حدود ۲۰۰ نوع از ویروس اچ پی وی در دنیا وجود دارد
استادیار سابق دانشگاه علوم پزشکی ایران بیان کرد گفت: تقریبا ۸۰ درصد افرادی که مبتلا به ویروس اچ پی وی هستند اگر بدنشان ایمنی کافی داشته باشد، در یک تا دو سال این ویروس در بدنشان از بین میرود. حدود ۲۰۰ نوع از ویروس اچ پی وی در دنیا وجود دارد که ۵۰ نوع آن برای انسان ایجاد بیماری میکند.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، معصومه شیروی در نشست خبری با موضوع بیماریهای زنان و معرفی روشهای جدید تشخیص قطعی عفونتهای خاص زنان در کشور افزود: ویروس اچ پی وی ویروسی است که باید آگاهی کامل نسبت به آن داشت. بسیاری از جوانان اطلاعی از این ویروس ندارند. این ویروس هم باعث عفونت دستگاه تناسلی زنان میشود و هم مردان را درگیر میکند. بارها دیده شده که مثبت بودن این ویروس در زوجها ایجاد چالشهایی میکند و در نتیجه بهتر است در این راستا اطلاعات کافی داشت. زیرا این ویروس فقط مخصوص به جوانان نیست و در افراد میانسال نیز اتفاق میافتد.
وی افزود: افرادی که سیگاری هستند یا قلیان میکشند یا خانمی که خودش سیگاری نیست و مدام در کنار دود قلیان باشد، امکان شعله ور شدن این ویروس در بدنش وجود دارد. همچنین افرادی که چاق هستند، داروهای کورتون استفاده میکنند یا دچار نقص ایمنی باشند نیز ممکن است درگیر این بیماری شوند.
استادیار سابق دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: انتقال ویروس اچ پی وی در گذشته از طریق جنسی بود، اما در حال حاضر گفته میشود روشهای دیگری برای انتقال ویروس وجود دارد. در حال حاضر آمار دقیقی از میزان ابتلا به این ویروس وجود ندارد، اما شیوع آن بسیار بالاست و به صورت روز افزون شیوع آن افزایش پیدا میکند. در یک مرکز پاتولوژی در تستهای روزانه ۷۰ درصد تستهای اچ پی وی در هر دو جنس مثبت است. البته بیشتر مراجعه کنندگان خانمها هستند و آقایان به اصرار و اجبار خانمها برای تست مراجعه میکنند.
شیروی گفت: معمولا سطح ایمنی بدن آقایان بالاتر از خانمها است و اصولا دیده میشود که تست اچ پی وی آقایان منفی نشان داده میشود، چون سطح ایمنی آقایان بالاتر است و ویروس در بدنشان سرکوب میشود.
این متخصص پاتولوژی تصریح کرد: این ویروس با رفتارهای جنسی نادرست منجر به کلونیزه شدن در دهان و حنجره و مری میشود. در نتیجه بهتر است افرادی که تست آزمایشگاهی آنها مثبت است به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کرده و هر ۶ ماه یک بار معاینه شوند، تستهای آزمایشگاهی متفاوتی برای تشخیص این ویروس وجود دارد. تستی که برای شناسایی این ویروس وجود دارد تقریبا ۴۸ نوع ژنوتایپ ویروس را جدا کرده و با حساسیت بالا مشخص میکند که فرد به چه نوع از ویروس مبتلاست، در زمینه این بیماری باید ترس و دلهره و خجالت را کنار گذاشت تا بتوانیم باعث کاهش شیوع این عفونت شویم.
در ادامه فرید صولت، عضو انجمن پاتولوژی ایران نیز در این نشست درباره اچ پی وی گفت: اهمیت اچ پی وی در حدی است که وزارت بهداشت دستورالعمل غربالگری سرطانهای دهانه رحم را تغییر داده و حتی به سازمانهای بیمه گر اعلام شده که این کار تحت پوشش بیمه باشد. این کار باید به فال نیک گرفته شود. زیرا هزینههای زیادی به واسطه این بیماریها به سیستم درمانی کشور تحمیل میشود.
