پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
بررسی علل تفاوت‌های جغرافیایی سرطان در ۵ قاره با کمک امضاهای جهش‌های ژنتیکی
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، نشست یک‌صد تن از دانشمندان بین‌المللی از جمله محققانی از ایران که با همکاری در قالب پروژه تحقیقاتی بزرگ «MUTOGRAPHS» درصدد درک علل سرطان با رویکردهای جدید از طریق رمزگشایی گسترده امضاهای جهش‌های ژنتیکی هستند، ۱۱ و ۱۲ جولای ۲۰۱۹ / ۱۰ و ۱۱ مرداد ماه ۹۸ با حضور معاون تحقیقات وزیر بهداشت در آژانس بین‌المللی تحقیقات سرطان برگزار شد.

به گزارش پژوهشکده بیماری‌های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران، MUTOGRAPHS PROJECT که با حمایت مؤسسه Cancer Research UK (CRUK و به سرپرستی پروفسور مایکل استراتون  رئیس مؤسسه «the Wellcome Sanger» اجرا می‌شود، این موضوع مهم را بررسی خواهد کرد که آیا انواع گوناگون جهش‌های ژنتیکی در دی ان ای سلول‌های سرطانی، می‌توانند تفاوت‌های جغرافیایی در بروز سرطان را توضیح دهند؟

رضا ملک‌زاده بررسی علل تفاوت‌های جغرافیایی سرطان در ۵ قاره با کمک امضاهای جهش‌های ژنتیکی است که در این نشست حضور یافته بود، گفت: یکی از اهداف مطالعه MUTOGRAPHS پایش انواع مواجهات مؤثر بر بروز سرطان در افراد سالم از طریق بررسی امضاهای جهش‌های ژنتیکی در دی ان ای سلول‌های عادی است، مطالعه جهانی حاضر می‌تواند رویکردهای جدید و امیدبخشی برای پیشگیری و درمان سرطان به همراه داشته باشد.

نماینده ایران در آژانس بین المللی تحقیقات سرطان با اشاره به ورود یک‌هزار نمونه از مناطق پرخطر و کم‌خطر سرطان در جهان به "MUTOGRAPHS PROJECT" که اطلاعات مبسوطی از سبک زندگی و شرایط بالینی آنها در دست است، گفت: توالی‌یابی کل ژنوم دی ان ای سلول‌های سرطانی قبل از بررسی گسترده امضاهای جهش‌های ژنتیکی در تمام نمونه‌ها انجام خواهد شد.

این موضوع سپس با مطالعه متمرکز اپی ژنتیک و اپیدمیولوژی در راستای ارزیابی ارزش بالقوه الگوهای متیلاسیون در راستای اطلاع از اتیولوژی سرطان تکمیل خواهد شد و هر دو داده‌ها، برای بررسی عوامل خطر نواحی پرخطر و کم‌خطر سرطان مورد استفاده قرار خواهند گرفت تا در نهایت، علل اختلافات زیاد در بروز سرطان در کشورهای مختلف جهان آشکار شود.

در ادامه پروفسور مایکل استراتون رئیس مؤسسه «the Wellcome Sanger» و سرپرست مطالعه MUTOGRAPHS نیز تاکید کرد: پروژه تحقیقاتی حاضر، با بررسی نمونه دی ان ای افراد مبتلا به سرطان در نقاط مختلف جهان دارای ظرفیت گسترده‌ای برای کشف علل ناشناخته سرطان خواهد بود و نتایج آن کنترل بهتر و اقدامات فوری‌تری برای سرطان‌های پنج‌گانه روده بزرگ، کلیه، پانکراس، آدنوکارسینوما و سلول‌های سنگفرشی مری در پنج قاره را به همراه خواهد داشت.

وی در پایان تاکید کرد: فناوری‌های پیشرفته اکنون می‌توانند محققان را در بررسی جزئیات دقیق تغییرات دی ان ای بسیار یاری کنند و دانشمندان قادر خواهند بود علل بالقوه سرطان را از امضاهای جهش‌های ژنتیکی شناسایی و نیز امضاهای جدید را کشف کنند، امیدوار است تلاش جدید تیم تحقیقاتی وی بتواند موجب پیشگیری و درمان دقیق‌تر سرطان شود.

به گزارش ایرنا در نشست دو روزه محققان پروژه تحقیقاتی بزرگ «MUTOGRAPHS» در آژانس بین‌المللی تحقیقات سرطان در مورد میزان پیشرفت‌های صورت گرفته، برنامه‌ریزی آینده و همکاری‌های بعدی، بحث و تبادل‌نظر شد.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/6pGC