علل کاهش مرگ و میر در کشور افزایش سواد سلامت مردم است
معاون بهداشت وزیر بهداشت گفت: یکی از علل کاهش مرگ و میر در کشور افزایش سواد سلامت مردم است، هر مرگ مادر باردار در کشور رصد و پایش میشود و مرگ مادران در بیمارستانها در دو زمینه مورد بررسی قرار میگیرد، یکی مراقبتهای قبل از زایمان و دیگری مراقبتهای بیمارستانی که موجب مرگ میشود.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، علیرضا رئیسی در دیدار با الله بخش ملک قائم مقام وزیر بهداشت جمهوری اسلامی پاکستان، گفت: پیش از انقلاب در ایران بیش از ۶۰ درصد زایمانها در روستاها توسط افراد دوره ندیده انجام میشد، امروزه ۹۵ درصد زایمانها در ایران در بیمارستانها انجام میشود و پنج درصد باقیمانده نیز در روستاها توسط ماماهای دوره دیده صورت میگیرد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: کاهش مرگ و میر در کشور ما علاوه بر برنامهها و تمهیدات بهداشتی، درمانی به دلیل توسعه زیرساختهای شهری و روستایی در ایران همچون توسعه شهری و روستایی، جادههای خوب، برق و آب انجام گرفت.
وی یکی دیگر از علل کاهش مرگ و میر در کشور را افزایش سواد سلامت مردم دانست افزود: هر مرگ مادر باردار در کشور رصد و پایش میشود و مرگ مادران در بیمارستانها در دو زمینه مورد بررسی قرار میگیرد، یکی مراقبتهای قبل از زایمان و دیگری مراقبتهای بیمارستانی که موجب مرگ میشود.
رئیسی به تشکیل کمیته مرگ مادران در دانشگاه های علوم پزشکی کشور پس از وقوع مرگ مادری اشاره کرد و گفت: حتی در کشور ما یک مرحله قبل از این حادثه، یعنی اتفاقاتی که میتوانستهاند منجر به مرگ شوند ولی نشده اند نیز مورد مطالعه و بررسی قرار میگیرند.
به گزارش ایسنا معاون بهداشت وزارت بهداشت در پایان اضافه کرد: هم اکنون خدمات سلامت در سیستم سلامت کشور ما به صورت الکترونیک و فعال انجام میشود و بهورزان و مراقبان سلامت جمعیت خاصی تحت پوشش خود داشته و آمار مربوط به مادران باردار تحت پوشش خود را در اختیار دارند.
در این دیدار پیرامون گسترش روابط فیمابین ایران و پاکستان در حوزه بهداشت بحث و گفتگو شد.
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/MxeX