چهار میلیون زوج ایرانی دچار ناباروری هستند
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: آمارهای ارائه شده نشان میدهد چهار میلیون زوج ایرانی دچار ناباروری هستند که البته محققان باید بررسی کنند که این جمعیت بنا به چه دلایلی دچار مشکل فرزندآوری شدهاند، اما بخشی از این مشکلات به دلیل عدم درک و دریافت آموزشهای مناسب در دوران بلوغ برای آنها رخ داده است.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، بهروز بنیادی افزود: برای آموزش بازوی سلامت در هر خانواده می توان از میان دانشآموزان، معلمان، اساتید و دانشجویان علاقهمند افرادی را انتخاب و به آنها آموزشها را ارائه کنیم تا آنها مروج سلامت و آموزشهای سلامت باشند. قطعاً این افراد میتوانند ارتباطات مؤثرتری را برقرار کنند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد: آموزش و پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر امروزه مورد تأکید وزارت بهداشت قرار گرفته است؛ زیرا در آینده نه چندان دور مردم گریبانگیر بیماریهای غیرواگیری میشوند که امروزه میتوان به کمک آموزش از بروز آنها پیشگیری کرد؛ از جمله این بیماریها میتوان به بیماریهای قلبی و عروقی، برخی از انواع سرطانها، دیابت و از جمله ناباروری اشاره کرد.
وی افزود: آمارهای ارائه شده نشان میدهد چهار میلیون زوج ایرانی دچار ناباروری هستند که البته محققان باید بررسی کنند که این جمعیت بنا به چه دلایلی دچار مشکل فرزندآوری شدهاند، اما بخشی از این مشکلات به دلیل عدم درک و دریافت آموزشهای مناسب در دوران بلوغ برای آنها رخ داده، بنابراین ضروری است متولیان امر سلامت و فرهنگ جامعه از جمله وزارتخانههای علوم، آموزش و پرورش، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور و صدا و سیما ورود پیدا کنند و آموزشهای لازم را از سنین کودکی و دوران دبیرستان به دختران ارائه کنند.
بنیادی گفت: سلامت یک مسئله فرا وزارتخانهای و یک امر اجتماعی است، اگر وزارت بهداشت تمام وظایف خود را به درستی در حوزه بهداشت و سلامت انجام دهد، شاید تنها یک سوم مسائل کشور را بتوانند پوشش دهد؛ بنابراین ضروری است برای تقویت آموزش سلامت و پیشگیری از بروز بیماریهای غیرواگیر روابط و همکاری بین دستگاهها تقویت شود.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس خاطرنشان کرد: بر بحث آموزش دختران نوجوان در حوزه بهداشت فردی و ارتباطات اجتماعی باید بیش از پیش تمرکز شود؛ زیرا با حضور اینترنت و ماهواره جهان به خانواده کوچکی تبدیل شده است و دسترسی نوجوانان نیز به اینترنت به راحتی صورت میگیرد که همین امر ممکن است الگوبرداری نادرست را در پی داشته باشد و منابع نادرست را در اختیار آنها قرار دهد؛ بنابراین ضروری است با آموزش مناسب از وقوع چنین مسائلی پیشگیری کرد.
به گزارش ایرنا وی در پایان در خصوص اینکه با توجه به اینکه وزارت بهداشت با کمبود نیرو و بودجه است آیا میتواند برای ارائه آموزشهای بهداشت دوران بلوغ از ظرفیت انجمنهای مردم نهاد و بخش خصوصی استفاده کند، تصریح کرد: وزارت بهداشت محدودیت نیروی انسانی و منابع مالی دارد؛ بنابراین شاید تربیت مربیانی برای آموزش دختران نوجوان کار سختی باشد که البته در چنین شرایطی میتواند از ظرفیت بخش خصوصی، NGO ها و مادران خانواده در کنار آموزش و پرورش و معلمان بهداشت مدارس استفاده کند.
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/aLYR