پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
استفاده بیش از ۱۸۰ مرکز درمانی از رادیوداروهای تولیدی سازمان انرژی اتمی
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، سیدعلی اصغر زارعان در این خصوص اظهار داشت: تولید علم باید همراه با هدف گذاری صحیح و تبدیل به فناوری و کاربردی شدن در سطح جامعه باشد به گونه ای که عموم مردم نتایج آن را در زندگی روزمره خود احساس کنند مانند تولید رادیوداروها که در صنعت هسته ای مردم این احساس را به صورت عملیاتی درک می‌کنند. 

دستیار ویژه رئیس سازمان انرژی اتمی ادامه داد: همچنین نتایج و ثمرات تولید علم در صنعت تولید برق پاک به خوبی قابل لمس است؛ هم اکنون نیروگاه اتمی بوشهر با ظرفیت ۱۰۰۰ مگاوات در حال فعالیت است و در این راستا اپراتوری، تعمیر، نگهداری و حتی ساخت تجهیزات مورد نیاز نیروگاه بوشهر به صورت بومی توأم با استانداردهای بین المللی اجرا و اقدام می‌شود.

وی افزود: صنعت هسته‌ای بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و به خصوص در دو دهه گذشته و دو سال اخیر دستاوردهای چشمگیری را بر حسب نیازهای خود با رویکرد بومی سازی داشته و این فرایند با امانتداری و شتاب خاصی دنبال می‌شود.

زارعان گفت: نمونه آن ۸۳ دستاورد در سال ۱۳۹۷ و ۱۱۴ دستاورد اقتدارآفرین ممیزی شده در سال ۱۳۹۸ بود که در ۲۰ فروردین دو سال اخیر از آنها توسط ریاست جمهوری اسلامی ایران رونمایی شد و این نشانه تلاش، خودباوری، اعتماد به نفس، خداباوری همراه با مدیریت جهادی و دوری از شعارزدگی و بهره مندی از کلیه ظرفیت‌های داخلی به ویژه متخصصان جوان و با بصیرت است.

دستیار ویژه رئیس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران به دلیل عدم اعتماد به بیگانگان به طور کامل چرخه سوخت را از اکتشاف و استخراج سنگ معدن اورانیوم تا طراحی و ساخت مجتمع‌های سوخت برای رآکتورهای قدرت همچون بوشهر را داراست که کمتر کشوری این چرخه را دارد.

وی به خودکفایی و خوداتکایی در طراحی و ساخت انواع سانتریفیوژهای گازی، جامدات، مایعات و ترکیبی و همچنین به سانتریفیوژهای درخواستی سازمان انتقال خون که به تازگی تفاهم نامه آن به امضا رسیده و نوعی سانتریفیوژ "های تک" است، اشاره کرد و افزود: سه کشور در سطح جهان تولید کننده این قبیل سانتریفیوژها هستند که برای فرآوری خون مورد استفاده قرار می‌گیرد.

زارعان به موضوع فناوری ایزوتوپ‌های پایدار و کاربرد آنها در حوزه سلامت همچون تشخیص و درمان سرطان، همچنین در حوزه صنعت مانند رادیوگرافی در اتصالات، جوش و حتی لوله‌های انتقال نفت که بعضاً نشت می‌کند و می‌توان تشخیص و تعمیر آن را از این روش عملیاتی کرد، اشاره کرد و گفت: در این عرصه جمهوری اسلامی ایران دوازدهمین کشور دارنده این تکنولوژی و فناوری محسوب می شود که می‌توان به جرأت اعلام کرد اهمیت فناوری ایزوتوپ‌های پایدار اگر بیش از غنی سازی نباشد، کمتر نیست.

دستیار ویژه رئیس سازمان انرژی اتمی خاطرنشان کرد: این یک تحول اقتدارآفرین است که از سال ۹۶ تا اواخر ۹۷ در سایت فردو اجرایی و عملیات احداث فاز دوم آن نیز در روزهای آینده آغاز خواهد شد.
زارعان اعلام کرد: هدف گذاری صنعت هسته‌ای با دو عنصر زنون با ۹ ایزوتوپ و تلریوم با ۸ ایزوتوپ همراه با مولیبدن که در طبیعت ۲۵۰ عدد است، پیگیری خواهد شد و همچنین ماده اولیه رادیوداروها نیز محسوب می‌شود که در رآکتور با فعل و انفعالاتی این محصول به دست می آید.

وی در مورد فناوری‌های نوظهور کوآنتومی در سازمان انرژی اتمی ایران که از سال ۱۳۹۵ با راهبری علی اکبر صالحی رئیس سازمان آغاز شد، نیز گفت: توسعه این فناوری بر پایه نظرات فیزیکدانان برجسته یکی از شاخه‌های علم و فناوری است که به طور روزافزون مورد توجه دولت‌ها قرار گرفته و این فناوری کلید موفقیت در پیشبرد اهداف کلان توسعه پایدار کشورها ارزیابی می‌شود.

زارعان ادامه داد: از این‌رو سازمان انرژی اتمی به عنوان یکی از پیشگامان توسعه فناوری‌های راهبردی در سطح ملی از سال ۹۵ نسبت به تشکیل کارگروه‌های زبده و خبره اقدام کرد و در تعامل با دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی برتر راه اندازی و تجهیز آزمایشگاه درهم تنیده ای را آغاز کرد که در بیستم فروردین ۱۳۹۸ شاهد رونمایی از قسمتی از این فناوری که کاربردهای گوناگون از جمله رمزنگاری کوآنتومی، سنسورهای کوآنتومی، کامپیوترهای کوآنتومی، رادارهای کوآنتومی، جی پی اس های کوآنتومی و ده‌ها کاربرد دیگر در این حوزه را دارد، بودیم.

دستیار ویژه رئیس سازمان انرژی اتمی تاکید کرد: اگر در سال‌های آینده هر کشوری در فناوری کوآنتومی حضور نداشته باشد، به عنوان یک کشور عقب مانده مطرح است؛ بنابراین چون این فناوری را در اختیار ایران نخواهند گذاشت، متخصصان در این حوزه در تلاش هستند فاصله کشور را با کشورهای دارنده این فناوری که فاصله چندانی هم نیست کمتر کنند، دولت‌های بعضی از کشورها از جمله آمریکا، چین، هندوستان و چند کشور دیگر بودجه‌های خاصی را به این حوزه اختصاص داده‌اند.

به گزارش ایرنا وی در پایان اضافه کرد: در برخی حوزه‌های فناوری شانه به شانه ابرقدرت‌های دنیا پیش می‌رویم، مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران وابسته به سازمان انرژی اتمی در حوزه لیزر توانسته است با طراحی و ساخت لیزر فیبر ۳ کیلووات با مد اصلی که فقط دو شرکت در سطح جهان توانایی ساخت با کاربرد سختکاری لیزری و پوشش دهی و برش لیزری را دارد، انحصارشکنی کند.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/Ru7k