پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
۱۵ هزار پزشک پس از دریافت شماره نظام پزشکی طباطبت نمی‌کنند
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، ایرج حریرچی اظهار کرد: برمبنای برآورد وزارت بهداشت در سال ۹۶ بیش از ۳۹ هزار پزشک در کشور وجود دارد و تا سال ۱۴۰۴ به ۵۲ هزار و ۱۱۳ پزشک می‌رسد.

معاون کل وزارت بهداشت ادامه داد: تعداد دانشجویان گروه پزشکی از ۲۵ هزار نفر به ۴۵ هزار نفر در سال ۹۶  و در گروه دندان پزشکی از ۵۷۰۰ نفر به ۱۲۹۰۰ نفر در سال ۹۶ رسیده است، تعداد دانشجویان پرستاری به ۲۱ هزار و ۳۹۵ نفر در سال ۹۶ رسیده است و در ۳۷۰۰ نفر ورودی به دوره تخصصی هستند.

وی با اشاره به نسبت پزشک به جامعه بیان کرد: نسبت پزشک به جمعیت در ایران  یک به ۶  و در کشورهایی مثل بلغارستان ۲ به ۲۸ و در کشورهای مدیترانه شرقی مثل عمان نسبت یک به ۱۱ است، یکی از مشکلات موجود، سیستم پذیرش دانشجو است و امروزه ۱۵ هزار پزشک پس از دریافت شماره نظام پزشکی به کاری غیر از طباطبت مشغول هستند.

حریرچی گفت: اکنون بیش از ۶۰ درصد از متقاضیان کنکور در رشته تجربی هستند و این افراد پس از قبولی در صورتی که توانایی کار در این حوزه را نداشته باشند نمی‌توانند انصراف داده و به ناچار باید تحصیل شان را به پایان برسانند و  پس از درس در کاری دیگر مشغول به فعالیت می شوند.

معاون کل وزارت بهداشت درباره تفاوت درآمد قانونی پزشکان بین بخش‌های دولتی و خصوصی گفت: این تفاوت  ۴/۲ است و چون مالیات پزشکان در بخش دولتی بیشتر است به همین دلیل پزشکان‌ مایل به فعالیت در بخش خصوصی هستند که این بخش‌ها در شهرهای بزرگ و کلانشهرها راه اندازی شده است.

وی با اشاره به اجرای نظام ارجاع افزود: مردم انتظار دارند که پزشک متخصص آنها را ویزیت کند که این بسته در قالب طرح تحول انجام می‌شد اما به دلیل کمبود منابع ادامه پیدا نکرد، با راه اندازی پرونده الکترونیک  سلامت و سیستم نظام ارجاع، پزشکان در سطح یک مردم را ویزیت می کنند و درحال حاضر ۲۰ استان کشور نوبت دهی الکترونیکی در این مناطق راه اندازی شده است.

حریرچی تاکید کرد: بیمارستان های کشور بالای ۱۰۰ تخت هستند و باید مراکز درمانی مقداری از ظرفیت خود را برای مراجعان قرار دهند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان معاون کل وزارت بهداشت در پایان اضافه کرد: با تصویب طرح پذیرش دانشجو در مناطق محروم با استفاده از سهمیه مناطق بومی در سال ۹۳ این امکان برای متقاضیان مناطق بومی در  ایجاد شده که  تا ۳۰ درصد از سهمیه، به افراد بومی اختصاص داده ‌شود.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/ObEG