پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
پیشگیری از معلولیت باید در دستورکار دستگاه‌های مربوطه قرار گیرد
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، زهرا ساعی به مناسبت روز جهانی عصای سفید، گفت: اجرای قانون جامع حمایت از معلولان یکی از مطالبات اصلی افراد نابینا است که مجلس شورای اسلامی و فراکسیون معلولان مجلس این قانون را مجدد اصلاح کردند و در آن موضوعاتی پیرامون نحوه حمایت و رفع نیازهای جامعه معلولان به ویژه نابینایان پیش‌بینی شد، ضمن اینکه باید اذعان کرد قانون جامع حمایت از حقوق معلولان عصای دست نابینایان خواهد شد.

رئیس فراکسیون حمایت از معلولان مجلس با اشاره به مهمترین مطالبات جامعه نابینایان کشور، ادامه داد:  افراد نابینا و کم بینا به رغم تمام مشکلاتشان تحصیلکرده‌ترین قشر بین افراد دارای معلولیت به شمار می‌روند؛ این سطح دانش و آگاهی موجب شده تا مطالبه‌گری به حق آن‌ها نسبت به مشکلات خود از اشتغال تا تامین تجهیزات مورد نیازشان همواره روندی فزاینده داشته باشد.

وی افزود: مطالبه نابینایان در ایران متفاوت از نابینایان سایر کشورهای جهان نیست، اما مساله اصلی این است که در کشورهای پیشرفته نابینایان به دنبال چترهای حمایتی قانونی عملیاتی برای تسهیل زندگی خود هستند، و این در حالی است که در ایران نابینایان هنوز دغدغه عملیاتی شدن قانون جامع حمایت از حقوق معلولان را دارند.

ساعی در بیان اولویت‌بندی صورت گرفته در حوزه مطالبات معلولان در جامعه گفت: نابینایان در ایران طیفی از مطالبات مختلف را دارند، کما اینکه مطالبه یک نابینا در یک روستای دورافتاده با نیاز یک نابینا تحصیلکرده در کلانشهرها برابر نیست. اما با این وجود حل مشکل اشتغال، حمایت‌های اجتماعی و توانمندسازی، دسترسی به امکانات آموزشی و بهداشتی، مناسب‌سازی فضاهای شهری و عمومی و ایجاد امکانات و شرایط لازم برای مشارکت فعال در عرصه‌های سیاسی و اجتماعی از جمله مطالبات اصلی نابینایان است.

این نماینده مردم در مجلس دهم تصریح کرد: در حوزه معلولیت‌ها و آسیب‌های اجتماعی بسیاری از عوامل را می‌توان پیشگیری کرد که باید در دستور کار تمام دستگاه‌های اجرایی قرار گیرد؛ بنابراین به تازگی با شهرداری مناطق تعاملاتی داشتیم تا بتوانیم در حوزه اشتغال این قشر ورودی جدی داشته باشیم؛ همچنین تمام دستگاه‌های اجرایی و مردم باید یاری‌رسان سازمان بهزیستی برای رفع مشکل اشتغال معلولان باشند.

وی در مورد اقدامات انجام شده در زمینه پیشگیری از نابینایی و کم بینایی در کشور خاطرنشان کرد: بسیاری از نابینایی‌ها قابل پیشگیری هستند؛ چرا که نابینایی و کم بینایی، یا ارثی است یا غیرارثی که هر کدام، پیشگیری و درمان مخصوص خود را دارند، کما اینکه در موارد ارثی می‌توان با انجام مشاوره‌های پیش از ازدواج از بروز آن ها جلوگیری کرد و در موارد غیرارثی نیز با مراجعه به موقع به پزشک متخصص و رعایت اصول ایمنی و بهداشتی از بروز آن جلوگیری به عمل آورد.  

ساعی یادآور شد: بر اساس اعلام وزارت بهداشت و درمان مناطقی از کشور برای انجام پیمایش ملی "شناسایی دلایل قابل اجتناب از نابینایی" انتخاب شده‌اند و در اجرای این طرح این موضوع بررسی می‌شود که چه تعداد افراد نیازمند عینک بوده و چه تعداد مبتلا به آب مروارید و نیازمند جراحی هستند. از سوی دیگر وزارت بهداشت به تمام دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور، مراکز درمانی دولتی و خصوصی دستورالعملی را برای معاینه چشم نوزادان نارس از نظر ابتلا به بیماری رتینوپاتی ابلاغ کرده است و با همکاری مسئولان مربوطه در حال تدوین برنامه کشوری برای غربالگری بیماری‌های چشمی به ویژه آب سیاه هستیم که طی آن تعداد زیادی از افراد در دوره‌های زمانی مختلف غربالگری خواهند شد.

به گزارش خبرگزاری خانه ملت رئیس فراکسیون معلولان مجلس شورای اسلامی در پایان اضافه کرد: البته برای موفقیت در این زمینه می‌طلبد که مردم و رسانه‌ها نیز در جهت پیشگیری و پاسخگویی به مطالبات نابینایان مشارکت کنند. همچنین از آن جایی که نابینایی و کم بینایی، در بسیاری از موارد به دلیل نبود دسترسی اطلاعات دقیق و نبود شناخت علل آن ها از سوی مردم به ویژه در روستاهای دورافتاده و محروم ایجاد می‌شود، اطلاع‌رسانی از طریق رسانه‌ها، مراکز بهزیستی و خانه‌های بهداشت روستاها از اهمیت بسزایی برخوردار بوده؛ از این رو شایسته است مسئولان و فرهیختگان جامعه در این زمینه گام بردارند؛ چرا که هزینه پیشگیری برای دولت و خانواده‌ها کمتر از مبلغ سایر خدماتی است که برای درمان نابینایانی و کم بینایی هزینه می‌شود.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/ZpOP