پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
رونمایی از نسخه آزمایشی اپلیکیشن پیشگیری از آلزایمر سالمندان
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، نسیبه سنجری با بیان اینکه نرم‌افزار فوق برای پیشگیری از ابتلا به آلزایمر در سالمندان طراحی شده است، گفت: یکی از بزرگترین مشکلات و بیماری‌های مزمن دوران سالمندی، ابتلا به آلزایمر است و حدود ۸ تا ۱۰ درصد افراد سالمند به آن مبتلا می‌شوند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ادامه داد: این بیماری بار روانی برای سالمند و بار مراقبتی برای افراد خانواده ایجاد می‌کند و نه قابل درمان، بلکه قابل پیشگیری است، در صورتی که سالمند برخی ریسک فاکتورها را رعایت کند و دارای زمینه ژنتیکی و خانوادگی آلزایمر نباشد، می‌توان از یک سوم موارد بروز آلزایمر پیشگیری کرد.

وی افزود: این نرم افزار بر اساس ریسک فاکتورهای پیشگیری از آلزایمر ساخته شده است، ریسک فاکتورها شامل تغذیه، ورزش، دخانیات، چربی خون، بازی‌های تقویت کننده مهارت‌های ذهنی و مهم‌ترین آن‌ها "شبکه اجتماعی مخصوص میانسالان و سالمندان" است که در این اپلیکیشن  به آن‌ها پرداخته شده است. شبکه‌های اجتماعی و دنیای مجازی در سیطره جوانان است و بسیاری از نرم‌افزارها و شبکه‌هایی که طراحی می‌شوند، مناسب کار برای افراد با سن بالا نیستند.

سنجری گفت: در این اپلیکیشن‌ها از رنگ‌ها و فونت‌های مناسب استفاده نمی‌شود، در حالی که در شبکه اجتماعی نرم‌افزار این اپلیکیشن از رنگ‌ها و فونت‌های مناسب سالمندی استفاده شده است و میانسالان و سالمندان می‌توانند به منظور تبادل اطلاعات خود به‌ویژه در حوزه سلامت سالمندی با دیگر سالمندان، در تلفن همراه خود از این نرم‌افزار استفاده کنند.

مجری این طرح از مهم‌ترین نقاط قوت این نرم‌افزار را رصد فعالیت‌ها دانست و افزود: این نرم افزار سالمندان را غربالگری می‌کند و تست‌های وضعیت شناختی از آن‌ها می‌گیرد. همچنین تشخیص می‌دهد که آیا سالمند در معرض ابتلا به آلزایمر قرار دارد یا خیر و در صورتی که در معرض است، بایستی به پزشک مراجعه کند؛ یا در صورت دریافت توصیه‌ای پیرامون تغذیه یا افزایش چربی خون، می‌تواند چک‌آپ سالیانه انجام دهد و پیشرفت‌های خود را در نرم‌افزار ثبت کند.

وی اظهار کرد: نرم‌افزار فوق وضعیت سبک زندگی را بررسی کرده و به سالمند می‌گوید که در کدام بعد قوی‌تر یا ضعیف‌تر و نیازمند توصیه است. تمام تلاشی که انجام شده، این است که بر اساس تحقیقات انجام شده، نرم افزار به ساده‌ترین شکل و با پلتفرم ساده‌ای طراحی شود؛ در حالی که زیرساخت قوی و پیچیده‌ای دارد. 

سنجری ادامه داد: یکی از ریسک فاکتورهای اصلی آلزایمر، عدم تعاملات اجتماعی است. داشتن تعامل اجتماعی باعث برقرار شدن ساخت سلول‌های جدید در مغز و برقراری ارتباط بین آن‌ها و تقویت سلامت مغز می‌شود که این شبکه اجتماعی در داخل نرم افزار در نظر گرفته شده است. سالمند می‌تواند در شبکه اجتماعی نرم‌افزار گفت و گو کند و عکس به اشتراک بگذارد. این در حالی است که  همه با هویت سالمندی وارد این شبکه می‌شوند و مبنای تبادل اطلاعات سالمندی سالم است.

به گزارش ایسنا عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در پایان اضافه کرد: طرح فوق در همکاری بین دانشگاه علوم بهزیستی و توان‌بخشی، با حمایت دفتر توسعه فناوری سلامت و مرکز تحقیقات سالمندی این دانشگاه و گروه مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف "دکتر ابولفضل مطهری عضو هیات علمی گروه مهندسی کامپیوتر و شاگردانش، هدی ترابی و فاطمه زربانی" اجرا شده است و نسخه نهایی آن بعد از دریافت بازخوردها طی دو ماه آینده آماده‌سازی خواهد شد.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/jh21