اُسِلتامیویر جزو اثربخشترین داروهای درمان آنفولانزا است
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیردار وزارت بهداشت گفت: اُسِلتامیویر از نگاه مرکز بیماریهای واگیردار وزارت بهداشت، جزو تاثیربخشترین داروهای درمان آنفولانزا محسوب میشو، سازمان غذا و دارو اجازه ورود هیچ داروئی را به بازار نخواهد داد. ما از تاثیربخشی این دارو بسیار راضی بودیم.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، محمدمهدی گویا در رابطه با کیفیت داروهای داخلی آنفولانزا "۷۰۰ هزار عدد کپسول «اُسِلتامیویر»" که به چرخه توزیع دارویی کشور وارد شدهاند، گفت: این دارو از نگاه مرکز بیماریهای واگیردار وزارت بهداشت، جزو تاثیربخشترین داروهای درمان آنفولانزا محسوب میشود.
وی در خصوص اینکه داروی آنفولانزا چه مدت است که در چرخه تولید داخلی قرار دارد و آیا این دارو مرحله ارزیابی تاثیربخشی و تشخیص عوارض جانبی را گذرانده است؟ گفت: ما این دارو را طی سالهای گذشته تولید میکردهایم. تجربیات بالینی نشانگر آن بوده که دارو موثر است و هم استاندارد خوبی دارد. تا زمانی که ارزیابیهای مذکور صورت نگیرد، سازمان غذا و دارو اجازه ورود هیچ داروئی را به بازار نخواهد داد. ما از تاثیربخشی این دارو بسیار راضی بودیم.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیردار وزارت بهداشت در خصوص اینکه اگر چنین داروی موثری در کشور تولید میشده است، چرا وزارت بهداشت پیشتر به واردات دارو اقدام میکرده است؟ گفت: واردات داروهای خارجی به دلیل مشکلات تولید اُسِلتامیویر وارد میشد، زیرا تولیدکنندگان دارویی ما برای واردات مواد اولیه دارو مشکل داشتند. ما به علت تحریمها نمیتوانستیم مواد اولیه این دارو را وارد کنیم. بنابراین تولید این دارو به دلیل تحریمها با وقفه مواجه شد.
گویا در پاسخ به این سوال که آیا مشکلات کمبود داروئی با ورود این دارو به چرخه توزیع کشور حل خواهد شد؟ گفت: ما پیش از این هم مشکل کمبود دارو نداشتیم، تولیدات داخلی شامل واکسنهای ضد آنفولانزا نمیشوند، تولید اُسِلتآمیویر تنها مربوط به درمان آنفولانزا است.
به گزارش ایلنا وی در پایان به آخرین آمار از ابتلایان به بیماری آنفولانزا اشاره کرد و افزود: از روز نهم الی شانزدهم آذرماه تعداد ۸۳۳۳ نفر از هموطنان به دلیل این بیماری به مراکز درمانی مراجعه کردند که نیمی از بیماران به دلیل شدت بیماری تنفسی بیش از دو روز بستری شدند و سپس ترخیص شدند. در هفته گذشته ۲۵ نفر مرگومیر ناشی از بیماری آنفولانزا نیز داشتیم.
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/fqXf