودم آنجا بنشینم این رانت را جمع خواهم کرد گفت: قطعا در هر حوزه ای که صحبت از منابع اقتصادی و ارز ترجیحی و رگولاتوری و تنظیم بازار است حداقل اگر هیچ رانتی وجود نداشته باشد، یک رانت اطلاعاتی می تواند در بخش های مختلف وجود داشته باشد. بحث عدم وجود رانت در سازمان غذا و دارو منتفی است و حداقل این است که رانت اطلاعاتی وجود در سازمان داشته باشد.

جهانپور ادامه داد: وزیر بهداشت بر اصلاح فرایندها و شفافیت در سیستم غذا و دارو تاکید دارد، این به این معنی نیست که در سایر حوزه هایی که مرتبط با موضوعات اقتصادی در کشور است وضعیت بهتری وجود داشته باشد بلکه نگاه وزیر بهداشت بر این است که قطعا در حوزه وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو باید پیشگام باشند و با فاصله بسیار زیاد حتی از سایر سازمان ها حرکت کنند و همه مسیر به سمت ارتقا و شفافیت و حذف امضاهای طلایی باشد.

سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت در خصوص اینکه آیا طبق خواسته نمایندگان مجلس وزیر بهداشت لیست متخلف یا متخلفان در سازمان غذا و دارو را منتشر خواهد کرد، گفت: من جایی ندیدم که وزیر بهداشت اگر با متخلفی به طور مشخص برخورد کرده باشد منتظر باشد که دیگران به ایشان توصیه کنند که اسم متخلفان را منتشر کند یا با آنها برخورد کند . با شناختی که از دکتر نمکی دارم اگر در جایی به متخلفی برخورد کند قبل از اینکه دیگران متوجه بشوند و بخواهند به ایشان توصیه کنند قطعا برخورد را انجام خواهند داد حتی اگر لازم باشد اسامی را هم اعلام خواهند کرد.

وی اضافه کرد: بحث امضاهای طلایی فرایندی است که در این فرایند افرادی می توانند کم کاری داشته باشند یا تعللی ایجاد کرده باشند که به فراخور حال اقدام می شود ولی اینکه امضاهای طلایی را فکر کنیم که یک نفر خودنویس طلایی در جیبش است که امضا بزند چنین نیست.

جهانپور در پایان در خصوص اینکه در این فرایند افرادی هستند که تخلفی انجام داده باشند که فرایند دچار مشکل شده، گفت: لزوما چنین نیست ممکن است یک عده افراد سالم داخل یک فرایند بیمار و مشکل دار قرار بگیرند. ما هزاران فرایند مشکل دار در سیستم اقتصادی کشورمان داریم و این فرایند بیمار مختص به حوزه غذا و دارو نیست. در این فرایندها بسیاری از افراد سالم هم کار می کنند ولی داخل یک فرایند مشکل دار هستند.لزوما چنین نیست که افرادی که در یک فرایند بیمار کار می کنند مشکل داشته باشند و البته چنین هم نیست که در فرایندهای سالم، افرد لزوما سالم باشند.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/bLcP