۶۰ درصد هزینههای سازمان بیمه سلامت مربوط به هزینههای بستری است
با آغاز به کار بسیج ملی کنترل فشار خون بالا، مباحثی مانند هزینههای درمان و کنترل بیماریهای ناشی از فشارخون نیز مطرح میشود؛ موضوعی که بخش قابل توجهی از پرداختیهای سازمانهای بیمهگر را برای تامین دارو و ارائه خدمات درمانی به خود اختصاص میدهد؛ اما به دلیل نوع ساز و کار ذخیرهسازی اطلاعات، آمار دقیق تفکیک شدهای از آنها در دسترس نیست.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، کوروش فرزین با اشاره به هزینههای بالای بستری بیماران برای بیمهها گفت: حدود ۶۰ درصد هزینههای سازمان بیمه سلامت مربوط به هزینههای بستری است. البته اطلاعات مکانیزهای از خدمات بستری در دسترس نیست و تمام تبادل اسناد به صورت دستی صورت میگیرد؛ به طور مثال در بیمارستان قلب شهید رجایی یا بیمارستان قلب تهران که جزو بیمارستانهای تک تخصصی هستند نیز نمیتوان به تفکیک، نوع خدمتی که بیمار دریافت کرده را مشخص کرد؛ به طوری که خدماتی که ارائه میشود میتواند برای درمان فشارخون یا درمان بیماریهای ژنتیکی قلب و…باشد.
مدیرکل بیمه سلامت استان تهران ادامه داد: تنها ماهانه حدود ۹ میلیارد تومان هزینه بستری و درمان سرپایی در بیمارستان قلب شهید رجایی است، این هزینه را نیز نمیشود به تفکیک مشخص کرد. از طرفی در بیماران سرپایی که اسناد مکانیزه است نیز بیماران ما نشاندار نیستند. تنها بیماران خاص مانند بیماران پیوند کلیه، دفترچههای جدا دارند. البته در این مورد نیز نمیتوان این تفکیک را قائل بود که خدمتی که بیمار خاص دریافت کرده مربوط به بیماری خاص بوده یا به دلیل دیگری به پزشک مراجعه کرده است. همچنین ماهانه در بیمارستان قلب تهران حدود ۴ تا ۵ میلیارد تومان هزینه بستری و سرپایی در سازمان بیمه سلامت است.
فرزین با اشاره به هزینه ماهانه حدود ۲۰ میلیارد تومان برای تأمین داروی بیماران سرپایی استان تهران در بخش غیردانشگاهی اداره کل بیمه سلامت استان تهران، افزود: تنها میتوان ازاین میزان هزینه داروی فشارخون که سازمان پرداخت میکند، آمار دقیقی اعلام کرد. البته این آمار نیز نمیتواند نشان دهنده بار هزینهای باشد که به دلیل فشارخون به سازمانهای بیمهگر تحمیل میشود؛ زیرا برخی به علت بیماری اولیهای که دارند، داروی فشارخون نیز مصرف میکنند.
وی افزود: شایعترین نوع فشارخون، نوع اولیه آن است، اما در حال حاضر حجم بالایی از فشارخون را فشار ثانویه تشکیل میدهد؛ به این صورت که فرد به دلیل بیماری دیگری، به فشار خون نیز مبتلا شده است. خوشبختانه داروهای فشارخون جزو ۱۰ داروی اول پرهزینه سازمان بیمه سلامت نیست و با اینکه در کشور مصرف بالایی دارند، اما قیمت آنها زیاد نیست.
مدیرکل بیمه سلامت استان تهران در خصوص مباحث مربوط به حمایت از تولید داخل و چگونگی پوشش بیمهای داروهای وارداتی دارای مشابه داخلی نیز گفت: داروهایی که مشابه داخلی آنها در کشور تولید میشوند، در تعهد ما نیستند و برای تهیه داروی خارجی باید هزینه آن به صورت آزاد پرداخت شود. در گذشته برای تأمین برخی داروهای خارجی بیماران هموفیلی و تالاسمی تعهداتی وجود داشت، اما در حال حاضر تنها داروهای تولید داخل را تحت پوشش قرار میدهیم. داروهایی که در کشور تولید نمیشوند نیز با حمایت دولت در پوشش تعهدات ما قرار گرفته است تا دارو با قیمت مناسب به دست بیماران برسد.
به گزارش ایسنا فرزین در پایان اضافه کرد: در داروهای وارداتی نیز ما به نوع ژنریک دارو تعهد پرداخت داریم و برند دارویی خاصی نیز در تعهد پرداخت ما نیست. اگر فردی تمایل به مصرف برند خاصی داشته باشد باید مابهالتفاوت قیمت ژنریک و برند را پرداخت کند.
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/iAH7