افزایش استفاده از مواد دخانی مشکلی جهانی بوده و مختص جامعه ما نیست
عضو کمیته بیمه سلامت گفت: افزایش استفاده از مواد دخانی مشکلی جهانی بوده و مختص جامعه ما نیست، هرچند که استفاده از دخانیات درکشورهای کم درآمد دنیا ازجمله ایران در مقایسه با سایر ملل مشکلات و معضلات بیشتری را به همراه خواهد داشت که این مسئله ناشی از عوامل مختلفی است، دراین رابطه مهم ترین مسئله مباحث فرهنگی و عدم آشنایی افراد با آثار و تبعات این ماده زیانبار است.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، مسعود مشایخی تاکید کرد: شیوع انواع بیماری های صعب العلاج، مرگ و میرهای زودرس و زیان های اقتصادی غیرقابل جبران کمترین پیامد و آسیبی است که به دنبال مصرف دخانیات درجوامع گریبان گیر انسان ها می شود.
عضو کمیته بیمه سلامت ادامه داد: افزایش استفاده از مواد دخانی مشکلی جهانی بوده و مختص جامعه ما نیست، هرچند که استفاده از دخانیات درکشورهای کم درآمد دنیا ازجمله ایران در مقایسه با سایر ملل مشکلات و معضلات بیشتری را به همراه خواهد داشت که این مسئله ناشی از عوامل مختلفی است، در این رابطه مهم ترین مسئله مباحث فرهنگی و عدم آشنایی افراد با آثار و تبعات این ماده زیان بار است.
وی افزود: به گفته کارشناسان و صاحبنظران، فرهنگ سازی در ایران ممكن است برای مواد مخدر كارساز بوده و از مصرف آن جلوگیری كند، اما در خصوص استفاده از دخانیات موثر نیست.
مشایخی گفت: بنابراین بهتر است مانند كشورهای پیشرفته محدودیت های قانونی و مالیات های سنگین بر مواد دخانی وضع شود، درهمین رابطه مجلس شورای اسلامی طی ادوار گذشته به دنبال تصویب مالیات های قابل توجه از تولید و مصرف دخانیات در کشور بود، اما متاسفانه به دلیل طرح برخی دلایل و وجود مخالفت های بسیار، تصویب قوانین مورد نظر درقوه مقننه هیچ گاه به سرانجام نرسید.
عضو کمیته بیمه سلامت تصریح کرد: درکشورهای توسعه یافته نظیر آمریکا و اروپا با وضع قوانینی گسترده و ایجاد محدودیت های بسیار میزان استفاده از دخانیات به میزان بسیاری کاهش پیدا کرده است. این درحالی است که درکشور ما به دلیل بی توجهی به قوانین و عرضه دخانیات به افراد کم سن و سال سرعت استفاده از سیگار در میان افراد روبه افزایش است.
وی اضافه کرد: بر همگان روشن است که برای مبارزه با دخانیات و رهایی از این معضل در کشورمان باید عرضه سیگار و قلیان در مكان های مختلف عمومی منع و با محدودیت ایجاد شود. اما این مسئله تاکنون به طور جدی در دستورکار قرار نگرفته است.
مشایخی خاطرنشان کرد: به طور حتم اگر به هزینه های درمان بیماری های ناشی از مصرف دخانیات درکشور توجه شود، می توان دریافت که هزینه رسیدگی به مشکلات بهداشتی و درمانی بیماران سیگاری بسیار بیشتر از منابعی است که بابت تامین و استفاده از این مواد باید هزینه کرد.
به گزارش روابط عمومی بیمه سلامت عضو کمیته بیمه سلامت در پایان تاکید کرد: لذا با توجه به اینکه در طی سالیان گذشته مشکلات عدیده اقتصادی در جامعه به وجود آمده و رهایی از آنها نیازمند برنامه ریزی های مدون و کارشناسی شده است، بهتر است مسئولان کشور با اتخاذ تصمیمات کاربردی و قابل پذیرش راهکاری را برای مبارزه با دخانیات به عنوان یکی از مولفه های موثر درافزایش مشکلات بهداشتی و درمانی و البته اقتصادی ارایه دهند، مگر نه اینکه طرح شعارهای پرطمطراق در مبارزه با دخانیات راه به جایی نخواهد برد.
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/b6ti