طرح تحول نظام سلامت متوقف نخواهد شد
وزیر بهداشت گفت: طرح تحول نظام سلامت از سال ۹۳ با سه رویکرد حفاظت مالی از مردم، ایجاد عدالت در دسترسی به خدمات سلامت و ارتقای کیفیت خدمات بهداشتی و درمانی در کشور اجرایی شد.قطار توسعه طرح تحول نظام سلامت ضمن این که در هیچ ایستگاهی متوقف نخواهد شد ، بلکه نیاز به تعمیر دارد و باید زیرساخت های آن فراهم شود.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، سعید نمکی روز پنجشنبه در نشست شورای اداری شهرستانهای نوشهر، چالوس و کلاردشت واقع در غرب مازندران افزود: اگر چه اجرای این طرح مزیتهای فراوانی به همراه داشت، اما دارای نقاط ضعفی هم بودکه باید برطرف و نقاط قوت آن تقویت شود.
وزیر بهداشت یادآور شد: طرح تحول نظام سلامت از سال ۹۳ با سه رویکرد حفاظت مالی از مردم، ایجاد عدالت در دسترسی به خدمات سلامت و ارتقای کیفیت خدمات بهداشتی و درمانی در کشور اجرایی شد.قطار توسعه طرح تحول نظام سلامت ضمن این که در هیچ ایستگاهی متوقف نخواهد شد ، بلکه نیاز به تعمیر دارد و باید زیرساخت های آن فراهم شود.
وی افزود: کاهش میزان پرداختی بیماران بستری دربیمارستان های دولتی، ماندگاری پزشکان درمناطق محروم، حضور پزشکان متخصص مقیم دربیمارستان های دولتی، ارتقای کیفیت هتلینگ و ارتقای کیفیت خدمات در بیمارستان های دولتی، برنامه ترویج زایمان طبیعی، برنامه حفاظت مالی از بیماران صعب العلاج وایجاد اورژانس هوایی از جمله برنامه های تعریف شده برای این طرح بوده است.
وی افزود: کاهش میزان پرداختی بیماران بستری دربیمارستان های دولتی، ماندگاری پزشکان درمناطق محروم، حضور پزشکان متخصص مقیم دربیمارستان های دولتی، ارتقای کیفیت هتلینگ و ارتقای کیفیت خدمات در بیمارستان های دولتی، برنامه ترویج زایمان طبیعی، برنامه حفاظت مالی از بیماران صعب العلاج وایجاد اورژانس هوایی از جمله برنامه های تعریف شده برای این طرح بوده است.
نمکی گفت: با اجرای طرح تحول نظام سلامت هزینه بستری بیماران از ۳۷ درصد به ۵ درصد برای روستاییان و ۱۰ درصد برای شهرنشینان کاهش یافت و ۴۲ درصدی هم از قیمت انواع لوازم و تجهیزات پزشکی مصرفی برای بیماران کاسته شد.
وزیر بهداشت کاهش ارجاع مردم به خارج از بیمارستان برای تهیه دارو و تجهیزات پزشکی، بازسازی بیمارستانهای فرسوده، ترویج زایمان طبیعی، حضور پزشکان در مناطق محروم، راه اندازی کلینیک ویژه و پایگاههای اورژانس را از جمله مزیتهای این طرح معرفی کرد، عدهای با بداخلاقی سعی کردند تا این طرح را از بنیان زیر سئوال ببرند ولی برخی از مردم نیز با نقدهای منصفانه و سازنده نقاط ضعف آن را بدرستی و کارشناسی شده مطرح کردند.
وی تصریح کرد: به عنوان نمونه فراهم نبودن زیرساختهای ارجاع و تکمیل نشدن پروندههای الکترونیکی راهنمایی بالینی از انتقادات درستی است که بر این طرح بسیار اثر بخش وارد بود و امروز تا حدودی این اشکالات برطرف شده و همچنان برای ادامه و تکمیل زیرساختهای آن اهتمام ویژه ای داریم.
نمکی تاکید کرد: باید با بهره گیری از همه ظرفیتها بویژه از توانمندیهای بخش خصوصی برای تقویت نقاط قوت و رفع نقاط ضعف طرح تحول نظام سلامت استفاده کرد، امروز اولویت وزارت بهداشت تقدم پیشگیری بر درمان سرپایی، تقدم درمان سرپایی بر بستری و نیز تکمیل زیرساختهای طرح تحول نظام سلامت است و همه باید برای تحقق این اولویت ها کمک کنند.
وزیر بهداشت از بهداشت روان به عنوان یکی از معضلات و مشکلات اساسی در جامعه یاد کرد و گفت: نباید فضا جامعه را روز به روز غمگینتر کرد چرا که در چنین شرایطی کودکان بدون آنکه کودکی کنند به سن جوانی می رسند و جوانان نیز بدون آنکه جوانی و نشاط داشته باشند به سن سالمندی می رسند و این یک آسیب بزرگ است و نتیجه اش آن است که سالمندان امروز ما احساس دل مردگی و آرزوی مرگ میکنند.
وی اظهار کرد: حدود ۱۲ میلیون نفر جمعیت حاشیه نشین در کشور داریم و سکونت این شمار جمعیت طبیعتاً برای جامعه آسیب زا است و باید برای حاشیه نشینان، فضای نشاط ایجاد کنیم و برای سالمندان و جوانان تحصیل کرده جویای کار که امروز احساس میکنند خاصیتی در کشور ندارند و ممکن است به بیماریهای مختلفی مبتلا شوند، باید برنامه ریزی و سیاست گذاری کرد.
نمکی همچنین دستاوردهای حوزه بهداشت و درمان را در دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی تشریح کرد و اظهار داشت: امروز در حوزه سلامت بی نیاز از دنیا بوده و حدود ۹۷ درصد از داروها نیز تولیدی داخلی است و حدود ۶۶ دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی در کشور فعالیت دارد، وزارت بهداشت با همه مشکلات و تنگناهای مالی، امسال از نظر تأمین منابع مالی و انسانی نسبت به سال گذشته وضعیت خوبی دارد، ضمن اینکه پیش بینی شده امسال دستکم ۲۰ هزار نفر نیروی انسانی متخصص به کار گرفته شود.
به گزارش ایرنا وزیر بهداشت در پایان ساخت دانشکده مرتبط به دانشگاههای علوم پزشکی، خریداری زمین و ساخت اداره بیمه سلامت نوشهر، توسعه بنای ساختمان اورژانس نوشهر و پیش بینی فضا برای بخش دیالیز، تخصیص یک دستگاه آمبولانس برای کلاردشت و کجور، تخصیص یک دستگاه اتوبوس آمبولانس برای جاده کندوان را بسیار ضروری دانست و وعده داد: بزودی حدود ۱۰ میلیارد تومان برای تأمین این امکانات اختصاص داده شود.
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/CMSq