۲۰۰ مرکز مشاوره بیماریهای رفتاری در سطح کشور فعالیت میکنند
رئیس اداره ایدز و بیماریهای مقاربتی وزارت بهداشت گفت: بر اساس برنامه ملی پیشگیری و کنترل ایدز، ۲۳ سازمان، وزارتخانه و سازمانهای مردم نهاد متعهد شدهاند و فعالیت میکنند، در حال حاضر ۲۰۰ مرکز مشاوره بیماریهای رفتاری در سطح کشور فعالیت میکنند که خدمات آموزشی، آزمایشی، مشاوره، تشخیص و در صورت ابتلا، مراقبت و درمان را به طور رایگان انجام میدهند، تمام خدمات بیماران مبتلا به ایدز به طور کاملاً محرمانه باقی میماند. سازمان زندانها نیز با همکاری وزارت بهداشت، مراکز مشاوره بیماریهای رفتاری جهت تشخیص، مراقبت و درمان راهاندازی کرده است.
رئیس اداره ایدز و بیماریهای مقاربتی وزارت بهداشت ادامه داد: در ایران از اولین مورد شناسایی شده ایدز تا آخر شهریور ۱۳۹۸ تعداد ۴۰ هزار و ۵۷۳ نفر مبتلا تشخیص داده شدهاند و ۲۱ هزار و ۶۳۵ نفر زنده هستندِ. بر اساس تخمینهای آماری پیشبینی میشود که ۶۰ هزار فرد مبتلای زنده در کشور وجود دارد که از این تعداد ۸۲ درصد مرد و ۱۸ درصد زن هستند.
وی تصریح کرد: یکی از راههای انتقال بیماری ایدز مصرف مواد از طریق تزریق با سرنگهای آلوده است که ۶۰.۱ درصد از بیماران مبتلا به ایدز از طریق تزریق مواد مخدر به این عارضه مبتلا و حدود ۲۲ درصد نیز از طریق مسائل جنسی به بیماری ایدز مبتلا شدهاند، در موارد جدیدی که در سالهای اخیر تشخیص داده شدهاند، درصد زنان و راه انتقال جنسی افزایش یافته است، طی ۶ ماهه اول سال ۹۸ در موارد جدید شناسایی شده مبتلا به اچ آی وی ۶۹ درصد مرد و ۳۱ درصد زن هستند و ۲۲ درصد از طریق اعتیاد تزریقی و ۴۶.۴ درصد از طریق ارتباط جنسی مبتلا شدهاند.
افسر کازرونی گفت: بر اساس برنامه ملی پیشگیری و کنترل ایدز، ۲۳ سازمان، وزارتخانه و سازمانهای مردم نهاد متعهد شدهاند و فعالیت میکنند، در حال حاضر ۲۰۰ مرکز مشاوره بیماریهای رفتاری در سطح کشور فعالیت میکنند که خدمات آموزشی، آزمایشی، مشاوره، تشخیص و در صورت ابتلا، مراقبت و درمان را به طور رایگان انجام میدهند، تمام خدمات بیماران مبتلا به ایدز به طور کاملاً محرمانه باقی میماند. سازمان زندانها نیز با همکاری وزارت بهداشت, مراکز مشاوره بیماریهای رفتاری جهت تشخیص, مراقبت و درمان راهاندازی کرده است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان رئیس اداره ایدز و بیماریهای مقاربتی وزارت بهداشت در پایان اضافه کرد: در زندان در زمینه کنترل و کاهش آسیبها، کلینیکهای توزیع متادون به مددجویان ارائه خدمت میکنند، خانواده نقش مؤثری در پیشگیری از اعتیاد و ابتلا به بیماریهای آمیزشی و ایدز دارد. والدین با آموزش و کسب مهارتهای فرزند پروری میتوانند ارتباط نزدیک و صمیمانه با فرزندان داشته باشند. نوجوانان و جوانان نیز با آگاهی و کسب مهارتهای کنترل اضطراب, برقرای ارتباط, دارای عزت نفس بالایی شوند و از انجام رفتارهای پرخطر پیشگیری کنند.
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/vjd2