پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
تولید نسل جدید محصولات ضدعفونی‌کننده و شوینده‌های اختصاصی بیمارستانی
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، مهدی شاهمرادی مقدم در حاشیه بیست و دومین نمایشگاه بین المللی ایران هلث اظهار کرد: این شرکت از جمله شرکت‌های دانش بنیان است که در حال حاضر بیش از ۲۰۰ محصول در حوزه‌های مواد ضد عفونی کننده، آنتی سپتیک و شوینده‌های صنعتی و پزشکی در کشور تولید می‌کند و خوشبختانه توانسته است نیاز کشور را در زمینه مواد مورد نیاز در بخش کنترل عفونت برطرف کند.

عضو هیئت مدیره و خزانه دار انجمن تولید کنندگان و صادر کنندگان تجهیزات پزشکی ایران ادامه داد: با توجه به تحریم‌های کشور بسیاری از شرکت‌های تولید کننده تجهیزات پزشکی که مواد مصرفی تجهیزات خود را در گذشته از کشور‌های خارجی تامین یا وارد کننده‌های دیگر این مواد را به کشور وارد می‌کردند، متاسفانه امکان تحقق این موضوع برای این شرکت‌ها ممکن نشد، در نتیجه دستگاه‌های مستقر این شرکت‌ها در واحد‌های کنترل عفونت بیمارستان‌ها به علت نبود خوراکشان متوقف شدند، بنابراین این شرکت دارویی با شرکت دانش بنیان توسن تجهیز، گروه تحقیق و توسعه‌ای مشترک تشکیل دادند تا بتوانند نیاز کشور را به واردات این مواد مرتفع کنند.

وی افزود: محصولات ضدعفونی‌کننده بیمارستانی که پیش از این از کشور‌های آلمان، سوئیس و فرانسه وارد می‌شده، در حال حاضر به همت محققان داخلی در کشور ساخته و موجب خودکفایی کشور در این حوزه شده است.

شاهمرادی مقدم گفت: این محصول برای شست‌و‌شوی دستگاه‌های ست‌شوی پزشکی در حوزه کنترل عفونت است و اکنون با یک سوم قیمت مشابه خارجی آن در بازار عرضه می‌شود.

نایب رئیس هیئت مدیره این شرکت دارویی درباره این محصول ضدعفونی‌کننده اظهار کرد: محصولات ضدعفونی‌کننده و شوینده‌های اختصاصی واحد CSSD بیمارستانی قبلاً با قیمت‌های بسیار گزاف وارد می‌شد؛ به عنوان مثال یک گالن ۵ لیتری حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به فروش می‌رسید، اما محصول تولید داخل با یک‌سوم قیمت و حتی با کیفیت بهتر در بازار وجود دارد.

وی تصریح کرد: کشور‌های مختلف به دلیل وجود تحریم‌ها، همکاری خود را با شرکت‌های ایرانی قطع کردند، بنابراین، چون مواد ضدعفونی‌کننده کاهش یافته بود، شرکت‌هایی که دستگاه‌های ست‌شوی پزشکی نیز تولید می‌کردند دچار مشکل شده بودند.

شاهمرادی‌مقدم ادامه داد: طبق آمار موجود تا سال گذشته حدود یک هزار و ۸۰۰ تن مواد ضدعفونی‌کننده وارد کشور شده است که طبیعتاً این واردات به شرکت‌های تولیدکننده آسیب وارد می‌کند. همچنین بسیاری از شرکت‌ها نیز به اسم تولیدکننده، کالا‌های مشابه کالا‌های داخلی را از آمریکا وارد می‌کنند و متأسفانه هنوز از واردات این نوع کالا‌ها جلو‌گیری نشده است.

عضو هیئت مدیره و خزانه دار انجمن تولید کنندگان و صادر کنندگان تجهیزات پزشکی ایران گفت: این شرکت دارویی دانش بنیان محصولات خود را به کشور‌هایی مانند مالزی، عراق، یمن، سوریه و افغانستان صادر می‌کند و اکنون به ثبت محصولات خود در کشور‌های جنوب شرقی آسیا و قاره‌های اروپا و آفریقا مشغول است، ما امیدواریم با تعدیل تحریم‌ها و پس از ثبت محصولاتمان بتوانیم صادراتی پایدار و گسترده داشته باشیم.

در ادامه علی کرمانجانی مدیر تحقیق و توسعه این شرکت دارویی دانش بنیان درباره انواع مواد ضد عفونی کننده اظهار کرد: دسته نخست مواد ضد عفونی کننده آن‌هایی هستند که برای ضد عفونی کردن سطوح و ابزار آلات مختلف در بیمارستان ها، کلینیک‌ها و صنایع غذایی، دارویی و لبنی به کار می‌روند، دسته دوم محصولات آنتی سپتیک بوده که جایگزین بتادین هستند و برای ضدعفونی کردن پوست دست و بدن کاربرد دارند، این محصولات باید علاوه بر داشتن خاصیت ضد عفونی کنندگی، غیر سمی هم باشند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان وی در پایان با اشاره به دسته سوم مواد ضد عفونی کننده بیان کرد: در سال‌های اخیر با توجه به پیشرفت‌های تکنولوژی، ضد عفونی کننده‌ها از فاز شیمیایی به فیزیکی رفته اند، بنابراین امروزه دستگاه‌هایی اتوماتیک مانند Washing Machine، استریلایزر پلاسما و ضدعفونی کننده‌های هوا و سطوح در بازار موجود هستند که با تزریق خوراک به داخل آن‌ها همه فضا ضد عفونی می‌شود.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/MWpJ