عقبگرد ایران در حوزه کنترل دخانیات نسبت به کشورهای همسایه
دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران نسبت به استفساریه اخیر مجلس درباره یک بخش از قانون کنترل دخانیات، واکنش نشان داد و گفت: متاسفانه در زمینه کنترل دخانیات در کشور در مقایسه با کشورهای همسایه روند رو به عقبی را در پیش گرفتهایم و این عقبگرد تهدیدی برای سلامت مردم خواهد بود.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، با مصوبه اخیر مجلس در حالی استعمال دخانیات در اتاقهای مستقر در فرودگاهها و قهوهخانهها مشمول مجازات نمیشود که طبق ماده ۱۳ قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات در سال ۱۳۸۵ استعمال دخانیات در اماکن عمومی منع شده بود.
محمدرضا مسجدی با اشاره به اینکه متاسفانه اخیرا در زمینه قوانین بازدارنده استعمال دخانیات در کشور شاهد شرایط بازگشت به عقب هستیم، گفت: طبق قانون مصوب سال ۱۳۸۵ مجلس شورای اسلامی استعمال دخانیات، ممنوع است و مصادیق جرایم برای آن تعریف شده است.
دبیر کل جمعیت مبارزه با دخانیات ادامه داد: علیرغم تصویب این قانون در سالیان گذشته، اما همواره شاهد عدم اجرای آییننامههای مختلف ابلاغ شده به دولت در این زمینه بودهایم. اکنون نیز با استفساریهای که بر قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات اعمال میشود، باید شاهد از بین رفتن و کمرنگ شدن سایر بندهای قانون نیز باشیم، در مقایسه با کشورهای همسایه روند روبه عقبی را در پیش گرفتهایم، قطعا این عقبگرد تهدیدی برای سلامت مردم خواهد بود.
وی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی درخواست کرد: نمایندگان باید به جای مباحث اقتصادی، سلامت مردم را در قانونگذراری در اولویت قرار دهند؛ استفساریههای گوناگون که به قانون میخورد خود قانون را زیر سوال میبرد، ایران میزبان نشستهای کنترل دخانیات سازمان بهداشت جهانی در سال آینده است، این دست اتفاقات تنها میتواند وجهه کشور را برای اجلاس سال آینده زیر سوال ببرد و به ضرر ما خواهد بود.
به گزارش ایسنا دبیر کل مسجدی در پایان با اشاره به نظر مراجع در خصوص تعریف مکان عمومی متذکر شد: طبق تعریف مراجع هر محلی که دو نفر بدون نیاز به مجوز در آن تردد کنند، مکان عمومی است. فلذا طبق قانون، قهوهخانهها و فرودگاهها مکان عمومی نامیده میشوند و استعمال دخانیات در این مکانها ممنوع است. از طرفی طبق تعریفی که ماده مصوب معاونت حقوقی قوه قضاییه دارد، قهوهخانه یک مکان عمومی است.
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/8vvb