پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
آلودگی هوا ریسک‌فاکتور بروز آلزایمر در افراد محسوب می‌شود
 به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، علیرضا زالی رئیس در مراسم بیستمین جشنواره پژوهشی که در این دانشگاه برگزار شد، اظهار کرد: یکی از موضوعات مهم جامعه محور کردن پژوهش‌ها است به طوری که امروزه مقاله‌های زیادی در حوزه آلودگی هوا موجود است، اما در حرکتی متفاوت مدارس را تا آخر هفته تعطیل کرده‌اند که نشان دهنده فقدان یک نظام مدیریتی هوشمند در کشور است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: سالانه بیش از ۲۰ هزار تن ذرات معلق وارد ریه‌های شهروندان تهرانی می‌شود که ۱۲ هزار تن از این آلودگی ها مربوط به خودرو‌ها است. آلودگی هوا راه حل‌های بسیار خوبی در پژوهش‌ها دارد که ما باید پژوهش‌ها را از فضای آکادمیک خارج کنیم، تراز کیفی خودرو‌های اسقاطی و خودرو‌های موجود تفاوت آنچنانی ندارد و در برخی از مناطق میزان بنزن ۲۰ برابر حد مجاز است.

وی افزود: آلودگی هوا ریسک فاکتور بروز آلزایمر در افراد محسوب می‌شود، آلودگی هوا باعث ایجاد مشکلات مزمن و متعددی در افراد می‌شود به طوری که این مسئله آینده نسل ما را تحت تأثیر خود خواهد داد. شیرخواران، نوجوانان و جوانان بزرگترین قربانیان هوای آلوده هستند، امروزه سیستم اداری و اجرایی کشور طوری است که پژوهش‌ها تبدیل به کاغذ شده و در فضای دانشگاه‌ها محبوس می‌ماند، نظام کشوری باید به سمتی برود که یک راه حل جدی در زمینه آلودگی هوا ایجاد شود و اگر پژوهش‌ها در فضایی آکادمیک محبوس بمانند مسئله آلودگی هوا هیچگاه در کشور حل نمی‌شود.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان زالی در پایان گفت: یکی از هدف‌گذاری‌هایمان این است که رتبه دانشگاه در دنیا به زیر ۳۰۰ برسد. در حال حاضر ۳ درصد از دارو‌های مورد نیاز کشور از خارج وارد می‌شود که همین مقدار کم ۱.۳ میلیارد دلار ارز از کشور خارج می‌کند و ۹۷ درصد بقیه در داخل کشور تولید می‌شود که تنها ۵۵۰ دلار هزینه بر حوزه سلامت کشور تحمیل می‌کنم، رتبه دانشگاه ما در حوزه نانو ۴، مهندسی پزشکی ۱۲ و در حوزه زیست مهندسی ۸ است.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/Siif