۶۰ تا ۱۰۰ درصد بیماران مبتلا به کبد چرب، چاق بودهاند
یک فوق تخصص بیماریهای گوارش و کبد با بیان اینکه ابتلا به بیماری کبد چرب در افراد چاق شایع است گفت: در اکثر مطالعات انجام شده بین ۶۰ تا ۱۰۰ درصد بیماران مبتلا به کبد چرب، چاق بودهاند.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، موید علویان با اشاره به تاثیر چاقی در بروز کبد چرب، گفت: کبد چرب در افراد چاق شایع است. در اکثر مطالعات انجام شده بین ۶۰ تا ۱۰۰ درصد بیماران مبتلا به کبد چرب، چاق بودهاند.
این فوق تخصص بیماریهای گوارش و کبد ادامه داد: عواملی چون عدم تحرک جسمانی، توسعه تکنولوژی، زندگی ماشینی، شهر گرایی، تن آسایی، رفاه مادی و مصرف بیرویه مواد غذایی چرب از جمله عواملی هستند که موجب شدهاند تا شیوع چاقی روز به روز بیشتر شود. باید توجه کرد که هنگامی که انرژی ورودی به بدن بیش از حد انرژی مصرفی باشد، کالری اضافه در بافت چربی ذخیره میشود. حال اگر این حالت طولانی مدت شود، چاقی حاصل خواهد شد.
وی افزود: افراد چاق نسبت به افراد دارای وزن طبیعی به بو و یا مزه غذا به میزان بیشتری پاسخ میدهند. باید توجه کرد که زیاد خوردن یک علت مهم چاقی است، اما تنها علت آن نیست، بلکه عوامل دیگری نظیر تأثیرات محیطی، فرهنگی و ژنتیکی هم در بروز چاقی دخالت دارند.
علویان گفت: همه فکر میکنند که بیماریهایی مانند فشار خون بالا، دیابت قندی و کبد چرب، خاص بزرگسالان است، این در حالی است که طبق مطالعات شیوع فشار خون بالا، چربی و قند خون بالا و سطح انسولین بالا در کودکان چاق همراه با سندروم متابولیک مشاهده شده است. متاسفانه بزرگسالان توجه کافی به سلامت کودکان خود ندارند و به راحتی غذاهای آماده، فست فود، پفک و تنقلات ناسالم را در اختیار آنها قرار میدهند. باید توجه کرد که ریشه مشکلاتی مانند فشار خون بالا، کبد چرب و دیابت قندی از کودکی آغاز میشود.
این فوق تخصص بیماریهای گوارش و کبد در خصوص اینکه آیا قندها در بروز چاقی موثرترند یا مواد چربی، گفت: گرچه متهم اصلی در ذهن مردم در قضیه چاقی مصرف مواد چرب است، اما باید بدانیم که چربی مقصر اصلی نیست و در عوض رژیمهای غذایی غنی از نظر قندها به صورت مخفیانه چربی ذخیره کرده و دور کمر را افزایش داده و باعث شیوع چاقی میشوند. از طرفی مصرف چربیهای خوب مانند اسیدهای چرب اشباع نشده در روغن زیتون و آجیل میتواند چربیهای اشباع شده گوشتها و یا در برخی غذاها را از بین ببرد. منابع دیگر چربیهای خوب مانند اسیدهای چرب ماهی و روغن آن، بدن را در برابر چربیهای مضر محافظت میکند.
به گزارش ایسنا وی در پایان اضافه کرد: در عین حال اگر علاقه زیادی به شکلات و کاکائو دارید، شکلاتهایی با درصد کاکائو بالا و شکر کم را انتخاب کنید؛ چرا که کاکائو حاوی مقادیر زیادی آنتیاکسیدان بوده که در حفظ تندرستی بدن موثرند. همچنین هنگام مصرف لبنیات از ماست کم چرب و یا پروبیوتیک استفاده کنید.
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/zjMj