پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
ایران آمادگی صادرات فناوری تولید دارو به کشور اندونزی را دارد
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، سورنا ستاری در دیدار با نیلا فریدمولک وزیر بهداشت اندونزی، بیان کرد: حدود ۵ سالی است که فضای جدیدی از کسب و کار در ایران شکل گرفته که مبتنی بر نیروی انسانی و ایده های آنها است.

وی افزود: ایران ذخیره بزرگی از نیروی انسانی را در اختیار دارد. در حال حاضر ۳۳ میلیون جوان بین ۲۰ تا ۴۰ سال و ۵ میلیون دانشجو در ایران هستند که بزرگترین گنجینه ما برای حرکت از اقتصاد نفت محور به اقتصاد دانش بنیان محسوب می شوند، نسل جدیدی از کارآفرینان به حوزه اشتغال کشور تزریق شده‌اند که این نسل استارتاپی در حوزه‌های مختلفی چون هوا فضا، نانوتکنولوژی، بیوتکنولوژی، سلول‌های بنیادی و غیره فعالیت می کنند.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری ادامه داد: تلاش معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری تحقق اقتصاد دانش بنیان است، ۵ سال است که تلاش می‌کنیم اقتصاد دانش‌بنیان را جایگزین اقتصاد نفتی کنیم، تبدیل اقتصاد نفتی به اقتصاد دانش‌بنیان، در قالب زیست بومی محقق می‌شود که صندوق‌های خطرپذیر، پارک‌های علم و فناوری، استارتاپ‌ها و بانک‌ها را در دل خود جای داده است.

ستاری با اشاره به پیشرفت‌های ایران در حوزه بهداشت و درمان گفت: در حال حاضر بیش از ۹۷ درصد داروهای داخلی در کشورمان تولید می‌شود که این استقلال دارویی به علت تحریم های سیاسی و اقتصادی ایران در دهه های گذشته بوده و شکل گیری بزرگ ترین شرکت های بیوتکنولوژی منطقه خاورمیانه در ایران نتیجه همین تحریم ها است.

رئیس ستاد فرهنگ سازی اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری همچنین تاکید کرد: ایران آمادگی کاملی دارد تا در حوزه صادرات محصولات و تجهیزات پزشکی و انتقال فناوری تولید داروها به کشور اندونزی پیش قدم شود. وظیفه ما ایجاد پل ارتباطی بین اساتید، دانشجویان و شرکت های ایرانی با دیگر کشورها است تا تعامل بین آنها بیشتر شود، ایران می تواند با هزینه کم و کیفیت بالا تکنولوژی های دارویی و تجهیزات پزشکی خود را به کشور اندونزی منتقل کند که این کار باعث افزایش همکاری های بین دو کشور می شود.

نیلافریدمولک وزیر بهداشت اندونزی نیز در این دیدار، با اشاره به پیشرفت های خوب ایران در حوزه های مختلف علمی، گفت: سفر ما به ایران برای پیگیری میزان پیشرفت توافق نامه هایی  است که سالهای گذشته بین دو کشور منعقد شده است.

وی اظهار کرد: در این سفر از پیشرفت های ایران در حوزه پزشکی، به خصوص نانوتکنولوژی دارویی بازدید کردیم و امیدواریم این پیشرفت ها به کشور ما نیز منتقل شود، اندونزی آماده پذیرش تکنولوژی های پیشرفته ایران در حوزه نانوتکنولوژی در زمینه سلامت و بهداشت است.

به گزارش ایلنا در انتهای این دیدار تفاهم نامه انتقال فناوری تولید ۵ واکسن‌ انسانی از اندونزی به ایران بین دو شرکت ایرانی و اندونزیایی و نیز تفاهم نامه صادرات و انتقال فناوری محصولات نانوتکنولوژی از ایران به اندونزی توسط وزارت بهداشت و درمان اندونزی و ستاد توسعه فناوری نانو به امضاء رسید.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/vy4m