واردات ۳ درصد داروی مورد نیاز کشور، ۲ برابر تولید آن ۹۷ درصد هزینه دارد
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: فعالانی که ۹۷ درصد داروی مورد نیاز کشور را در داخل تولید می کنند باید بیشتر مورد حمایت قرار گیرند، ۵۴۰ میلیون دلار برای تولید ۹۷ درصد داروهای مورد نیاز در داخل کشور هزینه می شود اما برای واردات سه درصد داروی مورد نیاز باقیمانده، یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار هزینه می شود که مطلوب نیست.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، علی نوبخت حقیقی در نشست هم اندیشی اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی و شرکتهای خراسانی تولیدکننده دارو در پارک علم فناوری خراسان رضوی در مشهد افزود: تحریمهای اقتصادی مشکلاتی را ایجاد کرده و دشمنان با راه اندازی جنگ اقصادی در پی ضربه زدن به جمهوری اسلامی ایران هستند، بسیاری از مشکلات را ناشی از چرخه بوروکراسی اداری است، این موضوع نشان میدهد درک درستی از جنگ اقتصادی نداریم.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد: همان طور که در دوران دفاع مقدس از شرایط به بهترین نحو بهره گیری و باعث رشد نظامی امنیتی کشور شد، می بایست از وضعیت کنونی نیز در همین چارچوب به بهترین صورت بهره برداری صورت گیرد، باید جبهه ای در مجلس شورای اسلامی تشکیل شود تا برای حضور فعال و موثر در عرصه جنگ اقتصادی آماده و تجهیز شویم.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد: همان طور که در دوران دفاع مقدس از شرایط به بهترین نحو بهره گیری و باعث رشد نظامی امنیتی کشور شد، می بایست از وضعیت کنونی نیز در همین چارچوب به بهترین صورت بهره برداری صورت گیرد، باید جبهه ای در مجلس شورای اسلامی تشکیل شود تا برای حضور فعال و موثر در عرصه جنگ اقتصادی آماده و تجهیز شویم.
وی افزود: فعالانی که ۹۷ درصد داروی مورد نیاز کشور را در داخل تولید می کنند باید بیشتر مورد حمایت قرار گیرند، ۵۴۰ میلیون دلار برای تولید ۹۷ درصد داروهای مورد نیاز در داخل کشور هزینه می شود اما برای واردات سه درصد داروی مورد نیاز باقیمانده، یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار هزینه می شود که مطلوب نیست.
در ادامه مهدی شادنوش رئیس مرکز مدیریت پیوند و امور بیماریهای وزارت بهداشت نیز در این نشست گفت: شرکتهای دانش بنیان در عرصه های مختلف ورود کرده اند، از جمله در ساخت دستگاه دیالیز تولیدات داخلی ایران پا به پای تولیدات خارجی رقابت می کنند.
وی اظهار کرد: در فرآیند تولید محصول دارویی "فاکتور هشت" برخی مشکلات وجود دارد که منجر به انباشت آن در انبارها شده است. لذا باید در خصوص واردات بی رویه این محصول که در داخل هم تولید می شود بررسی صورت گیرد تا تولیدکنندگان داخلی ضرر نکنند.
محمدحسین حسینزاده بحرینی نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی نیز در نشست هم اندیشی اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی و شرکتهای خراسانی تولیدکننده دارو گفت: باید به شرکتهای دانش بنیان که در حوزه تولیدات دارو فعالیت می کنند بیشتر توجه کنیم. موضوع بهداشت و محصولات دارویی جدای از اینکه تکنیکی و فنی می باشد، برای کشور هم مهم است.
وی بر لزوم توجه به "اقتصاد درمان" به عنوان یک اصل در مجلس شورای اسلامی تاکید و بیان کرد: نقدینگی و نوسانات نرخ ارز برای مجموعه های تولیدی مشکلی است که باید به صورت ویژه در دستور کار مجلس قرار گیرد.
سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی دیگر نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی نیز بر لزوم بهره مندی هرچه بیشتر از ظرفیت شرکتهای فناور تاکید و بیان کرد: شرکتهای دانش بنیان با وجود همه مشکلات رشد خوبی داشته اند.
به گزارش ایرنا تولیدکنندگان خراسانی دارو نیز در نشست با اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی ضمن بیان نظرهای خود "افزایش نرخ ارز، واردات بی رویه دارو و طلبهای مالی" را از مشکلات پیش روی فعالان عرصه تولید دارو در کشور ذکر و خواستار تلاش برای کاهش این موارد شدند. نمایندگان عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز قول مساعد دادند تا با برپایی نشستهای تخصصی راهکارهای حل مشکلات تولیدکنندگان دارو در کشور ع تدوین شود.
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/1Ehz