داروی مطرحی در دنیا وجود ندارد که ظرفیت تولید آن را نداشته باشیم
رئیس مرکز رشد واحدهای فناوری فرآوردههای دارویی دانشگاه علوم پزشکی تهران به پیشرفت چشمگیر علوم و صنایع دارویی کشور در اوج فشارهای اقتصادی و تحریمها اشاره کرد و وعده داد تا پایان امسال، حداقل ۱۰ داروی جدید با فناوریهای نوین تولید و وارد بازار دارویی کشور شوند.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، سید حمید خویی افزود: ما در عرصه داروهای روتین در کشور به مرحله اشباع رسیدیم و داروی مطرحی در دنیا وجود ندارد که یا در ایران تولید نشده یا ظرفیت تولید آن را نداشته باشیم.
رئیس مرکز رشد واحدهای فناوری فرآوردههای دارویی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به فعالیت حدود ۳۰ شرکت دانشبنیان دارویی در کشور، گفت: علاوه بر این، مراکز رشد دارویی، تجهیزات پزشکی، داروهای گیاهی و دندانپزشکی در مناطق مختلف کشور فعال هستند، مرکز رشد واحدهای فناوری فرآوردههای دارویی دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکنون موفق شده بیش از ۴۰ داروی جدید را وارد بازار دارویی کشور کند.
وی یکی از الزامات ادامه حیات صنعت دارویی ایران را ورود به عرصههای صادراتی اعلام کرد و افزود: در غیر اینصورت، ممکن است این صنعت درون خود دچار مشکلات جدی شود، همچنین لازم به توسعه صادرات دارو و تجهیزات پزشکی نیز احساس میشود و این کار نیازمند حمایت سیاسی و اقتصادی دولت است ولی این حمایت به طور جدی مشهود نیست، زمینه صادرات داروهای ایرانی فراهم است، بازار حدود ۴۰۰ میلیونی در کشورهای اطراف ما وجود دارد که فرصتی مناسب برای توسعه صادرات در این زمینه است.
خویی یکی از اتفاقات بسیار خجستهای که در عرصه داروسازی کشور به موازات ارتقای توانمندیهای صنعت دارویی رخ داده را ورود داروسازان ایرانی به عرصه بیوتکنولوژی و نانو تکنولوژی اعلام کرد و گفت: بیش از ۲۰ سال از ورود کشورمان به عرصه دارویی بیوتکنولوژی میگذرد، با اولین محصول دارویی بیوتکنولوژی که وارد به بازار دارویی کشور شد، ایران پنجمین کشور جهان بود که به فناوری بیوتکنولوژی دارویی دست یافت.
رئیس مرکز رشد واحدهای فناوری فرآوردههای دارویی دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: در سالهای اخیر علاوه بر گسترش چشمگیر توانمندیهای داروسازان و صنعتگران ایرانی در زمینه بیوتکنولوژی، گامهای بیسار خوبی در زمینه نانو تکنولوژی هم برداشته شده است، در شرایط تحریم فعلی، نقش شرکتهای دانشبنیان و داروسازان شاغل در این شرکتها بیشتر احساس میشود.
وی اظهار کرد: یکی از داروهای بسیار مهم و حیاتی، فاکتور ۸ خونی بود که برای درمان بیماران خاص خونی استفاده میشد، این دارو با قیمتهای بسیار گزاف وارد کشور میشد، اما اخیرا توسط یکی از شرکتهای مستقر در مرکز رشد واحدهای فناوری فرآوردههای دارویی دانشگاه علوم پزشکی تهران به تولید رسید و سال گذشته این شرکت موفق شد، بخشی از نیاز کشور را تامین کند، امسال با شرایط تحریم و دشواری تامین دارو، این مجموعه تامین کل نیاز کشور را در این زمینه برعهده گرفته است.
به گزارش ایرنا خویی در پایان اضافه کرد: دو شرکت دیگر مستقر در مرکز رشد واحدهای فناوری فرآوردههای دارویی دانشگاه علوم پزشکی تهران هم طی سالهای اخیر تولید داروهای نوین ضد سرطان را آغاز کرده و توانستند بخش مهمی از نیاز کشور را به این داروها تامین کنند.
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/qtFC