پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
تشخیص حمله قلبی در ساعات طلایی با دستگاه حسگر ایرانی
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، سرور یوسفی نسب نوبری از محققان این طرح با اشاره به ساخت حسگری برای تشخیص زودهنگام حمله قلبی، اظهارکرد: این حسگر که نوعی آزمایشگاه روی تراشه است، با استفاده از گرافن اقدام به تشخیص زیست‌شناساگرهای مرتبط با حمله قلبی می‌کند.
این محقق درخصوص اهمیت این حسگر توضیح داد: در سال‌های گذشته پزشکان به این نتیجه رسیده‌اند که برای افراد مشکوک به حمله قلبی، گرفتن نوار قلب و بررسی علائم بالینی کافی نیست؛ چرا که هریک از این‌ روش‌ها می‌تواند خطا داشته باشد و این خطا جان بیمار را به مخاطره می‌اندازد. از این رو آزمایش خون برای تشخیص زیست‌شناساگرهای مرتبط با این بیماری ضروری است، هنگام بروز حمله قلبی برخی از سلول‌های قلبی دچار زوال ساختاری شده و این باعث تولید ترکیبات ویژه‌ای می‌شود که با تشخیص آنها می‌توان بروز حمله قلبی را شناسایی کرد.

وی افزود: در حال حاضر آزمایش خون رایج در آزمایشگاه‌ها و بیمارستان‌ها حداقل یک ساعت زمان نیاز دارد تا این زیست‌شناساگرها را تشخیص دهد. از آنجایی که ساعت‌های اولیه بروز حمله قلبی، زمان طلایی برای درمان است و تعلل ممکن است شانس موفقیت درمان را کاهش دهد، وجود دستگاه تشخیص سریع حمله قلبی می‌تواند به پزشک در یاری رساندن به بیمار کمک کند.

یونسی گفت: ما با استفاده از صفحات گرافن، آزمایشگاه روی تراشه‌ای ساختیم که می‌تواند با مقدار بسیار کمی از خون بیمار در مدت زمان کمتر از ۲۰ دقیقه حمله قلبی را در بیمار تشخیص دهد. این دستگاه قابل حمل و استفاده از آن ساده‌تر بوده و نتایج دقیقی ارائه می‌دهد.

این محقق با اشاره به سازوکار این آزمایشگاه روی تراشه، خاطر نشان کرد: زیست‌شناساگر نشانگر بیماری با معرف‌های ویژه‌ای ترکیب شده و در نتیجه آن ترکیبات الکترونی فعالی آزاد می‌شود که این ترکیبات در نهایت بر روی نانوصفحات‌ گرافن تولید سیگنال می‌کند. نانوصفحات گرافن به واسطه‌ افزایش سطح و نیز هدایت بالایی که دارند باعث می‌شوند حساسیت اندازه‌گیری افزایش یابد.

وی از تولید نمونه پروتوتایپ این محصول و موفقیت در تست‌های عملکردی این دستگاه خبر داد و گفت: از سال گذشته به دنبال گرفتن CE برای این فناوری بودیم که پیش‌بینی می‌شود تا یک سال آینده بتوانیم آن را دریافت کنیم.

به گزارش ایرنا یونسی در پایان اضافه کرد: پس از انجام کارآزمایی‌های بالینی، تولید انبوه دستگاه حسگر ایرانی آغاز خواهد شد، پیش‌بینی می‌کنیم تا یک سال آینده این محصول وارد خط تولید انبوه شود.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/4L6C