پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
مهم‌ترین ریسک فاکتور و عامل خطر ابتلا به پارکینسون سن است
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، امیر حسن حبیبی در آستانه برگزاری هشتمین کنگره علوم اعصاب ایران، افزود: هدف از این کنگره که در روز‌های ۲۷ تا ۲۹ آذر ۹۸ در مرکز همایش‌های رازی تهران برگزار می‌شود، مشارکت و همفکری همکاران علوم پایه و بالینی است.

استادیار دانشگاه علوم پزشکی ایران به مباحث این کنگره اشاره کرد و گفت: مباحث مورد بحث در این کنگره شامل نوروساینس، سیستم ایمنی مغزو اعصاب "ایمونولوژی" بیماری‌های مغز و اعصاب، بیماری‌های مضمحل کننده نورولوژی، بیماری‌های اختلال حرکتی، اختلالات خواب، اعصاب و عضله، اختلالات چشمی، شنوایی و تکاملی، است که مورد بحث و تبادل نظر شرکت کنندگان در کنگره قرار می‌گیرد.

وی دستاورد‌های جدید علوم پایه را ژنتیک مولکولی، سلول‌های بنیادی و آنالیز‌های حرکت برشمرد و افزود: امسال برای اولین بار از همکاران طب سنتی دعوت کردیم تا کاربرد‌ها و تکنیک‌های طب سنتی را در بیماری‌های مغز و اعصاب ارائه دهند. همچنین ارائه تکنیک‌های جدید نقشه برداری مغز در علوم بالین از دیگر برنامه‌های این کنگره است.

حبیبی تصریح کرد: در درمان بیماری‌های نورولوژی پیشرفت علم را مدیون علوم پایه هستیم، چون اول باید پایه و اصول طبیعی و تکامل روند مغز را بدانیم تا بتوانیم راهکار‌هایی ارائه دهیم، جدا کردن علوم پایه و بالین کار کاملا اشتباهی است و برای پیشرفت علم نه تنها در ایران بلکه در کل دنیا ابتدا باید علوم پایه راهکار را ارائه دهد و علوم بالینی آن‌ها را به کار برد تا به نتیجه مطلوب برسد، علوم پایه فقط پزشکی نیست بلکه دستگاه‌ها و تجهیزاتی مثل ام آر‌ای و سی تی اسکن که از علوم غیر پزشکی وارد پزشکی شدند خدمات بالایی ارائه می‌دهند.

این متخصص مغز و اعصاب به شیوع پارکینسون به عنوان یکی از بیماری‌های مغز و اعصاب اشاره کرد و افزود: شیوع این بیماری بستگی به سن دارد و یک در هزار نفر به این بیماری مبتلا می‌شوند، مهم‌ترین ریسک فاکتور و عامل خطر ابتلا به پارکینسون سن است که از ۵۰ سالگی شروع می‌شود. البته یک تعداد از پارکینسون‌ها ژنتیکی و ارثی است که شروع زودرس دارند و عواملی، چون کمبود ویتانین D، کاهش فعالیت بدنی، قرار گرفتن در معرض سموم کشاورزی و...، احتمال ابتلا به پارکینسون را افزایش می‌دهد.

وی بهترین راه پیشگیری و درمان پارکینسون را فعالیت‌های حرکتی و ذهنی عنوان کرد و افزود: هرچه فعالیت ورزشی بالا باشد شانس بهبودی و تاخیر بروز علائم بالا می‌رود، در بحث درمان پارکینسون خوشبختانه از دنیا عقب نیستیم و تمام تکنیک‌هایی که در دنیا انجام می‌شود از جراحی تا کاشت الکترود، فرم‌های تزریقی، داروها، اقدامات کاردرمانی و فیزیوتراپی و...، همه در ایران به بهترین شکل انجام می‌شود.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان استادیار دانشگاه علوم پزشکی ایران در پایان در ارتباط با دارو‌های بیماران پارکینسون گفت: شاید کمبود دارو به خاطر تحریم‌ها داشته باشیم، ولی از لحاظ علمی و تکنیکی چیزی عقب نیستیم و حتی در مسائل تحقیقاتی پایه و بالین خیلی پیشرفت داشته ایم.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/PzDF