پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
بیماری پرفشاری خون، بی‌علامت و خاموش است
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، علی نوبخت حقیقی اظهار داشت: افرادی که والدین آنها مبتلا به پرفشاری خون هستند، بعد از 35 سالگی به احتمال زیاد، به فشار خون بالا مبتلا می شوند، بنابراین ابتلای والدین به این بیماری، یک علامت هشداردهنده برای مردم است که باید به طور مرتب، فشار خون خود را اندازه گیری کنند. 
 
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد: طرح بسیج ملی کنترل فشار خون، سلامت آحاد ملت را تامین و تضمین می کند و تقاضا دارم که مردم به نحو فعال از این طرح استقبال کنند چون افزایش فشار خون شیوع زیادی دارد به گونه که از هر 4 نفر بالغ در سنین بعد از 35 سالگی، یک نفر به بیماری پرفشاری خون مبتلا است و هر قدر سن افزایش یابد، شیوع آن بیشتر می شود. برای مثال در سنین 60 تا 70 سال، از هر 3 نفر، یک نفر و از سن 80 سال به بالا از هر دو نفر، یک نفر به این بیماری مبتلا می شوند. 
 
وی افزود: متاسفانه بسیاری از بیماران مبتلا به سکته های مغزی و قلبی، نارسایی کلیه و بیماری های قلبی و عروقی، از فشار خون بالای خود اطلاع نداشتند و یا از بیماری خود اطلاع داشتند، اما پیگیری نمی کردند و یا دارو را به طور کامل مصرف نمی کردند. 
 
نوبخت مراکز بهداشتی و درمانی و پایگاه های سلامت را به عنوان محلی برای مراجعه مردم به منظور کنترل فشار خون دانست و گفت: مردم می توانند برای کنترل فشار خون، به پزشکان عمومی و خانواده مراجعه کنند و رسانه ها به ویژه صدا و سیما باید در قالب برنامه های آموزشی، اطلاعات لازم مربوط به فشار خون بالا را به اطلاع مردم برسانند که خوشبختانه رسانه ها برای اطلاع رسانی به مردم در قالب طرح بسیج ملی کنترل فشار خون، همکاری خوبی داشته اند. 
 
عضو فراکسیون امید مجلس گفت: اگر عوارض فشار خون بالا در بیماران رخ دهد، کار چندانی از دست ما پزشکان بر نمی آید و مردم باید سعی کنند قبل از اینکه به عوارض فشار خون بالا مبتلا شوند، از اندازه فشار خون خود مطلع شوند. خوشبختانه در طرح بسیج ملی کنترل فشار خون، در هر محلی که تجمع مردمی وجود دارد، گروهی از وزارت بهداشت به صورت رایگان، اقدام به سنجش فشار خون می کنند و بعد از مشخص شدن فشار خون بالا، باید به پزشکان مربوطه مراجعه کرد و تحت درمان و دارو قرار گرفت.
 
وی اظهار کرد: درمان فشارخون در 6 ماهه اول، نیازمند تغییر در سبک زندگی است، مصرف نمک در بین مردم به ویژه افراد مبتلا به پرفشاری خون، به شدت باید کاهش یابد و ضمن تشکر از معاونت بهداشت وزارت بهداشت که مسئولیت اجرای طرح بسیج ملی کنترل فشار خون را بر عهده دارد، تقاضا دارم که ناظران و تیم های نظارتی در مورد استفاده از نمک در مواد غذایی، حساسیت بیشتری داشته باشند.
 
به گزارش وب‌دا نوبخت در پایان اضافه کرد: افرادی که دوست ندارند به فشار خون بالا یا دچار عوارض سنگین آن دچار شوند، حتما نمک موجود در غذاها را حداقل به یک سوم مقدار کنونی، تقلیل دهند چون مطالعات مختلف نشان می دهند که مصرف نمک در ایران، بالاتر از استانداردهای جهانی است و باید بدانیم که غذاهای شور، سمی برای بدن هستند و نباید از آنها استقبال کنیم.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/rIun