پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
تغذیه بیمارستانی یکی از دغدغه‌های مهم وزارت بهداشت است
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، پریسا ترابی درباره اهمیت توجه به کیفیت غذا در بیمارستان ها افزود: افرادی که در آشپزخانه های بیمارستان ها مشغول فعالیت هستند باید با اهمیت غذای بیمار آشنا باشند. کیفیت غذای بیمار و گرم بودن غذا هنگام سرو باید مورد نظر باشد. مواردی مانند وجود منوی غذایی و انتخاب از بین حداقل دو نوع غذا نیز مهم است.

مسئول تغذیه بالینی و بزرگسالان دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ادامه داد: بیمارستان هایی که از ۱۰۰ تخت خواب به بالا دارند باید خودشان غذا را تهیه کنند و موارد زیادی روی این موضوع نیز تاثیر دارد. به طور مثال باید کارشناسان ویژه خدمات غذایی روی کیفیت این غذاها نظارت داشته باشند. وجود کارشناس تغذیه در بیمارستان ها بر اساس تعداد تخت بسیار اهمیت دارد.

وی افزود: تغذیه بیماران در بیمارستان‌ها همیشه جزو یکی از دغدغه‌های مهم وزارت بهداشت بوده، به نحوی که در این زمینه دستورالعمل‌ها و فرم‌های ارزیابی و پیگیری تغذیه‌ای بیماران بستری به تفکیک بزرگسالان، کودکان و پروتکل‌های درمان و مشاوره تعذیه بیماران بستری تدوین شده است و بیمارستان‌ها سالانه با استفاده از استانداردهای ارائه خدمات غذایی و مشاوره تغذیه‌ای برای بیماران بستری مورد اعتبارسنجی و ارزیابی قرار می‌گیرند.

ترابی گفت: استفاده از کترینگ های مرکزی برای تهیه غذای بیمارستان ها حتماً به این معنی نیست که می تواند غذای مناسبی برای بیماران تهیه کند و شرایط زیادی مانند امکانات، دوری مسافت کترینگ تا بیمارستان و احتمال به خطر افتادن امنیت غذایی بیمار در این زمینه مطرح است،

مسئول تغذیه بالینی و بزرگسالان دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تاکید کرد: اگر غذایی که در کترینگ ها تهیه می شود برای بیماران ویژه و بر اساس رژیم های غذایی خاص هدفمند شده باشد، اتفاق خیلی خوبی است، از طرفی در زمان بحران ها، دسترسی به کترینگ مرکزی دچار مشکل می شود. با این حال کترینگ مرکزی می تواند مزایایی مانند بهداشتی بودن و تنوع غذایی داشته باشد.

مهدی شادنوش، رئیس مرکز پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت نیز ۳۰ اردیبهشت ۹۸ درباره کترینگ‌های صنعتی تهیه غذا برای بیمارستان‌ها گفته بود: اگر می‌خواهیم کار اساسی در مورد خدمات غذایی بیمارستان‌ها انجام بدهیم حتماً باید به سمت تولید صنعتی غذا برای بیمارستان‌ها برویم. هر جا غذا با حجم بالا تولید می‌شود، روند استانداردی وجود دارد تا هم محتوای غذایی مناسبی داشته باشد و هم درباره بهداشت و سلامت آن مراقبت بیشتری انجام می‌شود.

به گزارش ایرنا وی در پایان اضافه کرده بود: به صلاح بیمارستان‌ها است که خدمات غذایی آن‌ها به سمت تولید صنعتی برود. هرچند این موارد مشکلات ریشه‌ای هم دارد. یعنی وقتی بیمارستان‌هایی با حجم تخت‌های بالا در کشور وجود دارد، می‌توان به سمت استفاده از کترینگ‌های صنعتی تهیه غذا رفت، اما اگر به تجربه‌های جهانی توجه نشود و بیمارستان‌هایی با حجم تخت پایین داشته باشیم، دیگر امکان انجام این موارد وجود ندارد و در واقع اقتصادی نیست.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/I1z5