انواع لبنیات پاستوریزه تحت کنترل وزارت بهداشت است
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: میزان آلودگی شیر طی سالهای گذشته روند نزولی داشته است، ۳.۵ درصد در واقع میزان قابل اعتنایی نیست و نباید از این بابت نگران بود. توصیه اکید ما این است که مردم به این تبلیغات سوء توجه نداشته باشند و مصرف شیر را متوقف نکنند، به مردم اطمینان کامل میدهیم که شیر و انواع لبنیات پاستوریزه را که تحت کنترل وزارت بهداشت است، بدون نگرانی مصرف کنند.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، محمدرضا شانه ساز درمورد آلودگی شیر و لبنیات اظهار کرد: یکی از معضلات اساسی کشور پایین بودن سرانه مصرف شیر و لبنیات است و بخش اعظمی از مردم جامعه ما در معرض آسیب کمبود کلسیم هستند، اینکه با ارائه اعداد و ارقامی گفته می شود میزان آفلاتوکسین در لبنیات و شیر بالاست، درست نیست و فکر می کنیم که اطلاعات رجوع شده بیشتر براساس کار دانشگاهی بوده و مراکز معتبر و رسمی که کار آزمایشگاهی را انجام میدهند به هیچ عنوان این اطلاعات را تائید نمیکنند.
رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: اطلاعات ارائه شده در مورد میزان آفلاتوکسین لبنیات قطعا غلط است، با توجه به پایین بودن سرانه مصرف شیر در کشور که به کمتر از یک لیوان در روز میرسد نمیتوان خطر قطعی ناشی از کمبود مصرف لبنیات که همان پوکی استخوان است را با القای این اطلاعات غلط به یک خطر احتمالی تحت عنوان بالا بودن آفلاتوکسین معاوضه کرد، از حدود هفت سال پیش محصولات لبنی به صورت مرتب پایش میشوند. آمار اداره کل غذا کمتر از ۳.۵ درصد آلودگی را نشان میدهد؛ در حالی که بسیاری از کشورهای همسایه و کشورهای دیگر میزان آلودگی بسیار بالاتر است.
وی افزود: ابتلا به سرطان در کشور ما بالاتر از نرم جهانی نیست، این میزان نسبت به کشورهای اطراف بسیار پایینتر نیز هست. از دست اندرکاران حوزه سلامت، رسانهها و کارشناسان می خواهیم با دقت عمل و وسواس بیشتری اطلاعاتی را به مردم منتقل کرده و از بیان نسنجیده مطالب و آمار و اطلاعات غیرمستند که باعث میشود مردم را نگران کند، خودداری کنند، در حال حاضر میزان مصرف شیر در کشور یک پنجم استاندارد است، بدون شک در صنعت غذا و کارخانجات لبنی با حضور مسئولان فنی، آزمایشگاه های مجهز و نظارت مستمر سازمان غذاو دارو نگرانی به مراتب کمتر از مراکز سنتی است که لبنیات در آنها عرضه میشود.
شانه ساز گفت: میزان آلودگی شیر طی سالهای گذشته روند نزولی داشته است، ۳.۵ درصد در واقع میزان قابل اعتنایی نیست و نباید از این بابت نگران بود. توصیه اکید ما این است که مردم به این تبلیغات سوء توجه نداشته باشند و مصرف شیر را متوقف نکنند، به مردم اطمینان کامل میدهیم که شیر و انواع لبنیات پاستوریزه را که تحت کنترل وزارت بهداشت است را بدون نگرانی مصرف کنند.
به گزارش ایسنا رئیس سازمان غذا و دارو در پایان اضافه کرد: صنعت غذای کشور مورد هجمه قرار گرفته است، به نظر میرسد بعد از قضیه کیکها و دستکاریهایی که صورت گرفته بود، الان صنعت لبنیات ما به عنوان یک صنعت بسیار موفق که نقش خوبی در صادرات غیرنفتی دارد و در منطقه شناخته شده است، مورد هجمه قرار گرفته، این صنایع موفق ما الان در هدف حمله تبلیغات است و نباید با دشمن همصدایی کرده و در آسیاب دشمن آب بریزیم.
رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: اطلاعات ارائه شده در مورد میزان آفلاتوکسین لبنیات قطعا غلط است، با توجه به پایین بودن سرانه مصرف شیر در کشور که به کمتر از یک لیوان در روز میرسد نمیتوان خطر قطعی ناشی از کمبود مصرف لبنیات که همان پوکی استخوان است را با القای این اطلاعات غلط به یک خطر احتمالی تحت عنوان بالا بودن آفلاتوکسین معاوضه کرد، از حدود هفت سال پیش محصولات لبنی به صورت مرتب پایش میشوند. آمار اداره کل غذا کمتر از ۳.۵ درصد آلودگی را نشان میدهد؛ در حالی که بسیاری از کشورهای همسایه و کشورهای دیگر میزان آلودگی بسیار بالاتر است.
وی افزود: ابتلا به سرطان در کشور ما بالاتر از نرم جهانی نیست، این میزان نسبت به کشورهای اطراف بسیار پایینتر نیز هست. از دست اندرکاران حوزه سلامت، رسانهها و کارشناسان می خواهیم با دقت عمل و وسواس بیشتری اطلاعاتی را به مردم منتقل کرده و از بیان نسنجیده مطالب و آمار و اطلاعات غیرمستند که باعث میشود مردم را نگران کند، خودداری کنند، در حال حاضر میزان مصرف شیر در کشور یک پنجم استاندارد است، بدون شک در صنعت غذا و کارخانجات لبنی با حضور مسئولان فنی، آزمایشگاه های مجهز و نظارت مستمر سازمان غذاو دارو نگرانی به مراتب کمتر از مراکز سنتی است که لبنیات در آنها عرضه میشود.
شانه ساز گفت: میزان آلودگی شیر طی سالهای گذشته روند نزولی داشته است، ۳.۵ درصد در واقع میزان قابل اعتنایی نیست و نباید از این بابت نگران بود. توصیه اکید ما این است که مردم به این تبلیغات سوء توجه نداشته باشند و مصرف شیر را متوقف نکنند، به مردم اطمینان کامل میدهیم که شیر و انواع لبنیات پاستوریزه را که تحت کنترل وزارت بهداشت است را بدون نگرانی مصرف کنند.
به گزارش ایسنا رئیس سازمان غذا و دارو در پایان اضافه کرد: صنعت غذای کشور مورد هجمه قرار گرفته است، به نظر میرسد بعد از قضیه کیکها و دستکاریهایی که صورت گرفته بود، الان صنعت لبنیات ما به عنوان یک صنعت بسیار موفق که نقش خوبی در صادرات غیرنفتی دارد و در منطقه شناخته شده است، مورد هجمه قرار گرفته، این صنایع موفق ما الان در هدف حمله تبلیغات است و نباید با دشمن همصدایی کرده و در آسیاب دشمن آب بریزیم.
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/Wbh5