پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
غربالگری، میزان تولد کودکان نارس و مبتلا به ناهنجاری را به شدت کاهش داده است
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، علی صادقی تبار درباره طرح غربالگری گفت: شاید برخی معتقد باشند که غربالگری موجب بروز سقط های فراوان در کشور شده است اما این طرح منجر به سقط های ایمن و سقط جنین هایی که دچار ناهنجاری یا عقب ماندگی بوده‌اند، شده است.

مدیر مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری ابن سینا ادامه داد: پیش از رواج غربالگری در کشور شاهد تولد چندین هزار کودک عقب افتاده ذهنی بودیم و هر کدام از این کودکان نه تنها والدین بلکه چندین نفر دیگر را برای نگهداری و مراقبت از خود درگیر مشکلات متعددی می‌کردند اما از زمان به راه افتادن طرح غربالگری، میزان تولد کودکان نارس و مبتلا به ناهنجاری های کروموزوم ۱۸ به شدت به شدت کاهش پیدا کرده است، غربالگری منجر به صفر شدن آمار تولد کودکان نارس نشده اما موجب کاهش شدید آن شده است، غربالگری خدمت بزرگی به خانواده هایی که ممکن بود دارای فرزندان بیمار و عقب افتاده داشته باشند، انجام داده است. غربالگری منجر به سقط جنین های سالم نشده بلکه از تولد فرزندان نارس و بیمار جلوگیری کرده است، غربالگری با شناسایی کودکان ناسالم از تولد آن ها جلوگیری و خدمت بزرگی به جامعه بشری کرده است.

وی در خصوص هزینه ی بالای غربالگری ها و راهکارهایی درباره کاهش این هزینه گفت: چندین راهکار برای این موضوع وجود دارد و ما نیز پیشنهاداتی را به نهادهای مربوطه داده ایم. یکی از آنها تحت پوشش بیمه قرار گرفتن غربالگری است و با این امر کمک بزرگی به خانواده‌هایی که قصد فرزند آوری دارند، خواهد شد، راهکار دیگر انجام روش های جایگزین غربالگری آن هم با هزینه کمتر است. در حال حاضر نهادها و سازمانهای پیشرو در تولید داروهای مربوط به غربالگری در سطح دنیا و همچنین در کشور ما در صدد یافتن راهی برای انجام این امر با هزینه کمتر هستند،  به عنوان مثال می‌توان تست های مخصوصی را که نتیجه مشابه غربالگری داشته باشد آن هم با هزینه کمتر انجام داد و در حال حاضر ۳ یا ۴ طرح در حال بررسی است.

به گزارش مهر صادقی تبار در پایان با تاکید بر لزوم جلوگیری از سقط های غیر ضروری، اظهار داشت: در حال حاضر و با توجه به آمارهای موجود، باید از سقط های غیرقانونی جلوگیری شود. برخی والدین به دلایلی غیر از بیماری ها و ناهنجاری و تنها به دلیل تمایلات خود دست به سقط فرزند خود می زنند و منجر به از بین رفتن کودکان سالم می شوند اما لازم است تا با اقدامات فرهنگی از این موضوع جلوگیری انجام شود، اکیدا توصیه می کنیم که والدین از سقط های غیر ایمن، غیر قانونی و غیر سالم خودداری کنند چراکه انجام این امر بسیار خطرناک است و حیات مادر را به خطر می اندازد. آمارها نشان می دهد اقدام به سقط های غیر ایمن و غیر قانونی اغلب منجر به فوت مادر، ابتلا به بیماری‌های عفونی و در نهایت آسیب های جبران ناپذیر برای سلامت مادر می‌شود و بسیار خطرناک است.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/A25o