حبوبات در پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر به ویژه فشارخون نقش دارند
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: کنترل وزن با رعایت رژیم غذایی صحیح و اصلاح الگوی غذایی در کنار کاهش مصرف روزانه قند، نمک و چربی، مصرف بیشتر میوه و سبزیجات و همچنین حبوبات می تواند از ابتلا به فشار خون بالا پیشگیری کند.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، زهرا عبداللهی اظهار داشت: حبوبات علاوه بر اینکه منبع بسیار خوب پروتئین ارزان و ریزمغذی ها محسوب می شوند، حاوی مقدار زیادی فیبر هستند که در پیشگیری از بیماری های غیر واگير به ویژه بیماری های قلبی و عروقی و فشارخون بالا، نقش دارند.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ضمن اشاره به نقش مصرف نان و غلات سبوس دار در پیشگیری از ابتلا به پرفشاری خون، تصریح کرد: از نظر تغذیه ای، مصرف نان هایی که سبوس بیشتری دارند و سفید نیستند و همچنین استفاده از سایر غلات سبوس دار مانند برنج قهوه ای و ماکارونی غنی شده با فیبر که با آرد سبوس دار، تهیه شده اند، توصیه می شود زيرا فیبر غذایی خطر ابتلا به فشار خون بالا و بیماری های قلبی و عروقی، دیابت و همچنین سرطان ها را کاهش می دهند.
عبداللهی گفت: مردم در زمان خرید محصولات غذایی به نشانگرهای رنگی یا برچسب تغذیه ای که پشت بسته بندی محصولات غذایی مختلف، درج شده توجه کنند. این نشانگر با سه رنگ سبز، نارنجی و قرمز بیانگر میزان نمک، چربی و اسیدچرب ترانس هستند و افرادی که دارای بیماری هایی مانند فشار خون هستند حتما توجه کنند که از محصولاتی استفاده کنند که دارای نشانگر سبز است.
وی افزود: مهمترین منبع دریافت نمک، در خانه به غذا اضافه می شود، بیش از 50 درصد درصد نمک دریافتی بدن، نمکی است که هنگام طبخ به غذا اضافه می شود و یا به عنوان یک عادت نادرست غذایی از نمکدان در سفره استفاده می شود. البته نان یکی دیگر از منابع مهم دریافت نمک است و مردم به طور متوسط روزانه 300 گرم نان مصرف می کنند و غذای اصلی مردم است، براساس مصوبه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، میزان نمک در نان باید کمتر از یک درصد باشد و مردم نیز از نانوایی هایی نان تهیه کنند که نان کم نمک تری تولید و عرضه می کنند.
به گزارش وبدا مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پایان اضافه کرد: محصولات غذایی آماده در بازار مانند کنسروها و سس ها حاوی مقادیر زیادی نمک و به عبارت بهتر، سدیم هستند و یکی از اقدامات وزارت بهداشت با کمک سازمان ملی استاندارد و صنایع غذایی، بازنگری میزان نمک در محصولات غذایی است و براساس استانداردهای جدید، میزان نمک در انواع محصولات غذایی از جمله کنسروها، سس ها و پنیر ، فراورده های غلات حجیم شده ، چیپس و ها باید اصلاح شود و مردم محصولاتی را در اولویت خرید خود قرار دهند که روی آنها، عبارت "کم نمک" درج شده باشد.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ضمن اشاره به نقش مصرف نان و غلات سبوس دار در پیشگیری از ابتلا به پرفشاری خون، تصریح کرد: از نظر تغذیه ای، مصرف نان هایی که سبوس بیشتری دارند و سفید نیستند و همچنین استفاده از سایر غلات سبوس دار مانند برنج قهوه ای و ماکارونی غنی شده با فیبر که با آرد سبوس دار، تهیه شده اند، توصیه می شود زيرا فیبر غذایی خطر ابتلا به فشار خون بالا و بیماری های قلبی و عروقی، دیابت و همچنین سرطان ها را کاهش می دهند.
عبداللهی گفت: مردم در زمان خرید محصولات غذایی به نشانگرهای رنگی یا برچسب تغذیه ای که پشت بسته بندی محصولات غذایی مختلف، درج شده توجه کنند. این نشانگر با سه رنگ سبز، نارنجی و قرمز بیانگر میزان نمک، چربی و اسیدچرب ترانس هستند و افرادی که دارای بیماری هایی مانند فشار خون هستند حتما توجه کنند که از محصولاتی استفاده کنند که دارای نشانگر سبز است.
وی افزود: مهمترین منبع دریافت نمک، در خانه به غذا اضافه می شود، بیش از 50 درصد درصد نمک دریافتی بدن، نمکی است که هنگام طبخ به غذا اضافه می شود و یا به عنوان یک عادت نادرست غذایی از نمکدان در سفره استفاده می شود. البته نان یکی دیگر از منابع مهم دریافت نمک است و مردم به طور متوسط روزانه 300 گرم نان مصرف می کنند و غذای اصلی مردم است، براساس مصوبه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، میزان نمک در نان باید کمتر از یک درصد باشد و مردم نیز از نانوایی هایی نان تهیه کنند که نان کم نمک تری تولید و عرضه می کنند.
به گزارش وبدا مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پایان اضافه کرد: محصولات غذایی آماده در بازار مانند کنسروها و سس ها حاوی مقادیر زیادی نمک و به عبارت بهتر، سدیم هستند و یکی از اقدامات وزارت بهداشت با کمک سازمان ملی استاندارد و صنایع غذایی، بازنگری میزان نمک در محصولات غذایی است و براساس استانداردهای جدید، میزان نمک در انواع محصولات غذایی از جمله کنسروها، سس ها و پنیر ، فراورده های غلات حجیم شده ، چیپس و ها باید اصلاح شود و مردم محصولاتی را در اولویت خرید خود قرار دهند که روی آنها، عبارت "کم نمک" درج شده باشد.
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/6TUQ