۲۵ هزار بیمار در لیست انتظار پیوند عضو
رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماریهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اینکه امکان توریست درمانی در حوزه پیوند عضو وجود ندارد، گفت: بساط خرید و فروش و دلال گری اعضای بدن افراد زنده در کشور جمع شده است.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، مهدی شادنوش افزود: خرید و فروش عضو نسبت به کار خیری که اهداکنندگان داوطلب انجام میدهند بسیار ناچیز است و امسال برای اینکه این کار خداپسندانه و انسانی از کوچکترین کار خلاف پاک شود ،آئین نامهای با عنوان "آئین نامه اهدا کنندگان زنده" در وزارت بهداشت تدوین شدهاست.
وی افزود: بر اساس این دستورالعمل، کلیه تخصیصهایی که برای اهدا از افراد زنده اتفاق میافتد به صورت متمرکز توسط وزارت بهداشت و تحت نظارت این وزارت خانه انجام میشود و بساط دلال بازی در این زمینه جمع شدهاست، در حوزه پیوند عضو از یک ملت به ملت دیگر امکان اهدا وجود ندارد و اهداکننده و دریافتکننده عضو باید در داخل کشور باشد.
رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماریهای وزارت بهداشت احتمال وجود مرگهای خودخواسته در این زمینه گفت: مرگ خودخواسته از نظر شرعی و قانونی در کشور ممنوع است، هیچکسی هم چنین کاری را انجام نمیدهد و تا کنون موردی در این زمینه وجود نداشتهاست.
شادنوش گفت: طی ۱۸ سال گذشته ۵۴ هزار پیوند کلیه، بیش از ۷ هزار پیوند کبد و بیش از یک هزار و ۴۰۰ پیوند قلب در کشور انجام شده است که این موجب شده تا جمهوری اسلامی از جمله کشورهای پیشتاز دنیا در زمینه پیوند عضو باشد، تمام عملهای پیوند عضوی که هم اکنون در دنیا امکانپذیر است در ایران نیز در بالاترین کیفیت انجام میشود، مرگ مغزی با کما و زندگی نباتی فرق میکند، کسی که دچار مرگ مغزی شود، به هیچوجه امکان بازگشت او به زندگی وجود ندارد.
وی پیوند عضو را قله علم بشر دانست و اضافه کرد: پیوند عضو از نظر علمی و فناوری از جمله رشتههای علمی بسیار سطح بالاست به گونهای که از نظر فناوری به عنوان یکی از فناوری برتر و از نظر علمی نیز بالاترین سطح علمی بشر است، کسی که دچار مرگ مغزی میشود تا ۸ عضو و ۵۳ بافت و نسوج آن را میتوان اهدا کرد که هر کدام از این اعضا میتواند نجاتدهنده زندگی فرد بیمار دیگری باشد.
رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماریهای وزارت بهداشت ادامه داد: حدود ۲۵ هزار بیمار در لیست انتظار برای پیوند عضو در کشور وجود دارد که روزانه بین ۷ تا ۱۰ نفر از آنها به دلیل اینکه عضو اهدایی وجود ندارد، جان خود را از دست میدهند و این در حالی است که سالانه بین ۲ هزار و ۵۰۰ تا چهار هزار نفر در تصادفهای رانندگی دچار مرگ مغزی میشوند، در سال گذشته کمتر از یک هزار مورد از بیماران مرگ مغزی ناشی از تصادفهای رانندگی اهدای عضو انجام دادند که نیازمند فرهنگسازی در این زمینه هستیم تا این اعضای ذیقیمت که میتواند زندگی افراد دیگر را نجات دهد به زیر خاک نروند.
شادنوش با تاکید بر ضرورت فرهنگسازی برای اهدای عضو گفت: هم اکنون حدود سه میلیون نفر دارای کارت اهدای عضو در کشور هستند، داشتن این کارت به معنای اهدای عضو نیست، از نظر حقوقی برای اهدای عضو فردی که دچار مرگ مغزی میشود، رضایت اولیای دم ضروری است ولی تجربه نشان داده است که کسانی که این کارت را دارند، خانواده آنها آسان تر رضایت میدهند.
وی تاکید کرد: همه کسانی که به این نتیجه میرسند که در این امر خیر مشارکت کنند میتوانند کارت اهدای عضو را از دانشگاههای سراسر کشور دریافت کنند، اهدای عضو به صورت ایثارگرانه و رایگان است و اعضای اهدایی به بیماران نیازمند بر اساس امتیاز بندی اهدا میشود، پیوند عضو یکی از روشهای ضروری درمان است و نه یک انتخاب، برای بسیاری از بیماران پیوند عضو ضرورتی اجتنابناپذیر است که اگر انجام نشود و عضوی برای اهدا وجود نداشته باشد، امکان ادامه حیات فرد وجود ندارد.
به گزارش ایرنا رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماریهای وزارت بهداشت در پایان با تاکید بر لزوم فرهنگسازی در زمینه اهدای عضو افزود: نیمی از فرایند فرهنگسازی وابسته به افراد بانفوذ اجتماعی است تا این کار را تایید و تبلیغ کنند تا کسانی که دچار مرگ مغزی میشوند، خانواده آنها به اهدای عضو رضایت دهند.
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/OY7u