راهاندازی دفاتر سلامت در کشور باید پیگیری شود
معاون بهداشت وزارت بهداشت در جلسه ویدئو کنفرانس با مدیران گروههای سلامت محیط و کار دانشگاههای علوم پزشکی کشور، بر خدمت رسانی بهتر در برنامههای پیش رو اعم از بازگشایی مدارس، محرم و اربعین حسینی تاکید کرد.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، علیرضا رئیسی گفت: یکی از کارهای ارزشمند در حوزه سلامت محیط و کار راهاندازی دفاتر خدمات سلامت است که باید پیگیری شود.
معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: با راهاندازی این دفاتر در واقع کار این حوزه تازه شروع میشود، زیرا باید بر عملکرد آنها نظارت شود؛ چون بدون نظارت اثرگذاری طرح دچار خدشه خواهد شد، اگر این دفاتر را راهاندازی نمیکردیم لازم بود بیش از ۲ هزار نیرو در بخش بهداشت محیط استخدام کنیم که این کار در توان وزارت بهداشت نبود.
وی افزود: با راهاندازی این دفاتر باید میزان پوشش خدمات و کیفیت کار ارتقا یابد، در بخش بهداشت حرفهای نیز کار در بازدیدها از محیطهای کاری نباید خلاصه شود، بلکه از متخصصان طب کار انتظار داریم عوامل زیانبار مشاغل و ریسکها را شناسایی کنند.
رئیسی گفت: علاوه بر معاینات شغلی، یک متخصص طب کار باید بتواند یک محیط کار پرخطر را شناسایی کند و برنامهای برای کاهش ریسک، مشاروه دادن و کنترل مخاطرات را با توجه به نوع تولیدات و فضای فیزیکی محل کار و حتی فیزیک شاغلین ارائه دهد، معاینات از شاغلان باید بر پایه ریسکها، آزمایشات و تستهای مختلف از آنها باشد.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به همکاری بین بخشی در بهداشت محیط، جلسات مشترک با تعزیرات را مورد اشاره قرار داد و گفت: جلسات خوبی با مسئولان قوه قضائیه، معاونان دادستان و روسای برخی از دادگستریها داشتهایم و درباره پروندهها و صدور احکام از طریق سامانه و دفاتر بحث و گفتگو شد.
وی بر ضرورت توجه به بحث امنیت آب در برخی استانهایی که در این خصوص مشکل دارند تاکید کرد و اظهار داشت: باید در این بخش مستندسازی داشته باشید تا در مواقع اضطراری مانند وقوع سیلاب بتوانید استفاده کنید. این مستندسازی علاوه بر فوایدی که دارد در مخاطرات طبیعی مانند سیل اخیر کاربرد خواهد داشت.
به گزارش ایسنا رئیسی در پایان از عملکرد بهداشت محیط در برنامه سلامت نوروزی و سیل اخیر قدردانی کرد.
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/xfzn