پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
۱۹ سال است که در کشور یک مورد فلج اطفال نداشته‌ایم
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، علیرضا رئیسی در خصوص برنامه‌های کشورهای منطقه مدیترانه شرقی برای مقابله با بیماری‌های نوپدید، گفت: جلسه خوبی با وزرای بهداشت پاکستان و افغانستان در این زمینه برگزار شد و این مباحث مورد بحث و گفت‌وگو قرار گرفت.

معاون بهداشت وزیر بهداشت ادامه داد: در گذشته تفاهم‌نامه‌ای در این زمینه به امضای کشورها رسیده بود، نوشتن این تفاهم‌نامه برابر با انجام آن نیست به دلیل اینکه بضاعت این کشورها ضعیف است اما در کشور ما به دلیل قدرتمند بودن شبکه بهداشتی، این بیماری‌ها به خوبی کنترل می‌شود.

وی در خصوص اینکه آیا تمام اتباع خارجی تحت پوشش واکسیناسیون قرار گرفتند افزود: بعضی اوقات ممکن است واکسیناسیون جزو پوشش واکسیناسیون معمول یک کشور نباشد بنابراین ما نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم که هر کسی به کشور ما آمد آن واکسن خاص را تزریق کند. اما برای مراسم اربعین امسال تعداد بسیار زیادی واکسن سرخک و فلج اطفال برای افراد زیر 15 سال اتباع کشورهای افغانستان، پاکستان و آذربایجان ارائه شد تا از انتقال این بیماری به کشور پیشگیری به عمل آید.

رئیسی با اشاره به ریشه کن شدن بیماری فلج اطفال در کشور گفت: 19 سال است که در کشور ما یک مورد فلج اطفال نداشته‌ایم این در حالی است که هم اکنون این بیماری در کشورهای افغانستان، پاکستان و نیجریه وجود دارد.

معاون وزیر بهداشت درخصوص ارسال کمک‌های بشردوستانه توسط ایران به کشورهای عراق، سوریه و یمن اظهار داشت: ایران همواره حامی این کشورها بوده است و همواره برای ارسال کمک‌های بشردوستانه اعلام آمادگی کرده است.

وی با اشاره به برگزاری مراسم اربعین حسینی تصریح کرد: در مراسم اربعین اتباع بیگانه‌ای که از کشورهای افغانستان، پاکستان و نیجریه وارد کشور می‌شوند تحت واکسیناسیون قرار می‌گیرند و امسال نیز واکسن سرخک، فلج اطفال در اختیار این زائران قرار گرفت.

رئیسی درخصوص دلیل صرف هزینه برای اتباع کشورهای خارجی توضیح داد: ما یک تعهد بین‌المللی در ارتباط با کنترل بیماری‌ها داریم،  واکسیناسیونی که اتباع خارجی ارایه می‌شود در حقیقت با هدف سلامت هموطنان صورت می‌گیرد تا از انتقال این بیماری به کشور پیشگیری شود.

به گزارش فارس معاون بهداشت وزارت بهداشت در پایان با اشاره به پوشش 71.5 درصدی خدمات سلامت در کشور گفت: دراین حوزه به کشور اول منطقه هستیم و تا سال 2025 پوشش خدمات بهداشتی به رقم 80 درصد خواهد رسید، پوشش خدمات بهداشتی در برخی از کشورها به عدد 25، 30 درصد می‌رسد و آمادگی داریم تجاربمان را در حوزه خدمات بهداشت به این کشورها منتقل کنیم. 

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/Bwut