وی اظهار کرد: موضوع تشخیص عفونتهای اچ پی وی به علت ارتباط با سرطانهای دهانه رحم بسیار مهم است. با پیشگیری از ابتلا به این عفونت میتوان از ابتلا به سرطانها جلوگیری کرد.
صولت در خصوص واکسن اچ پی وی گفت: این واکسن دو مدل مختلف دارد که ۴ نوع پرخطر و دیگری ۹ نوع پرخطر ویروس را پوشش میدهد. در کشورهای پیشرفته این واکسن جزو واکسیناسیون ضروری افراد است. قرار بود این کار در ایران هم انجام شود و حتی به صورت آزمایشی چند بررسی در این زمینه انجام شد، اما به علت مسائل مالی هنوز همه گیر نشده است و امیدواریم این مشکلات مالی برطرف شود تا همانند ویروس هپاتیت بی که جزو پروتکل رسمی کشور برای واکسیناسیون قرار گرفت، این واکسن هم جزو واکسیناسیون کشوری قرار بگیرد.
عضو انجمن پاتولوژی ایران خاطرنشان کرد: این واکسن باید برای هر دو جنس تزریق شود و حتی برخی مقالهها توصیه کرده که آقایان اگر ۴۷ سالگی قرار دارند هم میتوانند این واکسن را تزریق کنند، در حال حاضر قیمت رسمی و دولتی برای نوع ۴ ویروسه آن برای هر دوز حدود ۳۵۰ هزار تومان است که ۳ دوز آن حدود یک میلیون تومان قیمت دارد، اما به صورت غیرقانونی هم وارد میشود که گاهی قیمت آن تا یک میلیون تومان میرسد.
وی اضافه کرد: یک شرکت دارویی نمایندگی واردات این دارو را در کشور دارد، اما به علت نوسانات ارز و مشکلات ارزی به درستی این واکسن وارد نمیشود، افراد باید این واکسن را در ۳ دوز تزریق کنند و هرچه در سن پایینتر تزریق شود بهتر است. پزشکان زنان، اورولوژی، عفونی و غیره میتوانند این واکسن را تجویز کنند.
صولت درباره پزشکی شخصی نیز گفت: در گذشته درمانها علامت محور بودند. بر اساس بررسیها مشخص شد که ساختار ژنتیکی افراد همانند اثر انگشت متفاوت با دیگری است و به این نتیجه رسیدند که با شناسایی ساختار ژنتیکی از قبل میتوان به این نتیجه رسید که آیا فرد به درمان مشخصی جواب میدهد یا خیر، بسیاری از افرادی که در بیمارستانها بستری هستند به علت عوارض دارو یا درمان، بستری شدند. این در حالی است که بستری شدن این افراد باعث افزایش هزینههای نظام سلامت و سازمانهای بیمه گر میشود.
محمد علی صارمی، متخصص ژنتیک نیز در این نشست خبری درباره پزشکی شخصی اظهار داشت: پزشکی شخصی در جهان امروز رویکرد پزشکی را تغییر داده است و در این رویکرد، افراد به عنوان مهمترین فاکتور در نظر گرفته میشوند. برای پزشکی شخصی نیازمند آزمایشگاه بسیار دقیق جهت تشخیص هستیم. این موضوع در بیماریهای خاص مانند سرطانها و حتی سلامت روان مورد استفاده قرار میگیرد.
به گزارش ایرنا وی در پایان اضافه کرد: سازمان جهانی بهداشت تمرکز زیادی بر سبک زندگی ساده انجام دادهاند. با پزشکی شخصی میتوان تشخیص داد که به طور مثال جنین ممکن است به دیابت نوع ۲ مبتلا شود و با تغییر سبک زندگی او پس از تولد میتوان از بروز این بیماری جلوگیری کرد.
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/1f41