پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
هزینه تربیت یک دانشجوی پزشکی عمومی سالیانه ۱۰۰ میلیون تومان است
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، حمید اکبری ضمن بیان این مطلب به میزان هزینه‌های تربیت هر دانشجوی پزشکی در طول تحصیل اشاره و اظهار کرد:  در برآورد میزان هزینه دانشجویان پزشکی اگر ما هزینه‌های دوره دیپلم را محاسبه نکنیم و فقط بخواهیم فقط هزینه دوره هفت ساله پزشکی در دانشگاه را بررسی کنیم باید گفت با توجه به زیرساخت‌های موجود ما سالیانه حدود ۱۰۰ میلیون تومان سرانه تربیت یک دانشجوی پزشکی در دوره پزشکی عمومی است که این میزان با فرض ثابت بودن هزینه‌ها در طول هفت سال به ۷۰۰ میلیون تومان می رسد. البته این آمار هزینه‌ای برای سال ۹۸ بود چرا که اگر تورم افزایش یابد این هزینه نیز افزایش خواهد یافت .

قائم مقام معاون آموزشی وزارت بهداشت در خصوص میزان هزینه‌های دریافتی از دانشجویان پزشکی شهریه پرداز رشته‌های پزشکی نیز گفت: دانشگاه‌ها بر اساس تصمیم هیات امنای دانشگاه این هزینه را دریافت می‌کنند اما در کل حدود ۳۰ میلیون تومان در سال از دانشجویان شهریه پرداز داخل کشور شهریه دریافت می‌کنیم، با این وجود ظرفیت پذیرش دانشجو در پردیس‌های دانشگاه‌ها در سه رشته پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی پر می‌شود.

وی به آمار دانشجویان شهریه پرداز رشته‌های علوم پزشکی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر حدود ۲۰ درصد این دانشجو در کشور شهریه پرداز هستند. یعنی اگر ما ۶۰۰۰ دانشجوی پزشکی جذب می‌کنیم ۱۲۰۰ نفر این افراد شهریه پرداز در واقع وزارت بهداشت به دلیل ساختارهایی که در دانشگاه‌ها وجود دارد حدود ۳۰ درصد هزینه‌های تحصیل را از دانشجویان پزشکی دریافت می کند اما اگر این دانشجویان از طریق بخش خصوصی جذب شوند هر دانشجوی پزشکی در آن شرایط باید ۱۰۰ میلیون تومان در سال هزینه پرداخت کند.

اکبری گفت: فعلا برنامه‌ای برای افزایش شهریه دانشجویان علوم پزشکی در مهرماه جاری نداریم، معمولا روندی که برای شهریه این دانشجویان در نظر گرفته می‌شود بر اساس میزان تورم در جامعه است، در حال حاضر در دوره تخصصی رشته‌های پزشکی دانشجوی شهریه پرداز وجود ندارد چرا که وزارت بهداشت به کار گیرنده این نیروها است و آنها موظف به گذراندن تعهد خدمت هستند.

قائم مقام معاون آموزشی وزارت بهداشت ادامه داد: خروج هر دانشجوی پزشکی در کشور بسیار زیان آور است، از دست دادن نیروی متخصص در رشته‌های پزشکی در کشور هزینه جبران ناپذیری را به جامعه وارد می‌کند. در واقع ما نباید صرفا فقط همان ۱۰۰ میلیون تومان هزینه تربیت یک دانشجوی پزشکی در سال را در نظر بگیریم، چرا کهبرای تربیت یک دانشجو از دوران مدرسه هزینه‌های زیادی صرف شده و اگر یک فارغ التحصیل رشته پزشکی را از دست بدهیم متحمل زیان میلیاردی  می‌شویم.

به گزارش ایسنا وی در پایان اضافه کرد: به دلیل بالا بودن هزینه‌های تربیت دانشجویان رشته‌های پزشکی، فارغ التحصیلان این رشته‌ها در کشورهای دیگر دنیا متقاضی دارند و سریع جذب این کشورها می‌شوند و حتی خیلی از کشورهای اروپایی به دلیل هزینه‌های بالا در بسیاری از رشته‌ها سرمایه گذاری نمی‌کنند و ترجیح می دهند از کشورهای دیگر به ویژه ایران جذب نیرو داشته باشند.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/zVjb