عوارض مصرف دخانیات بر سلامت باروری زنان
عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابن سینا گفت: نمی توان به طور مطلق گفت که مصرف مواد دخانی باعث ناباروری می شود، آنچه مسلم است، اینکه مصرف دخانیات شانس باروری را کاهش می دهد، گفته می شود اگر یک زن روزانه بیش از ۱۰ نخ سیگار بکشد، شانس موفقیت باروری او کمتر می شود. و در عین حال، ترک سیگار می تواند قدرت باروری را افزایش دهد.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، فرناز فاطمی اظهار داشت: نکته مهمی که درباره عوارض دخانیات بر باروری زنان نمی بایست فراموش کرد، این است که آگاهی زنان از این عوارض خیلی کم است و آنچه بیشتر مطلع هستند، این است که سیگار می تواند عامل بروز بیماری های قلبی عروقی، ریوی و...، باشد و آگاهی زیادی از عوارض دخانیات بر باروری ندارند.
وی افزود: نمی توان به طور مطلق گفت که مصرف مواد دخانی باعث ناباروری می شود، آنچه مسلم است، اینکه مصرف دخانیات شانس باروری را کاهش می دهد، گفته می شود اگر یک زن روزانه بیش از ۱۰ نخ سیگار بکشد، شانس موفقیت باروری او کمتر می شود. و در عین حال، ترک سیگار می تواند قدرت باروری را افزایش دهد.
عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابن سینا ادامه داد: باید به این نکته توجه داشت که بعد از ترک سیگار، یک سال طول می کشد که قدرت باروری زنان افزایش یابد. زیرا، مواد شیمیایی که در مواد دخانی وجود دارد، باعث می شود سرعت کاهش تخمک ها در زنان بالا برود، با توجه به اینکه زنان دارای تخمک ثابت هستند که هر سال یک تعداد از آنها از بین می رود، این وضعیت در زنان سیگاری با سرعت بیشتری رخ می دهد و سن یائسگی در زنانی که مواد دخانی مصرف می کنند، یک تا چهار سال زودتر اتفاق می افتد.
فاطمی گفت: امکان جایگزینی تخمک حتی بعد از ترک سیگار نیز وجود ندارد، مصرف مواد دخانی بر روی تعداد و کیفیت تخمک ها تاثیر دارد و زنانی که سیگاری هستند، مستعد عفونت های مکرر لگنی بوده و همین عوارض باعث می شود احتمال بارداری خارج از رحم در زنانی که مواد دخانی مصرف می کنند، افزایش یابد، حتی اگر زن خودش سیگاری نباشد اما همسر او مواد دخانی مصرف کند، استنشاق دود سیگار شوهر منجر به کاهش شانس باروری زن می شود، ناباروری در زنان و مردان سیگاری، دو برابر افراد غیر سیگاری است.
وی به موضوع استفاده از روش های کمک باروری اشاره کرد و افزود: شانس موفقیت استفاده از این روش ها در زنان سیگاری کمتر می شود. به طوری که شانس موفقیت استفاده از IVF در زنان سیگاری، به ۳۰ درصد می رسد، مصرف سیگار بر روی ژنتیک، تخمک و اسپرم تاثیر گذار است و DNA تحت تاثیر قرار می گیرد. ضمن اینکه احتمال سقط جنین در زنان سیگاری بیشتر است.
این فلوشیپ ناباروری به عوارض دوران بارداری در زنان سیگاری اشاره کرد و گفت: زایمان زودرس، شکاف لب در نوزاد، کم وزنی نوزاد و...، از جمله عوارض مصرف مواد دخانی در دوران بارداری زن است. به طوری که از هر پنج نوزاد مادران سیگاری، وزن یک نفر نامناسب است. همچنین تکامل ریه های جنین تحت تاثیر قرار می گیرد و حتی احتمال مرگ جنین در داخل رحم وجود دارد، سندروم "مرگ ناگهانی نوزاد" به عنوان یکی دیگر از عوارض بارداری زنان سیگاری است، همچنین احتمال وجود آسم پیش رونده در نوزاد مادر سیگاری بیشتر است.
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/c273