شکاف لب و کام شایعترین ناهنجاری مادرزادی به شمار میرود
دبیر انجمن جراحی پلاستیک و زیبایی ایران با اشاره به اینکه در ایران از هر ۱۲۰۰ تولد یک نوزاد گرفتار شکاف لب و کام گفت: این ناهنجاری مادرزادی از بدو تولد تا ۱۸ سالگی نیاز به پیگیری جهت درمان دارد.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، حمیدرضا فتحی، درباره ناهنجاری مادرزادی شکاف لب و کام، اظهار داشت: این ناهنجاری شایعترین ناهنجاری مادرزادی به شمار می رود که شیوع آن در ایران یک در ۱۲۰۰ و یا یک در هزار است، ناهنجاری مادرزادی شکاف لب وکام در ایران نسبت به کشورهای دارای نژاد سیاه پوست بیشتر و نسبت به نژاد زرد پوست شرق آسیا کمتر است.
دبیر انجمن جراحی پلاستیک و زیبایی ایران ادامه داد: بیماران گرفتار ناهنجاری مادرزادی شکاف لب و کام باید سالها تحت نظر پزشک مربوطه باشند و پروتکلهای درمانی مختلفی برای آنها اجرایی شود، در حال حاضر ۲۰۴ مرکز فعال دنیا در حوزه شکاف لب و کام فعالیت میکنند، از این مراکز تا کنون ۱۹۴ پروتکل درمانی استخراج شده که مربوط به زمان مناسب برای جراحی و تکنیک های مختلف درمان است.
وی افزود: نوزادی که با ناهنجاری شکاف لب و کام متولد میشود ۳ تا ۵ ماهگی بهترین زمان برای جراحی لب آن به شمار میرود و از ۹ ماهگی تا یک سالگی نیز زمان جراحی کام است، ۳ تا ۴ سالگی نیز زمان گفتار درمانی بیمار به شمار می رود و شاید در این زمان نیاز به عملهای مکمل نیز وجود داشته باشد در سنین قبل از مدرسه عمل روتوش لب انجام گرفته و در حدود سن ۸ تا ۹ سالگی نیز اقدام برای ارتودنسی و بررسی وضعیت دندانها انجام میگیرد.
فتحی گفت: در سنین ۱۶ تا ۱۷ سالگی نیز همچنان وضعیت بیمار باید ارزیابی شود و شاید جراحیهای دیگری همچون بایمکس نیاز باشد. سن ۱۸ سالگی نیز زمان رینوپلاستی تعیین شده و بیمار باید وضعیت آن به طور کلی تحت پایش قرار گیرد.
به گزارش مهر عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در پایان اضافه کرد: در حال حاضر تیم های پزشکی درمان شکاف لب و کام در کشور اقدامات زیادی برای بیماران انجام میدهند، خیریه زنجیره امید سالهاست تشکیل شده و بیماران مناطق محروم را تحت حمایت های لازم درمانی قرار میدهد و تا سالها که نیاز است وضعیت سلامتی بیمار پیگیری شود این اقدام صورت می گیرد، در حال حاضر در کشور ما به ویژ در استانهای اصفهان، تهران و شیراز و...، پزشکان زیادی در حوزه درمان تخصصی شکاف لب و کام فعالیت دارند و وضعیت بیماران را پیگیری میکنند.
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/l12K