نه به واردات رانت میدهیم و نه به تولیدکنندگان
وزیر بهداشت امسال را یکی از سختترین سالهای بعد از انقلاب و با هجمههای اقتصادی بسیار خواند و درباره ایجاد قرارگاه در سازمان غذا و دارو گفت: اولین هدف از ایجاد این قرارگاه این بود که با سرعت بیشتر و با آرایشی مناسبتر در مقابل هجمهها عمل کنیم و خود نیز فرماندهی این قرارگاه را بر عهده گرفتم و با تمام اختیاراتم به عنوان وزیر بهداشت در این عرصه عمل میکنم.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، سعید نمکی در بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی ایران هلث و در مراسم رونمایی از ۲۳ کالای پزشکی تولید داخل، گفت: اولین روزی که وارد وزارت بهداشت شدم، ابلاغ کردم که حتماً باید از تولید داخلی حمایت کنیم و اعلام کردم که اجازه ورود هیچ محصولی که تولید داخلیاش وجود دارد را نخواهیم داد و امروز هم بر همان عهد و میثاق ایستادهایم و در حال حاضر شاهد رشد و شکوفایی این رویداد عظیم ملی هستیم.
وزیر بهداشت ادامه داد: در ادبیات توسعه جهان تعاریف زیادی از توسعه وجود دارد. یکی از تعاریف توسعه این است که میگویند کشوری توسعه یافته نشد مگر اینکه از مسیر اتکا به تولید ملی گذشت و این موضوع به معنی صنعتی شدن است. آن هم به عنوان پروسه گذار از توسعه نیافتگی به توسعه یافتگی و یکی از مواردی است که همه کشورهای توسعه یافته آن را طی کردهاند. البته باید توجه کرد که صنعتی شدن با صنعتدار شدن دو مقوله متفاوت است. ما میتوانیم صنعتدار شویم اما صنعتی نباشیم. کشورهایی هستند که ماشینآلات صنعتی دارند اما فرهنگ تولید ملی را تجربه نکردهاند و به نوعی سوار موج توسعه یافتگی با ابزار دیگران شدهاند.
نمکی گفت: کشور ما روزهای سخت جنگ را طی کرده است و امروز هم در یکی از سختترین برهههای این مملکت هستیم. من مدیر روزهای سخت نفت شش و هفت دلاری بودهام، اما به شما میگویم که امسال یکی از سختترین سالهایی است که بعد از انقلاب و با هجمههای اقتصادی بسیار آن را تجربه میکنیم. البته تردید ندارم که با تکیه بر توانمندیهای درون مرزهای این مملکت ما از این ایام با سرافرازی خواهیم گذشت و به دنیا ثابت میکنیم که ایرانیان مردمانی نیستند که بتوان آنها را به راحتی به زانو درآورد. ما در بدنه دولت و دستگاههای اجرایی به همین توانمندیها تکیه کردهایم.
وی افزود: بنده در وزارت بهداشت ساز و کاری را در حمایت از تولید داخل برای همکارانم تعریف کردهام. بر همین اساس هم یکی از پاکیزهترین دوستان و برادرانم را یعنی آقای دکتر پیرصالحی را بر مسند سازمان غذا و دارو منسوب کردم؛ چرا که یکی از بهترین، پاکیزهترین و خوش سابقهترین مدیرانی هستند که میشناسم، اما در ادامه کار فکر کردم ساز و کارهای مناسب برای مقابله با این هجمهها به دست این عزیزان فراهم نشده است و باید مجدداً با یک ساز و کار جدید و با یک آرایش مناسب جدید اقدام کنیم که این کار را آغاز کردیم و در مجموعه سازمان غذا و دارو و اداره کل تجهیزات پزشکی به عنوان یک قرارگاه عمل کردیم که چندین هدف را دنبال میکند.
وزیر بهداشت تصریح کرد: اولین هدف از ایجاد این قرارگاه این بود که با سرعت بیشتر و با یک آرایش مناسبتر در مقابل این هجمهها عمل کنیم و بنده خودم فرماندهی این قرارگاه را بر عهده گرفتم و با تمام اختیاراتم به عنوان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این عرصه عمل میکنم. همچنین آقای دکتر شانه ساز را به عنوان سرپرست و مدیر اجرایی سازمان غذا و دارو منصوب کردم تا با آرایش جهادی جدید سازمان غذا و دارو را برای مقابله با این شرایط بسیج کنیم.
