مهمترین اهداف درمانی ارتودنسی
دبیر علمی کنگره بینالمللی ارتودنتیستهای ایران، هدف درمانهای ارتودنسی را رسیدن به رابطه صحیح فک، صورت و دندانها برای ایجاد فانکشنهای درست مضغ، بلع، تکلم و تنفس برشمرد.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، طاهره حسین زادهنیک در آستانه برگزاری هفدهمین گردهمایی سالانه و چهاردهمین کنگره بینالمللی ارتودنتیستهای ایران اظهار کرد: هدف اصلی از برگزاری این کنگره که باعنوان افقهای جدید در درمانهای ارتودنسی برگزار میشود، ارائه روشهای نوین و مطالب علمی جدید در رشته ارتودنسی است.
دبیر علمی کنگره بینالمللی ارتودنتیستهای ایران ادامه داد: جهت نیل به این امر در این کنگره از سخنرانان مدعو داخلی و بین المللی زیادی بهرمند شدیم و به علاوه از اساتید و همکاران و دانشجویان دعوت به عمل آمد تا با ارائه سخنرانیهای کاربردی و پژوهشی خود در این کنگره شرکت کنند. همچنین پنج کارگاه عملی در حیطههای نوین ارتودنسی در روزهای مختلف کنگره برگزار خواهد شد تا از تجربیات عملی اساتید بهرمند شویم، در این کنگره دو جایزه تحت عنوان جایزه پروفسور فرمند و جایزه پرفسور بهرمان جهت بهترین سخنرانان از بین متخصصین، رزیدنتها و دانشجویان در نظر گرفته است.
وی افزود: در این فضای علمی همکاران ما در کمیته اجرایی کنگره برای ایجاد محیطی مناسب جهت بهره برداری علمی، همبستگی صنفی، استفاده از نمایشگاه تجهیزات و مواد دندانپزشکی و به خصوص ارتودنسی از هیچ تلاشی دریغ نکردهاند.
حسین زادهنیک در مورد تحولات مهم درمانی رشته ارتودنسی گفت: یکی از این موارد استفاده از وسایلی که کمتر قابل رویت باشند پلاکهای شفاف ارتودنسی است که با وجود اینکه سالهاست ارائه شده، اما هنوز کارایی کامل در درمان همه مشکلات را ندارند و این روش درمانی در حال پیشرفت است. در این کنگره علاوه بر پرداختن به این مورد در قسمت سخنرانیها در خصوص نقش مهم ارتودنتیست در پیشبرد صحیح این روش و محدودیتهای آن، کارگاهی برای ارتودنتیستها تدارک دیده شده است. چراکه در درمانهای درست این رشته، مبانی تشخیصی و طرح درمان صحیح که متکی بر علم و تجربه است، زمینه ساز رسیدن به نتایج درست در وضعیت قرارگیری دندانها و فرم صورت بوده و این روشها تنها یک تکنیک است.
دبیر علمی کنگره بینالمللی ارتودنتیستهای ایران تصریح کرد: از موارد مهم دیگر که امروزه در حیطه علم ارتودنسی به آن پرداخته میشود تلاش در جهت استفاده از روشهایی است که باعث سرعت بخشیدن به نتایج درمانی میشود و ما در این کنگره به این مسئله خواهیم پرداخت. از دیگر محورهای مهم درمانی در رشته ارتودنسی استفاده از روشهای درمانی جدید برای درمان ناهنجاریهای فکی و صورتی و اصلاح و بهبود روشهای درمانی به وسیله همکاری با متخصصین رشتههای تخصصی دندانپزشکی، پزشکی و مهندسی به خصوص جهت بیمارانی است که مبتلا به مشکلات شدید فک و صورت هستند.
وی اظهار کرد: مطالعات مرتبط با طراحی و ساخت وسایل، مواد و نرم افزارهای جدید و همچنین مطالعات سلولی و مولکولی در خصوص کمک به اصلاح مشکلات ارتودنسی از دیگر محورهای درمانی این رشته محسوب میشود، هدف از درمانهای ارتودنسی رسیدن به رابطه صحیح فک، صورت و دندانها برای ایجاد فانکشنهای درست بلع، تکلم، مضغ و تنفس است، البته بیماران مراجعه کننده به ما تمایل دارند که پس از رسیدن به این اهداف صورت و لبخند زیبایی داشته باشند.
حسین زادهنیک یادآور شد: در مورد ناهنجاریهای شدید فرم صورت در کودکان مثل شکاف لب، کام و سندرمهای فک و صورت و یا ابتلا به عادات غلط مثل مکیدن انگشت و استفاده طولانی مدت از پستانک و تنفس دهانی و سایر عاداتی که بر روند اسکلت صورت و دندانها تاثیر میگذارد بهتر است والدین در اولین فرصت با ارتودنتیستها مشورت کنند تا تعلل در مراحل درمانی ایجاد نشود.
حسین زادهنیک یادآور شد: در مورد ناهنجاریهای شدید فرم صورت در کودکان مثل شکاف لب، کام و سندرمهای فک و صورت و یا ابتلا به عادات غلط مثل مکیدن انگشت و استفاده طولانی مدت از پستانک و تنفس دهانی و سایر عاداتی که بر روند اسکلت صورت و دندانها تاثیر میگذارد بهتر است والدین در اولین فرصت با ارتودنتیستها مشورت کنند تا تعلل در مراحل درمانی ایجاد نشود.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان دبیر علمی کنگره بینالمللی ارتودنتیستهای ایران در پایان اضافه کرد: مورد دیگر که با ارتودنسی قابل اصلاح است، رفع مشکلات اسکلتی بوده که اگر در سنین رشد اصلاح نشود بیمار نیازمند جراحی فک و صورت علاوه بر ارتودنسی خواهد شد بنابراین از آنجا که بهترین سن درمان در رشته ما بسته به مورد میتواند از سنین پایین تا بزرگسالی باشد معاینات منظم جهت بهترین زمان درمان و پیشگیری از عوارضی مثل ایجاد مشکلات اسکلتی شدید، عدم رویش صحیح و یا نهفتگی دندانی، فانکشنهای غلط فکی اعم از تنفس تکلم، مضغ و بلع ومشکلات مفصل فکی و ... لازم است.
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/cuf6