در حال حاظر درمان موثری برای اعتیاد نداریم
معاون تحقیقات وزارت بهداشت با اشاره به راهکارهای پیشگیرانه در حوزه اعتیاد گفت: مهمترین کار در ایجاد اشتغال و سرگرمی مثبت برای جوانان است. ضمن اینکه متاسفانه درمان موثری برای اعتیاد نداریم و اگر تحقیقات کافی در حوزه اعتیاد انجام شود باید منتظر باشیم که در آینده درمانهای موثری در این خصوص داشته باشیم.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، رضا ملکزاده امروز در سیزدهمین کنگره بینالمللی دانش اعتیاد با اشاره به سابقه طولانی مصرف مواد مخدر در دنیا با بیان اینکه باید اعتیاد را یک بیماری تلقی کنیم، اظهار داشت: این موضوع را دنیا قبول کرده و فرد معتاد مانند یک فرد مریض است که باید درمان شود.
معاون تحقیقات وزارت بهداشت با اشاره به راهکارهای پیشگیرانه در حوزه اعتیاد گفت:مهمترین کار در ایجاد اشتغال و سرگرمی مثبت برای جوانان است. ضمن اینکه متاسفانه درمان مؤثری برای اعتیاد نداریم و اگر تحقیقات کافی در حوزه اعتیاد انجام شود باید منتظر باشیم که در آینده درمانهای مؤثری در این خصوص داشته باشیم.
وی با اشاره به انجام مطالعات صورت گرفته در طی 20 سال گذشته در شمال شرق کشور بیان داشت: این مطالعه بر روی 50 هزار نفر در 336 روستا انجام گرفته است که بر اساس آن 17 درصد افراد که معادل 8 هزار نفر بودند اعتیاد داشتند، در کل ایران میزان مصرف مواد مخدر به خصوص تریاک در سنین زیر 40 سال به شکلی است که 10 درصد افراد از تریاک مصرف میکنند.
ملکزاده با اشاره به انجام مطالعه دیگری در بین 50 هزار جوان بالای 18 سال افزود: بر اساس این مطالعه موضوع اعتیاد در این حوزه بسیار مهم است، این موضوع و اعتقاد که تریاک برای سلامت مفید است متاسفانه در جامعه وجود دارد در حالیکه این مطلب کاملا غلط است، در آمریکا در 10 سال گذشته 300 هزار نفر به خاطر مصرف مواد مخدر از بین رفتهاند و پیشبینی میشود این میزان به 500 هزار نفر برسد.
معاون وزیر بهداشت تصریح کرد: :همواره در شمال ایران سرطان مری، شیوع زیادی داشت و در جنوب این کشور نیز سرطان مثانه زیاد است که یکی از دلایل شیوع سرطان مری مصرف تریاک است چرا که تریاک یک ماده افیونی نیست بلکه یک عامل مهم در ایجاد بسیاری از بیماریهاست و رابطه جدی با بروز سرطانهای گوارش، لوزالمعده و مثانه دارد.
به گزارش فارس وی در پایان اضافه کرد: بر اثر مطالعات انجام شده افرادی که تریاک مصرف میکنند دچار بیماریهای مزمن گوارشی، و قلب و عروق میشوند، افراد دیابتی که تریاک مصرف میکنند زودتر از بین میروند، سکتههای مغزی و قلبی، انواع سرطانها بیماریهای گوارشی و ریوی را از پیامدهای مصرف تریاک عنوان کرد.
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/2ISD