رژیم غذایی سالم باعث جلوگیری از بروز سندرم متابولیک در کودکان میشود
رئیس مرکز تحقیقات تغذیه پژوهشکده علوم غدد درونریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به نتایج مطالعه قند و لیپید تهران تاکید کرد: رژیم غذایی سالم از بروز سندرم متابولیک در کودکان جلوگیری میکند.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان وقانون (پالنا)، پروین میرمیران ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: بررسی نتایج حاصل از مطالعه قند و لیپید تهران نشان داده است که داشتن یک رژیم غذایی سالم در کودکان و نوجوانان میتواند باعث جلوگیری از بروز سندرم متابولیک در این گروه سنی شود.
رئیس مرکز تحقیقات تغذیه پژوهشکده علوم غدد درونریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: سندرم متابولیک مجموعهای از عوامل شامل چاقی، افزایش قند خون، اختلال در چربیهای خون و اختلال در میزان فشارخون است که احتمال بروز بیماریهای قلبی عروقی، دیابت و در نهایت مرگ و میر ناشی از آنها را افزایش میدهد، در دهههای اخیر به دلیل تغییر سبک زندگی افراد، شاهد افزایش جمعیت مبتلایان به سندرم متابولیک و در نتیجه روند رو به رشد معلولیتها و مرگهای ناشی از آن هستیم.
وی کودکان و نوجوانان را از جمله گروههای سنی بسیار آسیبپذیر در مقابل سندرم متابولیک برشمرد و افزود: ابتلا به بیماری مذکور بازده این افراد را در بزرگسالی کاهش میدهد و با توجه به فراوانی شیوع این بیماری باعث کاهش بهرهوری اجتماعی نیز خواهد شد.
میرمیران با تاکید بر اهمیت شناسایی عوامل ایجادکننده سندرم متابولیک به منظور یافتن راههای پیشگیری از آن گفت: مرکز تحقیقات تغذیه پژوهشکده علوم غدد درونریز و متابولیسم دانشگاه به تازگی توانسته است براساس نتایج حاصل از مطالعه قند و لیپید تهران؛ اثرات تغذیه بر پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر در کودکان را اثبات کند، در این طرح با بررسی کیفیت رژیم غذایی و رابطه آن با سندرم متابولیک و اجزای آن در نوجوانان مشخص شد که پیروی از یک رژیم غذایی سالم طراحی شده به میزان ۶۵ درصد احتمال بروز سندرم متابولیک را کاهش میدهد.
رئیس مرکز تحقیقات تغذیه پژوهشکده علوم غدد درونریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به معیارهای ارزیابی و مقایسه رژیم غذایی سالم خاطرنشان کرد: در این مطالعه برای هر فردی که مقدار غلات، سبزیجات، میوهها و لبنیات بیشتری مصرف کند، امتیاز مثبت در نظر گرفته میشود و برای فردی که مقدار بیشتری گوشت قرمز نسبت به گوشت سفید، کره، میانوعدههای شیرین، نوشابههای شیرین، میانوعدههای شور و فست فود استفاده کند، امتیاز منفی کسب میکند. در نهایت گروهی که امتیازات بیشتری کسب کنند احتمال آنان به سندرم متابولیک کمتر خواهد بود.
به گزارش ایرنا وی در پایان بر اهمیت نتایج این طرح و همچنین آگاهی از این مطلب که چه نوع رژیم غذایی باعث جلوگیری از بروز بیماری در کودکان و نوجوانان میشود تاکید کرد و افزود: یافتههای این مطالعه در ارزیابی سریع رژیم غذایی کودکان کاربرد دارد، یک رژیم غذایی سالم برای کودکان باید حاوی مقدار کافی غلات، سبزیجات و میوهها، لبنیات و مقدار کمتری گوشت قرمز نسبت به گوشت سفید، کره، میانوعدههای شیرین یا شور، نوشابههای شیرین و فست فود باشد تا فرد مورد نظر از نظر تغذیهای رژیم غذایی سالمی داشته باشد.
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/vrXW