پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
امسال ۱۰۰۰ پروژه بهداشتی و درمانی در کشور افتتاح می‌شود
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، سعید نمکی در آیین افتتاح همزمان پروژه های بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار که در مرکز جامع خدمات سلامت شهری کوشک سبزوار برگزار شد، اظهار داشت: اولویت ما در افتتاح پروژه های بهداشتی و درمانی، مناطق کمتر توسعه یافته و نسبتا محروم است. در سال کمبود منابع، افتتاح این تعداد پروژه بسیار ارزشمند است که مدیون لطف خدا، حرمت خون شهدا، دعای جانبازان و خانواده های شهدا و ایثارگران، کمک خیرین و تلاش مسئولان است.

وزیر بهداشت ادامه داد: امسال رکورد تازه ای در نظام سلامت کشور ثبت می شود، امسال 8100 تخت بیمارستانی در کشور با اولویت مناطق محروم و کمتر توسعه یافته افتتاح می شود و از سال 92 تا 97 حدود 27 هزار تخت بیمارستانی به مجموعه تخت های بیمارستانی کشور اضافه شد و حداکثر تختی که در سالهای اخیر، اضافه می شد حدود 4500 تخت بیمارستانی بود اما امسال 8100 و سال آینده 6 هزار تخت بیمارستانی جدید در کشور به بهره برداری می رسد.

وی افزود: تمام شهدا به ویژه شهدای منطقه سبزوار، نقش والایی در نهضت شیعه در طول تاریخ داشتند و به بزرگ مردان و بزرگ زنانی که از این خطه برخاستند، درود می فرستم. چندی پیش متنی را در مقدمه کتاب هبوط زنده دکتر علی شریعتی می خواندم که نوشته بود "مرا کسی نساخت، خداساخت نه آن چنان که کسي ميخواست، که من کسي نداشتم. کسم خدا بود کس بي کسان".

نمکی با اشاره به دستاوردهای نظام سلامت در دوران بعد از انقلاب اسلامی گفت: در عرصه هایی مانند کاهش مرگ و میر کودکان و زنان به عنوان گروه های آسیب پذیر و افزایش طول عمر، جزو پیشتازان بودیم. دولت تدبیر و امید با طرح تحول نظام سلامت برای کاهش پرداخت از جیب مردم، توسعه زیرساخت ها در نقاط کمتر توسعه یافته، ماندگاری تیم پزشکی در نقاط دورافتاده و رسیدگی به وضعیت بیماران خاص و صعب العلاج، گام های بزرگی را برداشت.

وزیر بهداشت تصریح کرد: در گام دوم طرح تحول نظام سلامت، حرکت جدیدی را تحت عنوان تقدم پیشگیری بر درمان و درمان سرپایی بر بستری آغاز کردیم. در برنامه های غیرواگیر امسال، بسیج ملی کنترل فشارخون در کشور اجرا شد و بر اساس برآوردها، پیش بینی می کردیم که اگر بتوانیم 50 درصد از جمعیت 30 تا 70 ساله کشور را تحت کنترل فشارخون قرار دهیم، دستاورد بزرگی داشته ایم اما خوشبختانه بیش از 30 میلیون و 600 هزار نفر از جمعیت کشور در این بازه سنی، تحت کنترل فشارخون قرار گرفتند و سبزوار، یکی از پیشتازان این طرح بزرگ ملی بود.

وی خاطرنشان کرد: استقرار پرونده الکترونیک سلامت به عنوان یک تکلیف بر جای مانده از برنامه پنجم و ششم توسعه، در دستور کار وزارت بهداشت قرار گرفت و خوشبختانه امسال در  پایان بهار با حضور رییس جمهور، مستقر شد و امروز گام های بعدی را برای استقرار پزشکی خانواده و نظام ارجاع بر می داریم.

نمکی به آغاز اجرای طرح "هرخانه یک پایگاه سلامت" در کشور اشاره کرد و گفت: این طرح با هدف اجتماعی کردن نظام سلامت و تعریف یک سطح قبل از خانه بهداشت در درون خانه آغاز شد که امیدواریم تا پایان سال، سفیران سلامت را انتخاب کرده و آموزش دهیم و در جهت جامعه محور کردن آموزش پزشکی، حرکت کنیم.

وزیر بهداشت در حاشیه آیین افتتاح همزمان پروژه های بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار گفت: در سال های جنگ اقتصادی قرار داریم و شرایط کشور، سخت و ویژه است و دشمنان در صدد هستند که ما را دچار بحران کنند که خوشبختانه تا کنون موفق نبوده اند و در حوزه دارو و درمان، کمبود مهمی تا این لحظه برای مردم نداشته ایم.

وی اظهار کرد: کمبود دارویی امروز حدود یک سوم روز مشابه در سال گذشته است و در مورد پروژه های عمرانی نیز، 1000 پروژه بهداشتی و درمانی را در کشور، آماده بهره برداری داریم، در بودجه سال آینده با عنایتی که دولت و مجلس به حوزه سلامت دارد، بودجه نسبتا خوبی برای وزارت بهداشت در نظر گرفته شده که نسبت به سال گذشته، حدود 15 درصد رشد دارد که در مجلس، تغییراتی خواهد کرد و بعد به تصویب خواهد رسید، سال آینده با توجه به بودجه ای که برای وزارت بهداشت در نظر گرفته شده، در حوزه توسعه زیرساخت ها و ارائه خدمات به مردم، مشکل جدی پیش رو نخواهیم داشت.

به گزارش وب‌دا نمکی در پایان اضافه کرد: گام دوم طرح تحول نظام سلامت با تقدم پیشگیری بر درمان و درمان سرپایی بر بستری و ادامه اجرای برخی از بسته های گره گشای این طرح برای مردم مانند کاهش پرداختی از جیب، ماندگاری تیم پزشکی در مناطق محروم و توسعه زیرساخت ها در مناطق کمتر توسعه یافته و نیز رسیدگی به بیماران خاص و صعب العلاج، با قدرت دنبال می شود.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/G8CX