نمکی ادامه داد: در حال حاضر در شرایط پیچیدهای به سر میبریم و برای شرایط پیچیده هم باید سازماندهی مناسبی داشته باشیم. در عین حال دومین هدفمان در این قرارگاه این بود که دربها را به روی همه افرادی که میخواهند در این حوزه گامهای مثبتی بردارند اعم از تولید کننده و وارد کننده باز کنیم و اجازه ندهیم که افراد از پیچ و خمهای بروکراتیک خسته شوند. ما در سازمان غذا و دارو در صددیم که شفافیت کامل برقرار کنیم تا هیچ کسی نتواند چیزی را کم یا زیاد کرده و یا نوبت پروندهای را جلو بیندازد.
وی اظهار کرد: یکی از دلایل خستگی و کوچ جوانان ما این است که احساس بیعدالتی میکنند. ما قفلها را باز خواهیم کرد. در عین حال یکی دیگر از اقداماتمان ایجاد یک مدیریت مشارکتی در این راستا برای اولین بار در سازمان غذا و دارو است و از ذینفعان این حوزه دعوت کردهایم که یک شورای مشورتی ایجاد کنند و ماهانه یک جلسه با آنها برگزار میکنیم.
وزیر بهداشت با بیان اینکه در عین حال قطعاً مطالبات تولید کنندگان، توزیع کنندگان و بیمارستانها را هم پیگیری میکنیم، گفت: از زمانی که وزارت بهداشت را تحویل گرفتم با حجم زیادی از مطالبات روبرو بودم. در حال حاضر هم تنها ۹۰۰۰ میلیارد طلب از سازمان تأمین اجتماعی داریم و پیگیر وصول این مطالبات هستیم.
نمکی خاطرنشان کرد: درهای سازمان غذا و دارو را به روی همه تولید کنندگان و وارد کنندگانی که درست کار کنند، باز میگذاریم، همچنین سعی میکنیم گرهای بر گرههای قبلی نزنیم و تلاش میکنیم که در تشکیلات ما رانتی به کسی داده نشود و از کسی هم درخواست باج نکنند، اما همانطور که به واردات رانت نمیدهیم، قرار نیست به تولید کنندگان داخل هم رانت دهیم. بنده متولی سلامت شهروندان این کشور هستم. حتی سلامت توریستهایی هم که وارد کشور میشوند بر عهده ماست. بنابراین قرار نیست اجازه ورود محصول و فرآورده کم کیفیت و یا بیکیفیت به بازار را بدهیم. چرا که باید پاسخگوی سلامت مردم باشیم. بنابراین تولید کنندگان از ما انتظار نداشته باشند که به محصولات بی کیفیت پروانه دهیم.
وی در خصوص قیمت گذاری تجهیزات پزشکی نیز گفت: درباره قیمتها به همکارانم اعلام کردهام که قیمتها را بهتر ببینند و حتی آنها را بر اساس ارز نیمایی محاسبه کنند، اما تا زمانی که تولید کننده بتواند بازار رقابتی و صادراتی پیدا کرده و قیمت تمام شده را کاهش دهد. به هر حال ما به عنوان دولت و خریدار عمده تجهیزات پزشکی باید قدرت چانه زنی داشته باشیم و بیمهها باید بتوانند خرید راهبردی انجام دهند.
به گزارش ایسنا وزیر بهداشت در پایان اضافه کرد: تولید کنندگان باید قیمت تمام شده و هزینههای سرباری را کاهش دهند. در عین حال شرکتهای دانش بنیان هم بدانند که وزارت بهداشت خانه آنهاست و وزیر بهداشت هم کارگزار آنهاست و دربهای سازمان به روی شما باز است. بنده افتخارم این است که اثبات کنیم که ما توانمندترین نیروهای خلاق را در کشور داریم و با تکیه بر تولید داخل و سرمایههای ملی و وارد کنندگان منصف میتوانیم آیندهای روشن را رقم زنیم.
به گزارش ایسنا وزیر بهداشت در پایان اضافه کرد: تولید کنندگان باید قیمت تمام شده و هزینههای سرباری را کاهش دهند. در عین حال شرکتهای دانش بنیان هم بدانند که وزارت بهداشت خانه آنهاست و وزیر بهداشت هم کارگزار آنهاست و دربهای سازمان به روی شما باز است. بنده افتخارم این است که اثبات کنیم که ما توانمندترین نیروهای خلاق را در کشور داریم و با تکیه بر تولید داخل و سرمایههای ملی و وارد کنندگان منصف میتوانیم آیندهای روشن را رقم زنیم.
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/lrIO