در حال راهاندازی سیستم ردیابی محصولات غذایی هستیم
مدیرکل دفتر ارزیابی، تجویز و مصرف کالاهای سلامت سازمان غذا و دارو گفت: سازمان غذا و دارو در حال راه اندازی سیستم ردیابی محصولات غذایی مشابه سیستم ردیابی محصولات دارویی است که تا آخر سال اجرایی میشود.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، مهرناز خیراندیش گفت: سازمان غذا و دارو برای تامین ایمنی محصولات غذایی موجود در بازار، طی سالهای اخیر برنامه های متعددی اجرا کرده است؛ در حوزه غذاها، تغییرات و اصلاحاتی در استانداردهای غذایی در حوزه ریزفاکتورهایی که با بیماریهای غیرواگیر مرتبط هستند، انجام دادیم که این اقدامات به کاهش مصرف عوامل ایجادکننده بیماریهای غیرواگیر منجر شده است.
مدیرکل دفتر ارزیابی، تجویز و مصرف کالاهای سلامت سازمان غذا و دارو ادامه داد: همچنین با نصب چراغ راهنمای محصولات غذایی روی آنها، اطلاع رسانی به مردم را تقویت کردیم تا مصرفکنندگان معیارهای بهتری برای انتخاب محصولات داشته باشند، موضوعی که ما در حال حاضر دنبال آن هستیم و در برنامههای امسال و سال آتی به طور جدی به آن می پردازیم، موضوع آگاهی بخشی مصرف کننده ها در زمینه ارزش غذایی و کیفیت محصولات است.
وی افزود: بر این اساس برنامهها و طرحهای مختلفی را برای افزایش آگاهی مصرفکننده ها در نظر گرفته ایم. آگاهی مصرف کننده از محصولی که می خواهد برای مصرف انتخاب کند و حتی سبد غذایی و سفره غذایی بسیار اهمیت دارد. این یکی از برنامه های جدی ما در سازمان غذا و دارو است.
خیراندیش گفت: سیستمی به عنوان سیستم ردیابی و گزارشگیری از ایمنی و عوارض محصولات دارویی داریم که سالها این سیستم برای دارو فعال بوده است و اکنون در حال گسترش آن برای مواد غذایی هستیم و تا پایان امسال برای حوزه فرآوردههای غذایی و مواد خوراکی و آشامیدنی هم سیستم ردیابی را عملیاتی خواهیم کرد، عملیاتی شدن سیستم ردیابی و گزارشگیری از ایمنی و عوارض محصولات غذایی، شرایطی را فراهم خواهد کرد که بر اساس آن، مردم بتوانند در صورت دچار شدن به عارضهای بعد از مصرف خوراکیها، آن را به شکل آنلاین در سامانه مربوطه ثبت کنند.
مدیرکل دفتر ارزیابی، تجویز و مصرف کالاهای سلامت سازمان غذا و دارو تصریح کرد: با عملیاتی شدن سیستم ردیابی محصولات غذایی، خواهیم توانست خیلی سریع درباره عوارض ناشی از مصرف مواد غذایی به نتیجه برسیم و اقدامات پیشگیرانه را اجرایی کنیم.
وی، نقش صداوسیما و دیگر رسانهها در آگاهی بخشی به مردم در حوزه مصرف غذای سالم را مهم ارزیابی کرد و افزود: در سالهای گذشته، سیاستهای سلامت وزارت بهداشت در صداوسیما هم تقویت شده است. صداوسیما همکاری نسبتا خوبی با وزارت بهداشت دارد و تفاهم نامهها و برنامههایی هم بین سازمان غذا و دارو و صداوسیما وجود دارد که پیگیر عملیاتی شدن آنها هستیم.
به گزارش ایرنا خیراندیش در پایان اضافه کرد: کشورهای پیشرفته اغلب با افزایش آگاهی مصرف کننده توانسته اند سیاست های خود را در حوزه سلامت غذایی پیش ببرند. ما هم برنامههای متعددی داریم که طی امسال و سال آینده عملیاتی خواهند شد.
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/wVeh