پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
اختلالات بینایی عوارض استفاده طولانی‌مدت از دستگاه‌های دیجیتالی
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، علی میرزاجانی، با اشاره به برگزاری بیست و دومین کنگره سراسری اپتومتری ایران، گفت: یکی از مشکلات جامعه در استفاده نادرست از وسایل رایانه‌ای و دیجیتالی، این است که بدون توجه به عوارض این قبیل وسایل بر سلامت افراد، آنها را بطوربی رویه در اختیار کودکان قرار می‌دهیم.

رئیس انجمن علمی اپتومتری ایران با اشاره به عوارض استفاده طولانی مدت از موبایل و دستگاه‌های دیجیتالی، افزود: یکی از سوالات والدین در هنگام مراجعه به کلینیک‌های اپتومتری، وضعیت سلامت بینایی فرزندانشان در اثر استفاده از این قبیل وسایل است.

وی افزود: والدین، نگران عینکی شدن بچه‌های خود هستند و همه مشکلات را در استفاده از عینک می‌بینند. در حالی که فقط این مشکل نیست که می‌تواند سلامت بینایی کودکان را تهدید کند و تأثیر این وسایل می‌تواند حتی در پردازش تصویر در مغز نیز تأثیرگذار باشد.

میرزاجانی با اشاره به تحقیقات جهانی در زمینه ارتباط بین استفاده کودکان از وسایل دیجیتالی و افت سلامت بینایی آنها، گفت: بررسی‌ها نشان داده است که برای کودکان زیر سن مدرسه، روزانه نیم ساعت استفاده از این قبیل وسایل دیجیتالی و صفحات رایانه‌ای، بدون اشکال است.

رئیس انجمن علمی اپتومتری ایران ادامه داد: اما اگر مدت زمان استفاده از این قبیل وسایل دیجیتالی برای کودکان زیر سن مدرسه، روزانه بیشتر از نیم ساعت شود، به همان نسبت احتمال آسیب‌های بینایی بیشتر می‌شود و بروز اختلالات بینایی احتمالی در این کودکان افزایش می‌یابد.

به گزارش مهر وی در پایان ضمن اشاره به تأثیرات سوء این وسایل بر روی ماهیچه‌های خارجی و داخلی چشم، به بروز پدیده خشکی چشم در کودکان به دنبال استفاده بیش از حد استاندارد از این قبیل وسایل دیجیتالی اشاره کرد و گفت: این عارضه اصولاً بطورمعمول در سن چهل سالگی به بعد بیشتر بروز می‌کند، اما استفاده زیاد از موبایل و دستگاه‌های دیجیتالی، می‌تواند منجر به عارضه خشکی چشم در این کودکان گردد.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/Gh8r