اختلالات تکاملی از شایعترین مشکلات طب کودکان است
رئیس گروه سلامت نوزادان، کودکان و شیر مادر معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تشخیص زودرس اختلالات تکاملی کودکان را در حفظ و ارتقای سلامت کودک و خانواده ضروری دانست.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، آذر دلبر پوراحمدی، در کارگاه آموزشی آشنایی با مقیاس های تکاملی بیلی، اختلالات تکاملی را از شایع ترین مشکلات طب کودکان در سراسر دنیا بر شمرد که متاسفانه رو به افزایش است، تشخیص زودرس این اختلالات برای حفظ و ارتقای سلامت کودک و خانواده بسیار ضروری است.
رئیس گروه سلامت نوزادان، کودکان و شیر مادر معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر اهمیت اجرای برنامه تکامل کودکان اظهار داشت: تست تکاملی تشخیصی بیلی Bayley از معدود آزمون های تشخیصی معتبر جهانی است که علاوه بر جامعیت در تمامی حیطه های تکاملی از شاخص های روان سنجی بالایی برخوردار است.
وی افزود: این تست به منظور بررسی هوش تکاملی شیرخواران و کودکان از ۱۵ روزگی تا ۳,۵ سالگی طراحی شده است و ۵ حیطه تکاملی کودکان نظیر شناختی، ادراکی، بیانی، حرکات ظریف و درشت را مورد بررسی قرار می دهد.
پوراحمدی با بیان اینکه زمان هر آزمون با توجه به سن کودک و تعامل وی از ۹۰-۳۰ دقیقه متغیر است، خاطرنشان کرد: در حیطه شناختی؛ حافظه، تولید اطلاعات، دقت بینایی، ترجیحات بینایی، مقایسه اشکال و رنگ ها و در حیطه ادراکی؛ تمایز صداها، نشخیص اشیا،اجرای دستورات، تشخیص ضمایر، رنگ ها، کاربرد اشیا و زمان افعال و در حیطه بیانی نیز بررسی بیان آواها، نام گذاری اشیا و اشکال، زمان افعال و بیان تصاویر توسط کودک بررسی می شود.
به گزارش مهر رئیس گروه سلامت نوزادان، کودکان و شیر مادر معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پایان اضافه کرد: در حیطه حرکات ظریف بررسی مهارت حرکات دست، مهارت دنبال کردن چشم، مهارت گرفتن و پاسخ به لمس انجام می شود و در حیطه حرکات درشت نیز وضعیت نشستن، ایستادن، برخاستن، راه رفتن و دویدن و تعادلی کودک مورد بررسی قرار می گیرد.
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/JQRH