پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
یکی از دلایل عدم ماندگاری پزشکان، مالیات پله‌کانی است
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، اکبر ترکی در مورد انتشار اخباری مبنی بر اینکه پزشکان متخصص مناطق محروم را ترک می‌کنند، گفت: کمبود پزشک در مناطق محروم ناشی از سوءمدیریت در تقسیم نیرو است، کما اینکه در شرایط کنونی حدود 25 هزار پزشک عمومی بیکار داریم، به این معنا که حداقل در رشته‌ای که در آن تحصیل کرده‌اند، فعالیت ندارند.

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد: کمبود نیروی پزشک به عدم اجرای صحیح قانون خدمات مشمولان خدمت پزشکی و پیراپزشکی برمی‌گردد که به این مهم اشاره دارد که وقتی این نیروها فارغ‌التحصیل می‌شوند، چه مدت زمانی را متعهد هستند که در مناطق محروم و خاص در شهرهای مختلف به ارائه خدمات بپردازند.

ترکی گفت: متخصصان نیز بر اساس ضریب کا که برای آنها تعریف شده است باید به مناطق محروم بروند و این در حالی است که توزیع نیروی انسانی از سال‌های گذشته تاکنون با مشکل مواجه بوده است، کما اینکه وزیر بهداشت و درمان هم بعد از آغاز فعالیت خود به توزیع نامتناسب نیروها اشاره کرده بود.

وی افزود: یکی دیگر از مشکلاتی که در این حوزه وجود دارد، این است که توزیع امکانات در سراسر کشور هم با مشکل مواجه است، کما اینکه ما مناطق محروم، برخوردار، توسعه‌یافته و مراکز استان‌ها را داریم که بهره‌مندی از امکانات در آنها با یکدیگر متفاوت است.

این نماینده مردم در مجلس دهم تصریح کرد: تضمین ماندگاری پزشکان در مناطق محروم در طرح تحول نظام سلامت در قالب طرح مقیمی تعریف شده است که تا حدودی توانست به کاهش مشکلات این مناطق منتهی شود، اما به دلیل اینکه پرداختی ناشی از اجرای این طرح به پزشکان به خوبی صورت نگرفت، در شرایط کنونی طرح مقیمی بسیاری از بیمارستان‌ها را حذف کرده‌اند که در پی آن ماندگاری پزشکان در این مناطق کاهش یافته است، ضمن اینکه کاهش پرداخت کارانه به پزشکان که به صورت پلکانی صورت می‌گیرد، به این معنا که دریافتی آنها به یک سطحی که رسید، هر چه از آن بالاتر برود، دریافتی پزشکان کمتر می‌شود نیز در این مورد مزید بر علت بوده است.

ترکی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از عوامل بروز این مشکل این است که در بودجه سال 97 نیز مالیات پزشکان را پلکانی کرده‌اند، به این معنا که هر چه درآمد آنها افزایش پیدا کند، مالیات آنها را نیز 36 درصد افزایش پیدا می‌کند.

وی اظهار کرد: وقتی پزشک ببیند که در مناطق محروم از هیچ امکاناتی برخوردار نیست، ضمن اینکه درآمد و پرداخت مالیات آنها را نیز پلکانی کرده‌اند، تمایلی ندارد که در مناطق محروم فعالیت کند و چنانچه به تعهد خود عمل کرده باشد، ترجیح می‌دهد که در مراکز استان‌ها یا شهرستان‌های برخوردار فعالیت کند تا شرایط زندگی بهتری داشته باشد.

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تاکید کرد: هم‌اکنون وزارت بهداشت و درمان باید به کمک مجلس اقداماتی را برای ماندگاری پزشکان در مناطق محروم انجام دهد، اعم از اینکه در شرایط کنونی تقسیم نیروی پزشک را به دانشگاه‌های علوم پزشکی می‌سپارند، و این در حالی است که باید وزارت بهداشت جای افراد را از تهران مشخص کرده و به مناطق محروم محل خدمت آنها ابلاغ کند تا بعد در مراکز استان‌ها با استفاده از رانت از رفتن به نقاط محروم خودداری نکنند.

ترکی ادامه داد: لازم است تفاوت چشمگیری در دریافتی پزشکان و پیراپزشکانی که در مراکز استان‌ها فعالیت دارند و افرادی که در نقاط محروم حضور دارند، ایجاد شود، به این صورت که هر چه از مرکز استان دورتر شوند، میزان دریافتی آنها افزایش پیدا کند.

وی خاطرنشان کرد: یکی از موضوعاتی که در این حوزه مشکل ایجاد کرده است، ممانعت از فعالیت پزشکان فعال در مراکز دولتی در بخش خصوصی است که این دستور نیز در پی تخلف تعداد محدودی از پزشکان صادر شد، ضمن اینکه تاخیر در پرداخت مطالبات پزشکانی که در مراکز دولتی فعالیت دارند و تاخت و تازهای اخیر به جامعه پزشکی هم مشکلاتی را برای آنها ایجاد کرده است.

به گزارش خبرگزاری خانه ملت سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در پایان اضافه کرد: یکی از راهکارهای موثر وزارت بهداشت و درمان برای رفع مشکل نبود متخصص در مناطق محروم این است که سهمیه خاص بومی برای جذب پزشک متخصص قرار داده که چندین سال است در حال تحصیل هستند و به طور قطع بعد از اینکه فارغ‌التحصیل شوند، این مشکل نیز حل خواهد شد.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/xTek