پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
واردات داروهای استراتژیک با حداقل قیمت در صورت نیاز وزارت بهداشت
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، محمد مخبر درباره ورود ستاد به تولید و توزیع دارو برای افزایش عرضه در بازار اظهار داشت: تفاهمنامه‌ای با وزارت بهداشت به امضا رسانده‌ایم مبنی بر اینکه در هر مرحله و هر جایی که وزارت بهداشت در بخش دارو احساس نیاز کنند، ستاد در واردات داروهای استراتژیک با حداقل قیمت ورود کند.

رییس ستاد اجرای فرمان حضرت امام ادامه داد: البته نه در قیمت گذاری و نه در عرضه دارو دخالتی نداریم و نخواهیم داشت و تمام داروهای وارداتی را تحویل وزارت بهداشت و درمان می‌دهیم و توزیع کننده دارو وزارت بهداشت خواهد بود، بخشی از بالا رفتن قیمت دارو به نحوه عرضه برمی‌گردد، کمبود عرضه باعث افزایش قیمت می‌شود و از این رو در تنظیم این بخش هر زمانی که وزارت بهداشت احساس نیاز کرده و درخواست کمک داشته، ورود کرده‌ایم.  

وی افزود: اقدام دیگر ستاد در تامین داروی مورد نیاز کشور این است که بتوانیم مشابه داروهای وارداتی را در داخل کشور به تولید برسانیم که این اقدام با ساماندهی تولیدکنندگان در حال انجام است و ظرف سه سال، 97 درصد داروی مورد نیاز کشور هیچ ارتباطی به کشورهای خارجی نخواهد داشت و این میزان دارو در داخل کشور تولید،‌ تامین و توزیع می‌شود.

مخبر گفت: در سه درصد باقیمانده تامین دارو هم با کشورهای خارجی تولیدکننده دارو در حال همکاری و مشارکت هستیم و برای تولید مشترک دارو با شرکت‌های خارجی در حال مذاکره و انجام پروژه‌ها هستیم، باید توجه داشته باشیم که 35 درصد افزایش قیمت داروها مربوط به همان 3 درصدی است که وارد می‌شود.

رییس ستاد اجرای فرمان حضرت امام با اشاره به ادعاهای دولت امریکا مبنی بر مستثنی بودن دارو از تحریم‌ها گفت: برخلاف اینکه آمریکایی‌ها و غربی‌ها مدعی هستند که دارو و غذا را مستثنی از تحریم کرده‌اند اما در شرایطی که نمی‌توان پولی برای تامین این داروها پرداخت کرد بنابراین عملا این اقلام هم در لیست تحریم‌ها قرار دارند اما توانمندتر از این هستیم که دشمنان بتوانند از طریق این مسائل ما را به زحمت بیندازند.

وی اظهار کرد: در مقطع زمانی ممکن است با نوسانات قیمتی در بازار دارو مواجه باشیم اما در پروژه عدم تامین دارو برای بیماران ایرانی، دشمن شکست خورده است و نتوانست از این طریق مارا تحت فشار قرار دهد.

مخبر درباره میزان سرمایه گذاری ستاد در بخش تولید و تامین دارو گفت: ستاد اجرایی فرمان حضرت امام در این بخش سالانه حداقل دو هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری می‌کند. البته بنده اجازه ورود سود تولید دارو به ستاد را ممنوع کرده‌ام و سیاست این است سود به چرخه تولید دارو برگردد تا قیمت تمام شده تولید و عرضه دارو به حداقل برسد.

رییس ستاد اجرای فرمان حضرت امام تاکید کرد:  با تولید دو دارو در نوع ضد سرطان که اواخر سال 97 وارد بازار شد، حدود 140 میلیارد تومان از جیب بیماران سرطانی کمتر خرج شد. تولید این داروها جزو اهداف اصلی ستاد است و عمده فعالیت ستاد در بخش دارو این است که از تولید داروهای عادی خارج شویم و به سمت تولید داروهای استراتژیک حرکت کنیم. در حال حاضر هم تمام سرمایه‌گذاری‌های ستاد در بخش تولید داروهای استراتژیک است.

وی با اشاره به کاهش قیمت دارو با انجام این اقدامات گفت: قیمت داروهای ضد سرطان که حدود 6 میلیون تومان بود را به 300 هزار تومان رسانده‌ایم. نکته بسیار مهم این است که تمام این داروها کیفیت داروهای خارجی را دارند چراکه به صورت مشترک با همکاری با شرکت‌های اروپایی تولید می‌شوند و دقیقا با استانداردهای جی ان پی اروپا منطبق هستند.  

به گزارش ایلنا مخبر در پایان در خصوص اینکه آیا با شرکت‌های مرتبط با "شبنم نعمت زاده" در توزیع دارو همکاری داشته‌اند، گفت: ستاد در عرضه دارو کلی فروشی می‌کند و در توزیع نقش زیادی ندارد اما تا کنون گزارشی مبنی بر وجود همکاری‌هایی با خانم نعمت‌زاده برای توزیع دارو به دست بنده نرسیده است البته این فرد به ستاد فرمان اجرایی حضرت امام بدهکار است هر چند که رقم بدهی، رقم سنگینی نیست.  

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/NxDu