پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
از ابتدای پاییز  ۱۶۶۳ نفر به دلیل گاز مونوکسیدکربن دچار مسمومیت شده‌اند
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، مجتبی خالدی با اعلام این مطلب افزود: تعداد ۳۷۹ نفر به وسیله پرسنل فوریت‌های پزشکی در محل حادثه درمان شده‌اند و ۱۱۹۷ نفر به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی به وسیله اورژانس ۱۱۵ منتقل شده‌اند.

سخنگوی اورژانس کشور ادامه داد: طبق آمار ۳۶۹ نفر در تهران، ۱۴۳ نفر در فارس، ۱۲۸ در آذربایجان شرقی و ۱۸۵ نفر در استان خراسان رضوی دچار مسمومیت با گاز مونوکسید کربن شده‌اند، بیشترین تعداد فوتی بر اثر مسمومیت با گاز مونوکسید کربن مربوط به استان‌ اصفهان با ۱۱ نفر، آذربایجان شرقی ۱۰ نفر و فارس ۹ نفر بوده است.

وی افزود: منواکسید کربن گازیست سمی که از احتراق ناقص کربن به وجود می آید که رنگ و بوی خاصی ندارد و به همین دلیل آنرا قاتل خاموش می نامند، این گاز وقتی وارد سیستم تنفسی شخصی شود بلافاصله با گلبول های قرمز شخص وارد واکنش شده و باعث می شود تا اکسیژن کمتری به اعضای بدن برسد.

خالدی گفت: اولین عوارض این مساله در ابتدا سوزش چشمها و پس از سپری شدن زمانی بین 1 الی 2 ساعت بسته به غلظت گاز کربن مونواکسید موجود در مکان فرد احساس خواب آلودگی و احساس خستگی مفرط می کند و در این حالت اعضای بدن گِزگِز کرده و اگر بدن شخص حساس باشد دچار خونریزی بینی می شود. اگر شخص سعی کند سرپا بایستد دچار سرگیجه به همراه حالت تهوع شده و چشمها در این حالت اغلب سیاهی می رود. در ادامه ممکن است شخص دچار بیهوشی شود.

سخنگوی اورژانس کشور اظهار کرد: افرادی که در یک فضای سربسته در معرض استنشاق این گاز قرار می‌گیرند ابتدا احساس کرختی و خواب آلودگی می‌کنند و در صورتی که هرچه سریعتر مکان را ترک نکنند و یا هوای تازه تنفس نکنند دچار بیهوشی و در نهایت خفگی می‌شوند، کودکان، سالمندان، افراد با سابقه بیماریهای قلبی – ریوی و افراد مبتلا به بیماری های خونی بیشتر از سایرین دچار عوارض ناشی از مسمومیت با این گاز می شوند.

وی با اشاره به این که استفاده از وسایل گرمایشی غیر استاندار و یا عدم نصب صحیح این وسایل و همچنین استفاده از وسایل گازسوز بدون دودکش و یا نصب دودکش ها به صورت غیر استاندارد از عوامل اصلی بروز مسمومیت با گاز منواکسید کربن است، گفت: همچنین در مواردی مشاهده می شود که افراد برای گرم کردن فضای منزل و یا محل کار خود از وسایلی همچون اجاق گاز استفاده می کنند که این وسایل نیز به ویژه در فضاهای کوچک و فاقد تهویه مناسب از عوامل ایجاد مسمومیت با گاز منواکسید کربن است.

به گزارش وب‌دا خالدی در پایان مهمترین دلایل مرگ بر اثر گاز گرفتگی را؛ استفاده از وسايل گازسوز و گرمايشي بدون دودکش، نقص در دودکش و نشست گاز در فضاي مسکونی، استفاده از وسايل خوراک پزي براي گرمايش، به کارگيري روشنايي گاز به مدت طولاني به خصوص در فضاي بدون تهويه، ضعف در دودکش شومينه، معيوب بودن مشعل شوفاژ، آبگرمکن هاي ديواري و زميني به ويژه وقتي که دودکش مناسب ندارند، روشن گذاشتن خودرو در پارکينگ، نبود تهويه درست و مناسب در محيط، تخليه نشدن گازهاي مضر و جايگزين نشدن هواي تازه، نقص فني در وسايل گرمازا، استفاده از دودکش مشترک و نقص فني در شبکه تهويه برشمرد.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/oqaz