قانون کنترل دخانیات و افزایش مالیات بر سیگار علیرغم رای نهایی دیوان اجرا نمیشود
مسئول دبیرخانه ستاد کنترل و مبارزه با دخانیات وزارت بهداشت گفت: صنعت دخانیات با افزایش مالیات بر سیگار مخالفت کرده، اما این سیاست به درستی اجرا شده است و در راستای استعمال دخانیات باید میزان مالیات بر سیگار افزایش پیدا کند و متاسفانه باید بگویم که ایران جزو کشورهای ضعیف در زمینه اخذ مالیات و عوارض بر سیگار است.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، بهزاد ولیزاده اظهار کرد: متاسفانه شیوع استعمال سیگار و قلیان در بین نوجوانان و جوانان افزایش پیدا کرده است و همین مسئله باعث آسیب جدی به سلامتی این گروه سنی میشود.
مسئول دبیرخانه ستاد کنترل و مبارزه با دخانیات وزارت بهداشت ادامه داد: برای جلوگیری از شیوع مصرف دخانیات، شورای کنترل دخانیات وزارت بهداشت اقدامات زیادی انجام داده است که یکی از آنها مطرح کردن بحث افزایش مالیات برای سیگار از درب کارخانه و خردهفروشی آن است تا با بالا رفتن قیمت مواد دخانی میزان مصرف سیگار و حتی قلیان کاهش پیدا کند.
وی افزود: صنعت دخانیات با افزایش مالیات بر سیگار مخالفت کرده، اما این سیاست به درستی اجرا شده است و در راستای استعمال دخانیات باید میزان مالیات بر سیگار افزایش پیدا کند و متأسفانه باید بگویم که ایران جزو کشورهای ضعیف در زمینه اخذ مالیات و عوارض بر سیگار است.
ولیزاده گفت: پتانسیل ظرفیت درآمد مالیات بر دخانیات مبلغی در حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان است که تنها ۲ هزار میلیارد تومان درآمد ناشی از مالیات نصیب کشورمان میشود و ۷۵ درصد از این منابع در جیب افراد سوءاستفادهگر میرود، متأسفانه ما شاهد افزایش مصرف دخانیات هستیم و صنعت دخانیات اجازه اجرای قوانین را به طور کامل نمیدهد.
مسئول دبیرخانه ستاد کنترل و مبارزه با دخانیات وزارت بهداشت تصریح کرد: قانون ممنوعیت تولید و توزیع مواد معطر در تنباکو در سال ۹۳ به تصویب رسیده است، اما هنوز بعد از گذشت ۵ سال این مصوبه در کشور اجرایی نشده است و علیرغم اینکه رأی دیوان عدالت اداری به نفع وزارت بهداشت صادر شده است، اما هنوز قانون ممنوعیت تولید و توزیع تنباکو معطر در کشور اجرا نمیشود.
وی اظهار کرد: افزودن مواد معطر به تنباکو بر اساس قوانین ممنوع است، اما هنوز تولیدکنندههای این نوع مواد به کار خودشان ادامه میدهند و صنعت دخانیات نسبت به ممنوعیت تولید و عرضه و واردات مواد معطر تنباکو اعتراض کرده است و دیوان عدالت اداری در سال ۹۵ به صورت موقت ممنوعیت واردات و عرضه مواد معطر تنباکو را لغو کرده است، اما در آبان ماه سال ۹۶ دیوان عدالت اداری رای نهایی خود را صادر و به نفع وزارت بهداشت مبنی بر ممنوعیت تولید، واردات و عرضه مواد معطر تنباکو صادر کرده است، اما از سال ۹۶ تا امروز هنوز این مصوبه در کشور اجرایی نشده است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان ولیزاده در پایان اضافه کرد: مسئله کنترل دخانیات یک موضوع بین بخشی است و وزارت بهداشت به تنهایی نمیتواند در زمینه کاهش استعمال دخانیات عمل کند، زیرا باید فرهنگسازی مناسب در این خصوص در کشور انجام شود.
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/yxkd